50

Анонимен

преди 4 години

Аз затова вече не почти не излизам. Не понасям мякането на всяка крачка.С умиление си спомням за едновремешна София - тиха, спокойна, зелена и красива.Всичко това вече го няма.

49

Сто

преди 4 години

На 32 съм, роден и израстнал в София. Изнесох се от града в предбалканско село преди 2 години. Това е щастие, но разбира се е нужна дистанционна работа за да се съществува там.

48

Анонимен

преди 4 години

Да ти разясня, комплексарче 46, "ме"кат точно тия със западния диалект: "ходиМЕ", "пиеМЕ", "копаМЕ", де що "сучеМЕ", "въртиМЕ" - все на комплекси го избиваме.Пука им на хората от останалата част на страната за вашите комплекси. Директно младите качествени хора заминават за Европа, САЩ, Канада. Няма да си губят времето с тая мацаница София - европейски боклучарник.А това, че не разбираш български език говори само за ниското ти ниво на грамотност. За което никой не ти е крив.

47

Анонимен

преди 4 години

32 хил.нови миекащи " столичани"!

46

сф

преди 4 години

В началото на 20-ти век София е била двайсетина хиляден град с кални улици. След 44-та година *** гонят от столицата създалата се до тогава интелигенция. На тяхно място заселват верни на партията каскети- обирджии на мандри и кошари и убийци на даскали и попове. Наследниците на именно тези разбойници днес се имат за столична аристокрация и се дразнят на всички, които не говорят на техния примитивен и комичен диалект. "Аре у лево и почвам да бегам бате" - това има малко общо с българския !

45

Анонимен

преди 4 години

Всеки иска да е добре, да му е удобно, да живее нормално. Нуждата и безизходицата и недоимъка кара хората да идват към града и после навън. За съжаление постигнатото и изграденото в социализма е разграбено и сега се краде от фондове и данъци.Или трябва да се бунтуваме или по лошия вариант да чакаме докато свършат фондовете и ек се разпадне. Това е неминуемо , но може и да не е скоро , а и след това ще е много трудно да се гради.За съжаление нашите ни окрадоха безогледно, а имаше шанс да е добр

44

Анонимен

преди 4 години

нарастваща популация на населението 1.4% в най нарастващия ни град и забележете не от бебета а от пришелци,т.е. дори няма такава популация и в София.По принцип 1.5 % е нормално нарастване за развитие на държава ,но ние дори и в първенеца няма такава популация което показва че България е бавно умираща държава с трайна тенденция българите да изчезнат.

43

Анонимен

преди 4 години

Напълние се с мякалници - не само по улиците, а и по заведенията.Аз като отида на ресторант, на сервитьорите почти нищо не им разбирам.Мякат та се късат.

42

Анонимен

преди 4 години

Лично аз по-грозен и неприветлив град от София не съм виждал. А съм бил в много рпо-големи. Хорада си имат инфраструктура подходяща за жителите, както и планомерно разпределение на производства и бизнеси на голяма част от територията, а не всичко като тук - съсредоточено само в един град-клоака. А за вечните прос.тотии за мекащи и твърдещи няма смисъл да се говори. Само комплексар лежи на това къде по случайност се бил родил и какъв диалект говори. Провинциалистите отдавна заминават за чужбина!

41

Анонимен

преди 4 години

Пропадна част от Северната скоростна тангента само 2 г. след откриването й

40

Ванката

преди 4 години

Човек трябва да е много отчаян и жестоко да се мрази, за да се пресели в столицата... По-отвратителен град не съм виждал.

39

Анонимен

преди 4 години

И така докато всички дойдат в София и Пловдив.С правителство и назначени бизнесмени, които само усвояват пари от фондове и са невежи и неграмотни, няма как да има хора по селата и в страната.

38

Свещен Гущер

преди 4 години

Докато народа оскотява по строшените и течащи панелки,китайците изпратиха сонда на луната и я изследват с автоматичен робот.....Ех българския мозък е изгорял и трябва да се подмени не само чипа но и цялата дънна платка на която има надпис made in USSR...за да можем да се справим с тези елементарни неща ще ни трябва нова дънна платка made in Taiwan....

37

Анонимен

преди 4 години

Така е с държавите от третия свят - почти цялото работоспособно население е групирано в един град, а останалата част от държавата е пустош. Понеже няма грам мисъл в управленските тикви за разпределение на благата и създаване на работни места планово и равномерно. То затова акъл и опит се иска. тук акълът стига за продаване и търкане на билетчета. А то и София е спряла да се пълни вече. Хората отдавна си купуват билети за международни полети. Като ще е на ново място, да е в бяла държава поне.

36

Анонимен

преди 4 години

Няма как държавата да губи население а София да расте. Растежа вече е отрицателен и за столицата но имотния балон трябва да се надува. Иначе някои чичковци с празни апартаменти ще развържат инвестициите и цените тръгват по пързалката.

35

Анонимен

преди 4 години

Урбанизацията е проблем за цялото кълбо. А в София презрастрояването е чудовищно. Всяка зелена площ се застроява. Много народ живее от това, "предприемачи", брокери, изкупвачи на жилища, рентиери, нотариуси и какви ли не шмекери.

34

Анонимен

преди 4 години

миека като овца,ама като го питаш от къде е-от София съм!Големи столичани станахте,нема що!

33

Анонимен

преди 4 години

Поредната платена статия на имотната мафия... Жилищата в половин София седят празни!

32

Артекс Инженеринг

преди 4 години

Ако на всеки новопостроен апартамент се подарява и по един на виден гербер с цел набавяне на разрешителни по колко апартамента годишно следва да се строят?

31

Анонимен

преди 4 години

много миекаща ***. налази столицата!