77

Абе...

преди 4 години

не е тая работа за България. Тук едвам съжителстваме по пътищата пешиходци, автомобили и градски транспорт.Какви велоалеи, какви електрически тротинетки? За тях си трябва да се разрушат всички шосета и тротоари и всичко да се изгради наново. С една маркировка тая работа не става. Който е ходил насам-натам по света е видял. Шосе после повдигнат пешеходен тротоар, после велоалея на нивото на шосето, после още един повдигнат тротоар до сградите. И всички са доволни.;)

76

ШОФЬОР

преди 4 години

От 30 години съм активен водач на МПС. Спокоен, толерантен човек съм. Старая се да спазвам правилата за движение. Проявявам търпимост към някои неадекватни участници в движението. Нямам ПТП по моя вина. Имам 3 електронни фиша за "превишена" скорост. Всички на излизане от населено място, където камерата е побита буквално до табелата и са ме снимали за се изнасям с умопомрачителните 72 км.ч. при разрешени в рамките на населеното място 50 км.ч. ЗАКРИВАНЕ НА КАТ-МВР !!!

75

Shofer

преди 4 години

Браво също да се добави и да не карат пили

74

Анонимен

преди 4 години

А ЗА ДРОН ПИЛОТСКИ ЛИЦЕНЗ ЛИ ЩЕ ИСКАТ? OЛИГОФРЕНИ!!!

73

Анонимен

преди 4 години

Тъй като младите водачи на МПС правят най-много катастрофи, добре ще е шофьорска книжка за управление на тротинетка да не се дава на младежи под 50 годишна възраст.

72

Анонимен

преди 4 години

Aбе тия от КAТ някой виждaл ли ги е нa трoтинеткa, знaят ли кaкво е товa ? Кaкви прaвилa ще създaвaт кaто те сaмите не знaят кaквo е трoтинеткa.

71

УМНИЦИ

преди 4 години

Аз купих на детето за училище електрическа острилка. Ще ми трябва ли някакъв лиценз за ползване, някаква квалификация или данък нещо, застраховка...? Знам, че за обикновена не се изисква, но тази е електрическа.

70

Анонимен

преди 4 години

Каруцата не е МПС, а тротинетката е МПС според българския Закон за движение по пътищата. Толкова ли ви е сложно 80 процентници?!

69

Анонимен

преди 4 години

Ама стига сте ми ги "приравнявали" с велосипеди бе...Велосипеда има ли двигател? Не. Значи не е МПС, не се иска документ за правоуправление.Тротинетката има ли двигател? Има. Значи е МПС. Всяко МПС изисква документ за правоуправление.Който не го кефи - има тротинетки без двигатели, дето се бутат с крак, както се бута велосипед. Те са приравнени на велосипедите и за тях СУМПС не се изисква. Еваларката на ГЕРБ, един закон правилно да направят

68

Анонимен

преди 4 години

Не виждам защо за МПС, което е тротинетка, закона няма да се прилага?

67

Анонимен

преди 4 години

Абе аз искам да попитам едно нещо - за каруците изискват ли книжка? А данък? За регистрация знам че изискват, но и знам че не се спазва. Напратко, няма проблеми каруците да се движат по най-големите булеварди, без елементарни движения за пътното движение, обаче за тротинетките трябва книжка и преглед и данък и не знам си какво. Айде стига бе. Който кон не му е газил колата не знае какъв ужас е. И като дойдат полицаите и вдигат ръце. И си плащаш всичко.

66

До 65 само питам

преди 4 години

А ако ти свърши бензина на автомобила и започнеш да го буташ до следващата бензиностанция, ще ти трябват ли книжка, застраховка, регистрация....

65

Да не забравяме!

преди 4 години

За младите шофьори на тротинетки до 25 г. възраст - задължително възрастен придружител на гърба! В краен случай на буксир със скейтборд.:-)

64

Мнение

преди 4 години

Всеки, който се движи по улично платно сспазва Закона за движение, плаща си застраховки и данъци. С какво са по-различни колелетата или тротинетките от моторите и колите, освен, че допълнително затормозяват движението. Каква ще е застраховката гражданска отговорност на тротинеткаджия, предизвикал катастрофа например, кой плаща щетите? Като искат да са участници в движението, моля да се съобразяват със закона....

63

Анонимен

преди 4 години

А за заона ще плащаме ли? В центъра минимум по 5 лв/час.

62

ГЕРБер съм прo3

преди 4 години

До Тиквун Бостанджиев Разните му там евроглупости никога не са били спирачка за МВР и ГЕРБ. Мачкай Бойко!

61

Само питам

преди 4 години

А ако ми свърши батерията и почна да я карам тая тротинетка като обикновена такава, чрез бутане с крака, ще ми трябва ли книжка, каска, застраховка и регистрация...

60

До 59

преди 4 години

Бъркаш с тези директиви. Според една от тях тротинетката не е превозно средство, намери си сам защо. За разлика от директивата, нашия Закон за движение по пътищата определя тротинетката като моторно превозно средство със всичките последици от това. Ако се спазва Закона, не само каска, жилетка и книжка трябват, а и годишен технически преглед, застраховка и платен данък в общината.

59

КАТАДЖИЯ

преди 4 години

А с фуражка ще може ли да се карат тротинетки?

58

Анонимен

преди 4 години

Абе аз не знам глобата за останалите шофьори без книжка да е от 20 до 150 лева. Бacи дискриминацията.