175

Анонимен

преди 2 години

Западните оръжия са скъпи нерентабилно е да им се пращат-----------Затова ги заринаха с Javelin. Не е до рентабилност. Пращат им или много лесни за овладяване оръжия, или такива, на които са свикнали в собствената си армия (например танкове Т-72). И това засега работи отлично.

174

Петров

преди 2 години

Американците ще воюват до последния украинец. По загубени от укрите няма в Източна Европа, макар че Кире Канадецо ги настига бързо.

173

Анонимен

преди 2 години

Финландеца, то е ясно,че Русия е по-голяма от Украйна! Просто Украйна не е толкова малка, колкото я изкарваш. А и ясно се видя как Сащ дрънаха ръчната, а те не са малки! И не съм русофил, аз съм за истината, която в днешно време е доста едностранна и очевадно манипулативна.

172

Анонимен

преди 2 години

То, ако питаш руснаците, бягството от Киев е вече победа. Ако напуснат Украйна, пак ще е победа. Всичко е победа, не разбра ли. Това е първата държава, въвела термина "отрицателен ръст". Няма спад - има просто отрицателен ръст. Сигурно няма да има поражение, а "негативна победа", примерно.

171

Петров

преди 2 години

Запада изпраща бракуваните си оръжия на клоуна от бункера във Варшава, дето уж бил в Киев. Това било ленд лиз, няма що, каквото останало по мазетата.

170

Петров

преди 2 години

Победата ще бъде за Русия, колкото и да се пенят американските ду *** да в ци.

169

Анонимен

преди 2 години

И това го четох и се замислих каква ирония понякога е историята. През ВСВ, именно ленд-лизът спасява СССР. Дори маршал Жуков го признава. А сега ще има ленд-лиз за Украйна. Разбирай - силно съкратена процедура за пращане не само на въоръжение, но и на суровини и какво ли не. Нищо добро не чака руските войници в Украйна и ако имат поне малко мозък, ще откажат да воюват там.

168

Krom

преди 2 години

До Анонимен 187 - е, той сега си е намерил "пациент"! Изнася лекция тип копи-пейст от Уики-то - така изглежда "грамотен и начетен". По конкретни въпроси е малко "неразположен".

167

Финландеца

преди 2 години

До Анонимен 179Защо не сравниш Украйна с Русия бе умник, Русия е дълга 12 часови пояса - 150 млн. население, над 6000 тактически ядрени оръжия, над 23 000 танка ( е вече минус 1000) , 40 ядрени бойни подводници, 1428 изтребителя ( е вече -100), 750 бомбардировача, 420 ( пак минус 100) бойни вертолета, над 20 000 артилерийски системи от различни типове, и има още безброй ненужни железа, и викаш са много малки и нямат армия, а?Това руските *** путинофили верно сте болни мозъци, до един!

166

Ha

преди 2 години

Руснаците не са блестяли като военни никога!Дори когато наполеон отстъпва поразен от болести и изтощение няма спечелена битка. Гордостта им е втората световна пак воюват с в пъти по малка страна но и с съюзници Америка и Англия. А Германия воюва на всички фронтове до Африка.

165

Анонимен

преди 2 години

Официално тая нощ в САЩ е гласуван закон за ленд-лиз в полза на Украйна. Това означава много по-бързо снабдяване на украинската армия с необходимите и въоръжения без изискването на гласуване в конгреса. Както се изразяват от Пентагона, можем да дадем всико поискано от Украйна с изключение на ядрено оръжие. При това положение мечтите на Путин за някакви победи стават все по фантастични.

164

Анонимен

преди 2 години

До 186Така пишеха русите като захапаха дървото в Афганистан, победа и се изнесоха като пръдня на ветровит хълм.

163

Гадна война

преди 2 години

Руските войничета са като в капан в тенекиената си консерва (танк/бтр). Гледах в Ютюб. Един уркаински пехотинец изстрелва насочваща се ракета и тя лети и се взривява точно над купола на танка, така че взривната вълна да отиде надолу и да избие целия екипаж. Гадна работа - на един куп деца така да им свърши живота, но това е войната.

162

Krom

преди 2 години

До смех - верно е голем смех! 20 и кусур по сила /украинската/ армия направи на смешници втората /уж/ по сила армия в света. Представи си ако имаха и модерна бронирана техника? Не, не си представяй! Някои западни държави, примерно и Германия се готвят да им дадат на украинците такава. Е тогава ще стане истински цирк, с главни действащи лица приятелитете ти - мужиците.

161

Ha

преди 2 години

Да в сравнение с Русия.Армията и беше зле сега обаче не.И македонската армия е малка вв сравнение с българската но в сравнение на Монте Карло, Ватикана и Косово е гигантска армия.На биха ви тъпите руски пумбери и сега се правите че не ви натитайа в задниците ***

160

Анонимен

преди 2 години

Днес, 7 април, в четвъртък, от 18.30 от площад Александър Невски в София ще тръгне шествие в подкрепа на Украйна. Българи излезте на митинга, нека не се държим като *** от някаква изостанала ***, а да покажем, че сме горди европейци!

159

Анонимен

преди 2 години

Боби по принцип много цитира, много уж знае, много се отваря, просто накрая никога не става това, което е прогнозирал. Ще му свикнете. Каже ли нещо, става точно обратното, лесно е. Както казват господарите му - "точно так, да наоборот".

158

Анонимен

преди 2 години

Докато западната пропаганда написа сценария на войната, после убеди публиката, че този сценарии се е провалил, после измисли цели, после обясни не постигането им с слабост на руската армия, военната операция с всеки ден достига официално обявените си цели. Демилитаризира чрез унищожение на техника, жива сила, военна структура. Денацифицира с унищожаване или плен на бойци от наци формирования. И да превзема Киев не е необходимо, за изпълнение на поставените в спец. операцията цели.

157

Анонимен

преди 2 години

Тези ли са малките, на които Русия се отваря!?----------------Украйна е 600 000 кв. км, Русия е 17.1 млн. Финландия е 338 000, СССР е 20+ милиона. Нещата са доста съпоставими, особено с оглед това, че Украйна е доста по-удобна за нападение, дори през зимата.

156

До Статия пропаганда

преди 2 години

То няма нъжда лично да го казва някой бе, умник. То се подразбира от само себе си. Всеки руснак с наближаването на празника се пита какво и как ще празнуват на 9ти май. И ако дворяните от кремъл не осигурят задоволство на крепостниците си които им финансират войната, ще стане лошо за дворяните.