49

Анонимен

преди 10 години

Разбирам ги тези млади момчета че им е трудно понеже и ние като работехме едно време в СССР па строежите носехме бетон по двама с носилки и живеехме като кучета в общежития с по 3 тоалетни и 3 умивалника на 100 човека.Храната беше много зле.А получавахме около 500 рубли и то ако работиш всички съботи и през седмицата поне 3 дни си работил 12 часа.Те от хубаво не са тръгнали навън както и ние едно време по строежите.Затова тук трябва да се оправят нещата

48

666

преди 10 години

До tukaЕто това е грешката на много хора. Стандарта там и тук не е един и същи, така че не си правете сметка как бихте живяли тук с парите изкарани от там.

47

Д-р МАХМУРЛИЕВ

преди 10 години

Ще плачите с кървави сълзи за бай Тошо!

46

Анонимен

преди 10 години

Вие не искате да разберете, че комунизама който ви гъделичкаше с гъше перо отдавна свърши драги българи.

45

Realist

преди 10 години

До 32...аз също живея от дълги години в Германия и това което ТИ пишеш са пълни глупости .... Първите гастарбайтери тук са били турците това е така , и почти всички сега са със собствени жилища , собствени кооперации .бизнес тук в Германия . А да не говорим колко имоти в Турция имат ....с това искам да кажа че тук наистина се работи , но и се получава ...

44

Работник

преди 10 години

" Заплащането за този наистина робски труд пък било нищожно - между 3 и 8 евро на час."Колкото и да е нищожно, пак е в пъти повече, отколкото може да получи в България. Да го сметнем по най-малката тарифа - 3 евро на час. 23 часа са 138 лева. В България няма такава дневна надница за нискоквалифициран труд.

43

t0read0r

преди 10 години

До до всичките ли направиха 'справедливата' приватизация? те ли ни направиха мутрите? кредитните милионери? обраха банките ни? виновни за състоянието на България сме всички ние - простите ни и жалки старейшини и необразования завистлив народ. Какво казват - всеки си заслужава съдбата. Как може да изградим общество, когато поведение, идеи, визия за бъдещето, идеи за справедливост и нормалност трябва да дойдат от Борисов, Станишев, Доган и Първанов?? А народа наивен и немислещ..

42

бай Ганчо

преди 10 години

Дойче веле елате в гето България да видите на какво се казва роб!Цял ден за 25 лв дай вар,пясък и накрая ***:) Имам познати работят в Германия и взимат по 85 евро на ден!

41

Димитър

преди 10 години

Събуждат се вече Българите . Личи от коментарите!

40

tuka

преди 10 години

В бг работниците даже и без пари работят и никой не го е грижа. 6 евро на час около 12 лв. Колко хора в Бг изкарват по 12 лв на час? около 90 лв за 8 часа? За германците може да е чудно как може да работи човек за 90 лв на ден ама за бг работодателите бизнесмени не е чудно да дават 400-500 лв на месец.

39

до 44

преди 10 години

44 - много ги разбираш световните конспирации :)Сигурно затова половин милион украинци излязоха на улиците - защото искат да са "роби" и да им "изсмукват финансовия ресурс". Много простотия и неразбиране има в кратуната ти.

38

Анонимен

преди 10 години

Богатите страни в ЕС просперират благодарение на робския труд на т.нар. по-низши хора и на изсмуквнето на финансовия ресурс и природните богатства на по-бедните държави - молове, джиесем оператори, консултантски фирми, компании за разработване на залежи и т.н. Ето защо искаха да сложат ръка на природните ресурси в Украйна и когато им отказаха, все едно валяк беше минал през еврочиновниците.

37

t0read0r

преди 10 години

До яснона каква смяна бе?? каква смяна? какви простотии пишеш?

36

Анонимен

преди 10 години

Ааа.... оказа се че за да имаш парички трябва да бачкаш? И колкото повече назад си умствено толкова повече трябва да бачкаш с ръчичките? Много неприятно нали...Германия за това е първа икономическа сила - ЗАЩОТО СЕ БАЧКА!

35

meri

преди 10 години

az sasto ziveja otdavna v germanija,vsicki vasi komentari sa istina.mnogo skoro svetata ste se promeni generalno,ste izcezne tozi div monopolizam.edin malak primer-mojat saprug 40 god.rabota v pecarska fabrika.sega 1000 leva mizerna pensija-bolen,edinstvenijat nov stroi e-socialni kapitalizam.model danija i norvegija.no sled kato sega e naistina grozna voina.mnogo ora ste umrat.bijat se zlite natrupani s godini mrasni pari

34

капиталист

преди 10 години

И какъв е проблема? След като никой не ги кара насила това е свободен избор на бачкаторите. Като не искат - да си дойдат в БГ и да се занимават със земеделие и животновъдство? Може би ще им отнеме само 1 час на ден работа и 8 часа висене в кръчмата?

33

Анонимен

преди 10 години

До 30 от 27. Знаеш ли пич точно такива като тебе ни докараха до това дередже. Аз съм Българин и не искам да съм ничий роб. Единствените интересе който ме интересуват са Българските. И не искам да робувам на никой с идеята че ако не е нему ще е на друг. Оправи си "европейското" мислене. криво я разбирате цивилизацията. Щом нямаме равни права с "демократичната' европа да си дондуркат арабелите и да не ***

32

бедни германци

преди 10 години

Всяка вечер, на брега на морето седи чукча и крещи към Америка: - Бедняци, бедняци! Попитали го: - Добре де, защо бедни? Там живеят добре! - Да, Аляска купиха, а за Чукотка не им стигнаха парите!

31

Анонимен

преди 10 години

един Армагедон и ........ който оцелее- туй ни требе нам

30

ясно

преди 10 години

гледам 30-ти коментар и разбирам колко са на смяна...