159

Анонимен

преди 5 години

Глад за кадри? Ко? Не!

158

Анонимен

преди 5 години

300% увеличение на промишленият ток.а колко ще струва 1 кисело мляко-2.20.а 1 хляб-2.00лв?но пенсията 219лв нали?

157

Анонимен

преди 5 години

Какъв глад за кадри може да има? Няма глад! Особено в ИТ сектора, там е ПРЕПЪЛНЕНО с кадри, даже ИМА ИЗЛИШЪК на кадри! Години наред се обясняваше бяcно как заплатите били космически и така всеки втори хайдут искаше да става АйТи, защото бленуваше за висока заплата и да прави стойки и да се перчи пред другите. Наводниха страната с някакви псевдоакадемии, които срещу пари бълват кадри на килограм на всеки час! И хората ходят там, защото не могат да прокопсат в истински ценни учебни заведения.

156

Анонимен

преди 5 години

"Ясно е че ако търсиш квалифициран работник няма да пускаш в Агенция по заетоста. И да недостига на кадри е ОГРОМЕН. Дори чистачки няма."Това не е съвсем така.Първо, чистачки ИМА под път и над път, обаче всичките са вече свикнали да получават заплата по-голяма отколкото на един програмист. Не се шегувам! Години наред плащаме на различни чистачки по около 60-70 лева на ден. И даже си ги искат в края на всяка седмица.Иначе, относно трудовата борса, пускат даже и най-големите компании там.

155

Анонимен

преди 5 години

Най-после заглавие, което да казва самата истина. (За съдържанието на статията не искам да знам.)

154

Анонимен

преди 5 години

"90% от вакантните меса били за хора без обзарование"Ей това е дефиниция за ирония. Тая неграмотната Камелия Цветанова, как я държат на работа незнам. Иначе съм сигурен че кадърен, образован и грамотен човек, няма да си намери работа, защото това е *** в който живеем!

153

ПрограмистЪт

преди 5 години

И гладът за кадри си съществува.При заплати от над 5хил. лв. пак не могат да се намерят достатъчно програмисти които да запълнят свободните позиции.

152

четящ

преди 5 години

Камиии, я си виж анонса и се научи да пишеш правилно!

151

До "Бизнесмен&q

преди 5 години

Гледай, да не се наложи, ти да емигрираш, че ще умреш от глад.

150

kkk

преди 5 години

2,8 млн.дка българска земя вече е купена от чужденци

149

Гашо

преди 5 години

До БизнесменЕй анцунг, да се спираш, че кат фана едно дръво...

148

Бизнесмен

преди 5 години

До БСАз живея в Западна Европа дълго време, но пътувам често и много добре познавам бизнеса в БГ. Браво, много се радвам за теб, че от дълго време живееш в Западна Европа на висока заплата и често пътуваш и много добре познаваш бизнеса в България, благодаря за загрижеността която проявяваш към българския бизнес, въпреки че си се уредил от много години да живееш в Западна Европа на висока заплата.

147

94949

преди 5 години

До gogoНищо им няма на 50-годишните. НЯМА ПО-МЛАДИ, които да продължат да образоват децата.

146

75258

преди 5 години

Крайно отблъскваща е липсата на възможност за кариера поради партийните назначения на ръководни постове. Ставаш експерт и ако не се присламчиш към правилната пратия, забравяш за повишение дори да си най-способният. Защо не се отчита това?

145

Анонимен

преди 5 години

"Обзарование"?

144

4634

преди 5 години

Единствено вярно е, че заплащането е ниско. Премълчава се гнусната действителност - държавни служители на експертни длъжности получават или по-малко или колкото чистачки. Зейнали са десетки незаети работни места. Конкурсите пропадат поради липса на хора с необходим набор от знания и умения, които да са склонни да работят като роби на невежите калинки срещу 700 левчета. Един след друг опитните се пенсионират. сега няма да ги ползват като раотещи пенсионери, а бройките са са държавни служители.

143

gogo

преди 5 години

доЛУДА 147 КОМЕНТАРКАКВО ИМ Е НА 50 ГОДИШНИТЕ,ДА НЕ МНИСЛИТЕ ЧЕ ВИЕ ЩЕ СТЕ НА 25ГПРОСТИ ХОРА ИМА И НА 25Г

142

Еххххххххххххххх

преди 5 години

Едно време внесохме виетнамци и работеха много, ама лошото е че сега постройха небостъргачи и градове за чудо и приказ, а тук улиците и сградите, изглеждат все едно ние сме във война.

141

ПроСоТо

преди 5 години

та:-Споменатата ПАСМИНА в НЕКАДЪРСТВОТО И СЛУГИНАЖА си предпочита да изгони българите от земята им и на тяхно място да "внесе".....скакалци от целия свят....Как ще наречете това?!

140

БС

преди 5 години

До Бизнесмен 141:Аз живея в Западна Европа дълго време, но пътувам често и много добре познавам бизнеса в БГ. Ако не давате или не получавате подкупи, не можете да правите бизнес. Конкурентността на един бизнес не зависи само от работниците, но до огромна степен от собствениците и мениджърите. Моето лично мнение е, че 95 процента от българските бизнесмени не биха оцеляли извън БГ.