103

Анонимен

преди 3 години

Кварталите около южния парк се водят "елитни" точно заради парка. Без парка не са нищо повече от Люлин или Надежда. Почне ли заграждане и строежи, цените на имотите наоколо ще се сринат. Колкото са сега ливади жк "Манастирски ливади", или "Разсадника", или "Овча купел", толкова и ще е парк бъдещия жк " Южен парк". По морето сума си селянин продадоха бащините си лозя по плажа и станаха милионери, що пък софийските селяни и те да не станат милионери така? С тия пари - къща на гръцки остров...

102

Анонимен

преди 3 години

Как ги сметнаха 200 милиона?Земеделската земя е на цена в момента между 1000 и 2000лв на декар.Ако са 200 декара това са 200 000лв. а не 200 милиона.

101

Сата НАТО

преди 3 години

Единствения смислен начин е да се компенсират с имоти на други места, отговарящи на реалната стойност на собсвените им имоти--------Каква е реалната цена на 5 дка ливада, на която имаш право да построиш само едноетажен навес за офците? Па била тя и в Южния парк?

100

:)

преди 3 години

Чудя се дали има по-долнопробно място за живеене от София. Поне в Европа със сигурност няма. Сега като ви застроят и последното останало зеленичко нещо, ще ви питам къде ще дишате. Е, все пак си имате "зелена зона" хахха а :)

99

До 76

преди 3 години

От 70Западният свят, пич, западният.На Територията принципът е "куче влачи, диря няма"- и "карай през просото"- демокрация. Ако наистина целта на мораториума е била във времето СО да изкупи земите като ги заплати по пазарни цени...не знам как не са успели за цели 15 години. Да не стане пак да викаме "45 години стигат"Хахаха

98

Анонимен

преди 3 години

Мястото е било със статут на ниви и ливади, следователно не му се променя статута и собственикът може да си построи само барака за инструменти. Ако иска, да си го загради и да сади картофи или ***.

97

До 106

преди 3 години

Цялата реституция, всички заменки и продажби на общинска и държавна собств2ност беше най голямата кражба в историята. национализация и да си купуват на м.. у.. г... да оставят парковете на мира. свършиха парцелите в южнште квартали и сега и парковете искат да застроят. мутри вън вашта м..

96

пияница мистик

преди 3 години

Добър ден селяни. Току що се прибирам от едно гости и съм малко пийнал :))) Та както казва Василев: "Мислете селяни". Ама май не можете. Аз да вадя пари трябва да ходя в Перу и да се чудя как да ги вкарвам после, а тук Къцитата си купуват държавна земя и печелят милиони по-бързо от мен. Ами тарикати бате, какво да кажа, освен че шапка им свалям и им завиждам. Иска ми се и аз да бях като тях. А вие продължавайте да пишете тук коментари колко сте гладни и да чакате БСП да ви оправи след ГЕРБ :))))

95

Сата НАТО

преди 3 години

Всичко, което е купено, след като мястото е станало парк, е купено с идеята един ден да бъдат изнудвани гражданите на София. Особено ако сделката е след 1990 година. Така че Къци и такива като него да вървят на май нста си, конституционните съдии са си продали съвестта. Тук не става дума за неприкосновеност на частната собственост, а за най-обикновена далавера.

94

мдаа

преди 3 години

дайте им да строят... небостъргачи... тази столица е просто някакъв фарс. въобще цялата държава е фарс. и като се замисля каг се отрича народния съд и всички скърбят за неговите жертви, а не в2ждат че се запътваме към нов в 21 век. оялите се и непреставащи да крадат все повече и повече не ги ли е страх че рано или късно идва вр2ме за плащане и че хората в един момент ще ги пометат.

93

SHASHA

преди 3 години

Единствения смислен начин е да се компенсират с имоти на други места, отговарящи на реалната стойност на собсвените им имоти. Така няма да се ивадят безумно много пари кеш, и няма да се наруши обществения интерес, за който за съжаление не е помислено дългиииии години. И се чудя защо ли?!

92

hahaha

преди 3 години

Какви 200 милиона бе? Стойността на тия имоти е точно 0, защото са в зона за озеленяване. Ако бяха за строителство щеше да е 200 милиона.

91

123

преди 3 години

Има си устройствен план - да си го спазват. Ако щат да си заградят тревите и езерата.Ако има държава на място и собствениците бяха сигурни, че няма да се намери вратичка, за да строят, отдавна да са ги продали на общината. Да не са луди да плащат данъци за трева.

90

Абе глупако 101

преди 3 години

Каква вечна завист те гони тебе? Аз имам пари и не завиждамСтава въпрос за престъпници, които явно са знаели каква изгода имат от това да наливат такива пари за данъциЧе кой има по 5 к на месец за данъци и да не строи в продължение на годиниЯвно са им подшушнали добре и ще делят после заедно с някои хора от власттазатова казвам, да си построят къщи там или с парите, които ще вземат, за да си гледат болните деца и внуци в тях

89

Тодор

преди 3 години

бетонирайте парка като черноморието и се успокойте ... ейииии съсипаха я тая държава!

88

Анонимен

преди 3 години

До Mitaka 97Безимотен си, нали?

87

Анонимен

преди 3 години

До НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ 88Обаче друга песен щеше да запееш, ако и ти имаше парцел там, нали? Да бяха обезщетили собствениците с равностойни парцели извън парка, ама тогава чекмеджето щеше да пострада. Вечната завист на нямащите към имащите ги кара да насочват яда си в грешната посока. Притежаваш нещо - нормално е да искаш да го оползотвориш.

86

Киро Рамбото

преди 3 години

Да го застроят, ама от-до. Едно дърво да не остане. Тогава от апетитни, тези имоти ще се превърнат в крайно неапетитни.

85

Вуйчо Ваньо

преди 3 години

А да не забравяме другарката Берберян, дето замени няколко панелки за Златен терен в парк Лозенец, че да си направят тенис корт Малееви.....А кой разреши да се вдигне Paradise мол в ПАРКА срещу хотел Хемус?!?Някой от СО или Соф.Имоти осъден за тия престъпления?!?Няма... няма и да има.Не е виновен тоя къде яде баницата, а тоя къде я дава.В случая това сме ние, щото си лаеме лаем, ама си носим хомота и псуваайки си плащаме данъците.

84

Анонимен

преди 3 години

абе да дигнат два небостъргача там, за чии ни е тоя парк