191

Роко

преди 6 години

Освен държавни търтеи има и общински търтеи. Половин държава имаме от чиновници които само дремят и чакат края на месеца за да си вземат заплатата. И се чудят после защо нищо не върви.

190

Анонимен

преди 6 години

Първо изгониха знаещите и можещите от държавата. И сега реват, че нямало кой да работи.

189

Неразбирко

преди 6 години

В пенсионната система има куп проблеми задълбочаващи се след всяка реформа, която мафията реши да прави. Според мен най-големият проблем е укриването на осигуровки и данъци, заради което осигуровките са доста високи, а постъпленията са малко. Губят се най-вече сумите, които работодаелите трябва да плащат, а това са 60% от укритите осигуровки. После като се пенсионират, укривалите осигуровки са на минималната пенсия, която е незаслужено висока за тях.

188

Анонимна

преди 6 години

Виновни са и алчните,нагли и подли бизнесмени и работодатели,които не даваха реални заплати и дори не осигуряваха работещите българи през 90-те години !!!!! Именно те изгониха хората да работят за други държави !!!! Никой не им е потърсил сметка за нищо !!!! Много хора трябваше да са в затвора, заедно с тогавашните управляващи !!!! Нямаше проверки , нямаше кой да защитава работещите,затова всичко сега е с главата надолу !!!! Няма и осъдени за източване на пари от държавата !!!!!

187

Неразбирко

преди 6 години

Държавните служители са най-малкия ви проблем, но в случая пак ни прилагат "Разделяй и владей" с пълна сила. Според един доклад от юни 2017 година, държавните служители са 132648 на брой, от които 98663 в централната администрация и 33985 в териториалните администрации. При това повечето от тях са със заплати по-ниски от средната за България, но за някои те били единственият проблем на България. В България хората между 20 и 64 годишна възраст са 4,25 милиона, но тези 132 хиляди били проблема!!!

186

АНОНИМЕН

преди 6 години

По погрешка писах минус на 201 до 54.Абсолютно си прав.Няма шивачка с такава пенсия,дори и сега.

185

Кръстьо

преди 6 години

Няколко алтернативи:1. Без пенсии, всеки сам се спасява2. Ергенски данък за всеки без деца3. Повишаване на заплатите до 2-3000 лева средна заплата.

184

Анонимен

преди 6 години

Не зная дали трябва да намалим въоръжаването си,но със сигурност трябва да изключим напълно фалшивите пенсионери-тези със социална пенсия.Хора,които не са внесли и лев в хазната не трябва да получават пенсия.Че и на всичкото отгоре мърморят,че са им ниски пенсиите.Не е справедливо един работник с 35-40г стаж да взема почти колкото другия с5г или дори без никакъв стаж.

183

до 54

преди 6 години

До До 41Лъжеш!Моята баба по същото време вземаше 320 лв.пенсия,а беше обикновена шивачка.А баща ми вземаше 500 лв.защото работеше в тежко производство.Затова не лъжиА стига бе!?Баба ти взимала пенсия като шивачка 320лв пък майка ми като лаборант в МДК Георги Дамянов(госрдостта на Вълко Червенков) взимаше ЗАПЛАТА 105лв.Ти си егати безочливия ЛЪЖЕЦ.Във същия завод дядо ми получаваше 250лв ЗАПЛАТА като металург пък баща ти взимал 500лв пенсия по това време!?Да не са били доносници вашите?

182

ДА

преди 6 години

До Анонимен 196!!Ето един държавен служител,който в работно време репликира!Такъв пост,частник не може да напише!

181

До 196 Първан

преди 6 години

Би ли изброил кои са групите държавни служители или прсто така си пишеш наизуст без да мислиш.

180

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 175Единствената индустрия на България е износ миячи и пpocтитутки за западна ЕвропаТези позиции особено за *** са заети от рускините.Това го знаят и подрастващите ученици!

179

До 193 ДА

преди 6 години

Ти внасяш ли си осигуровките за целия доход, който получаваш? ДОД за него плащаш ли или си хрантутник, който укрива доходи и после ще реве, че му е ниска пенсията и ще живееш на наш гръб.

178

Първан

преди 6 години

За държавните служители 200 лв заплата са много защото те вършат работа за 100 лв. И пречат като за 1000 лв.

177

До 181

преди 6 години

Кажи сега, имаш ли право на данъчни облекчения, ако в България се осигуряваш там, където си написал - Найк, Кока кола и т.н.? После кажи какво става когато се случи това, което се случи с пенсионния фонд на Enron например, а и много други.Хайде стига сте давали акък, за неща, които не разбирате.

176

Анонимен

преди 6 години

До 190Ами ако твоите 10 бона вземат, че се обезценят, когато махнат валутния борд преди да влезем в еврозоната?

175

ДА

преди 6 години

Хайде да не се заблуждаваме за държавните хрантут-ници!Не стига че държавата им "плаща осигуровките",а тях ги взима от нас,ами и получават по 10-20 заплати при пенсиониране!Държавният апарат е толкова раздут,че ако се съкрати наполовина,ще има милиони пари излишък!Другата страна са ***-те!Също на "държавна "издръжка-пак от нас!Така се изчислява,че 2-3 работещи издържат пенсионер.Да,ама не!Те издържат и държавните и ц-игани-те!Затова парите няма да стигат!

174

Пешо

преди 6 години

Хората работили най-малко получават най-високи пенсии. Защо? Никой не мисли за младите и за това че ще наследят една ограбена *** без бъдеще.

173

До 181

преди 6 години

Аз имам 10 бона в частният пенсионен фонд.Докато се пенсионирам ще вкарам още толкова.Ако пенсията ми е 500 лв ще стигнат за 40 месеца.3 години и 4 месеца.И после? Даже мисля да си прехвърля партидата в държавното осигуряване .Частното е яко прекарване.

172

До 184 БПФ

преди 6 години

Що се правиш на по-"умен" отколкото си? Виждал ли си как се движеше сумата по партидите през годините и каква доходност носеха тези суми в частни ръце?