49

Анонимен

преди 2 години

А защо въобще трябва да се строи още? За нашата малко над 5 милионна държава, столицата е достигнала максимума си, милион и половина сме тука от тези 5! Град-държава ли ще правим?

48

По

преди 2 години

стечение на обстоятелствата ми се налага често да ходя в Копенхаген. И не само булевард, ами и храст в парк не се казва София. Ама ние нали сме гьотверени...

47

Щом не може

преди 2 години

с покрайнините, предлагам в центъра да се построи нов квартал :)

46

До 55

преди 2 години

Защото тези квартали са по-близо до Витоша.

45

Анонимен

преди 2 години

Квартал Суджук Париж. Новият Гангстер парадайс на несменяемата кметица.

44

Анонимен

преди 2 години

Каква е тая мания да се строи в южната част на София след като на север от града стоят обширни ниви, даже в тоя район все още основния поминък е земеделие въпреки че е на 5 км от ЦУМ. А те тръгнали да ми строят младост 16 на 20 километра от центъра кажи речи в ихтиман

43

Анонимен

преди 2 години

Ами наистина трябва да има средства за другите градове. Хората от провинцията не идват тук, защото така им е скимнало, а защото искат да имат някаква нормалност в живота. Тук има недостиг на детски градини, а такива масово се закриват в други градове. А, за да си живеят хората там им трябва заплата. Като се уби всичко в провинцията е нормално всичко да се трупа в София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. Признак на западналите държави е един или няколко гигантски градове и пустеещи села.

42

Анонимен

преди 2 години

Ахахахаа, аз отдавна казвам - направете една ограда около София, а останалата част от страната я закриите. Или дайте под аренда на китайците.

41

Анонимен

преди 2 години

Има два вида провинциалисти,умни и глупави.Умните заминават през Терминал 2 с жените и децата си и се оправят в живота.Глупавите провинциалисти,които са страхливи,отиват в София и умират в мизерията.Въпрос на избор

40

.

преди 2 години

До ГароАми нищо не остана, Гаро. Докато някои субекти наричат България просто БГ нищо не остана. Няма и да остане.

39

До taka tryabva

преди 2 години

Явно си от тези, дето търсят оферти. Няма лошо да расте, но трябва да се мисли и за инфраструктурата и паркове, като и двете са свързани с менталното здраве на жителите. Не може да е блок до блок и мол до мол. Имаше планове за масово строителство над северната дъга. Защо не се разтегне в тази посока, а точно където е най-голямото мазало?

38

Док

преди 2 години

Коментар 42 е много точен. Няма как да живееш в нищото. Само за пример, селото от което е родом майка ми и където съм израснал имаше: детска ясла, градина, начално училище, медицински пункт с фелдшер, пощенски клон, библиотека, читалище, киносалон, универсален магазин, сладкарница, пътнически влак 4 пъти дневно...сега няма НИЩО!!!! Как да живее човек там?!

37

Гаро

преди 2 години

бул. Ерусалим, бул. Копенхаген и др. подобни. Ние в БГ ли живеем и въобще какво е останало от БГ??? Още сега повече от 2/3 живеещите в София нямат работа тука - да се връщат откъдето са дошли...

36

:D

преди 2 години

Някои селяни недоволстват, че едни други селяни искат да се заселят до тях, за да направят селото още по-пъстро. Защо недоволствате? Нали и вие така се натресохте преди години?

35

Анонимен

преди 2 години

Хем всички прииждате в София,хем искате за деугите след вас да не се строи Типични селски тарикати.Еми,сори да сте мислили.Всички искат в Младост,типични за българина е да се вре там където искат всички,после реве,същото дередже е и на морето в момента,мръсотия ,като едно гето и всички се бутат..

34

До 13

преди 2 години

Според мен има и такива, които веднага след като придобият имот в София, веднага сменят регистрацията на автомобила, понеже ги е срам от различните букви на табелата. Сега се сещам за 2 реални случая. По темата - Копенхаген ще отпуши, да, но няма да остане кислород. Все се надявах да има парк, който да филтрира част от гадорията, но уви...

33

Анонимен

преди 2 години

И откъде ще дойдат хора, то и по селата не останаха вече.

32

Анонимен

преди 2 години

то отдавна не е 'избор', а принуда къде да живееш. като ти затворят училището, болницата и т.н., тръгваш за софия. а като си от софия, няма как да се преместиш в нищото, пак заради това. и търпиш, и търпиш.

31

Анонимен

преди 2 години

Строителството няма да спре,колкото и да протестирате.Има много пари които са по силни от протестите.Силата на парите е движеща ,винаги е било така.

30

Анонимен

преди 2 години

докато не се направи драстична реформа в децентрализацията, ще е така. всички министерства, институции, агенции, централи на оператори, банки, болници, са в софия. в момента, в който се разпределят равномерно и планирано в цялата страна, ще спре блъскането, безработицата, пощите ще проработят, ще се строят човешки пътища навсякъде и няма да изчезват цели райони, а софия да се претъпква. засега само приказки и никой не го прави.