36

Светозар

преди 2 години

Генерал Русев, не усеща, че си противоречи. Хем загиналия пилот имал " с ювелирна техника на пилотиране ", тоест ас на асовете, хем техниката не е виновна и МиГ - 29 са в перфектно състояние.Ами, какво остава тогава ? Пилота е виновен ? Извънземните ? Какво всъщност иска да ни каже ген. Русев ?

35

Нямам думи !

преди 2 години

Кое не съм разбрал ? Като казва А, да каже и Б. Да каже защо нямат нальот пилотите ! Нека бъде доблестен и да ни обясни на нас непросветените ! Разбрахме, че руските самолети са надежни. ЗАЩО НЯМАТ ПИЛОТИТЕ НАЛьоТ ???

34

Анонимен

преди 2 години

А защо служебното парвителство не увеличило летателните часове? То е виновно за смъртта на летеца и загубата на самолета начело с Румен Радев!

33

Нямам думи !

преди 2 години

Оставаше и да не са изправни .... ?! Проблемът с тях е, че поддръжката и разхода на гориво е изключително скъпа, затова и пилотите нямат нальот ! А Русия както се разбра нерочно не изпълнява договорите и предпочита да плаща неустойка, вместо да имаме годни за летене самолети ! Ако нещо не му харесва да си подава оставката...

32

До номер 23

преди 2 години

А относно напрежениетоКолкото напрежение има в частния бизнес - инфаркти, инсулти, високо кръвно, диабет, колабирания , ранно побеляване на косите, ранно състаряване.... отвличания, рекет - мутренски или държавен... убийства и какво ли неТолкова напрежение няма в държавната служба на сигурна заплата, дори преди началото на война

31

БАЙРАКТАР ТБ2

преди 2 години

Полша сключи договор за 24 турски дрона Байрактар-тв2В много сайтове освен днеса пише че и Българи сериозно се е интересувала за подобна покупка. Вече е време за дронове които са мн евтини и ефикасни .Баурактарите поразиха всякаква руска отбранителна система включително и С-400 в Сирия, Либия, Нагорно Карабах.

30

до хахаха

преди 2 години

принципно е така както си го написал, но има едно но, пилотите на ф16 и в Ирак и в Сърбия нито веднъж не са влизали в пряк въздушен бой с 29ка. В сърбия излитаха от Авиано с въздушно целеуказване от Ауакс и си стреляха ракетите от пределна дистанция по данни от Ауакса. За ирак е същото. Усещаш ли разликата.

29

Анонимен

преди 2 години

генерале не се срамувай ,кажи им имената на тая групичка. Тагарев професор по нещо си и Велизар Шаламанов протежето му в НАТО.Лобисти за закупуване на щатско въоръжение. И двамата с пагони на офицери бивши от ВВС. И двамата мразени във ВВС . 2016 та Тагарев се опита да пробута 3 та ръка ф16 от Португалия. Тогава когато почти се финализираше за Грипените. Които щяхме разсрочено 15 г да изплащаме и първите вече щяха да са в България вече.

28

Анонимен

преди 2 години

До 32От къде да знае челяка какво е боен самолет, мисли си, че отслабват с килограми при всеки полет :)) Изтощаващо е, ама чак толкова да свалят тегло :)) Важното за обществото е, да се разбере причината, щото нема да има много мераклии за армията ако потулват така нещата :)

27

До 23 номер

преди 2 години

Возил съм се на самолет към 50 пъти. Без да отслабна по 5 кила на возене.Скачал съм с парашут от Ан - 12 . На предказармени курсове от 700 м. - ама скачах, защото имах мерак - нищо общо с героизма.Учил съм 4 вида химия, микробиология и какви ли не дисциплини - учебниците бяха на латински и дебели като тухли. Но в това няма нищо геройско.Ти ми кажи има ли нещо геройско и по - хубаво от държавна служба, сигурна заплата и ранно пенсиониране?

26

До ХА-ХААХАХА

преди 2 години

Хапчетата, хапчетатааа. Пий ги редовно. Едно е да подкараш, друго е да управляваш. И сигурни са гражданските самолети, където пилотите имат хиляди и хиляди часове във въздуха, а някои дори десетки хиляди ЧАСОВЕ. А тука ти казват колко били летели в минути.

25

Хахаха

преди 2 години

МиГ29 са пълни ***, които НИКОГА не са имали спечелен въздушен бой, НИКОГА.В Ирак всички МиГове отлетяха за Иран, когато САЩ нахлуха през първата война, а Иран пък не ги върна никога.В Сърбия всичките МиГове избягаха в Унгария, когато НАТО ги подпука, а в Сирия просто не излетяха.

24

Анонимен

преди 2 години

До свинска опашкаПовечето знаем състоянието на армията, даже сайта е собственост на Тихина :) Това че имаме 2 изтребителя на кръст, не ги прави бойноспособни, даже изглеждат смешни отстани :) Жената на загиналия пилот, почти каза истината :)

23

До номер 12

преди 2 години

Нещо невярно ли написах?Какво геройство има?В безплатното образование? - аз за моето си плащахВ безплатното общежитие? - аз за моето си плащахВ безплатната храна и издръжка по време на образованието? - аз за моите си плащахКакво геройско има в 40 часова работна седмица? - аз работя 7 дни по 16 часаБезплатно работно облекло - аз моето си го купувам?Военен става който търси сигурност в заплатата. - това героизъм ли е?Геройско ли е държавата да ти плаща осигуровки аз моите си ги плащам

22

Анонимен

преди 2 години

Тоест нашите военни пилоти летят средно по 2 часа на месец. Ако полета е 30тина минути, значи имат късмет ако излитат 1 път в седмицата и то за малко. Ми то ако всички започнат с тази честота и продължителност да карат коли - ще се избием по пътя от неопитност. Какво остава за самолет.

21

Анонимен

преди 2 години

Естествено че в страната на зеления чорап по-добро от съветската и руската бойна техника няма Щом съветското джудже е най-голямото и съветкия болен е най-здравия болен то от тук следва че и светкия самолет е най-здравия самолет в света. Истината е че най-много български пилоти са загинали не в бойни действия а в нальот със съветски и руски самолети. От президентсвото са разпратени СМС-и задължаващи военните да хвалят руската техника особено Миг29 за да не дразним Русия.

20

свинска опашка

преди 2 години

Сега разбирам защото ГЕРБ получава такъв висок процент на изборите. Ами то в БГ са останали само *** . А бе ,,герои,, някога качвали ли сте се на самолет или не смеете и да се доближите защото ви напъва рядката,камо ли на боен самолет. Знаете ли,че след полет един пилот сваля между 3-5 кг/това за тиквеника,който говори ,,компетентно,, че пилотите потни вода не били пили ,високи заплати и дълги отпуски/. Знаете ли колко и какви дисциплини се изучават за да завърши един военен пилот и да се

19

?

преди 2 години

Това значи ли, че са работили по 12ч и 50мин за 6месеца? Какво правят през другото време? Средно идват по 6-7 минути месечно, през другото време сигурно маршируват за не расте трева по плаца. За толкова минути, човек не може да научи нищо, даже във ВСто стойм по-дълго.

18

Анонимен

преди 2 години

И аз съм на мнение, че Миг-29 са здрави и изправни самолети, защото може да са на 30 години, но имат летателни часове колкото 3 годишен американски боен самолет!

17

Анонимен

преди 2 години

До хахотоАмериканците са го свалили с ХАРП.