338

За много

преди 3 години

За всички без значение какъв произход имате. Историята която знаете е абсолютна измислица. Истината е че държавите и езиците са политическа и икономически зависима измислица. Хората имат генетически и политически произход. За да ме разберете: един българин от България, може да е генетично по-близък с един турчин от Турция и по далечен генетично с друг Българин. Но това не е от значение,важно е и двамата Българи да са лоялни на България. Спороете са ви излишни.

337

681г.

преди 3 години

Влезте ако щете и съ шопски език. Никой не ви оспорва това, но да си присвоявате история на България, която е призната от цял свят-няма да стане. Утре ще кажете, че и библията е ваша.Хайде молим...

336

Ке стане

преди 3 години

След по-малко от 30 години.Колкото чакаха за Нато, толкова и за ЕС.Докато си прочетат истиската История, а не тази написана от Тито, Сталин, Димитров и Коминтерна.

335

Аааааа НЕ

преди 3 години

Рожби на сръбски амбиции, комунистически безумия, сталински заповеди, коминтерн и не на последно място предателят изменник г. димитров! И тия антички създания да се правят на големи и безценни в ЕС???????

334

Анонимен

преди 3 години

Потомци сте на българите. Дадохме ви език, история! Ако искате да имате призната религия пак на нашата врата ще чукате!

333

Анонимен

преди 3 години

Вие не сте македонци откакто клекнахте на Гърция за НАТО. Северномакедонци - да! И говорите северомакедонски език! И като северно македонци историята ви е двегодишна!

332

Анонимен

преди 3 години

До ИмеАми не,тях истината не ги интересува,интересува ги да си подкрепят социалистите, защото Заев е ляв,но останалите социалистически партии и леви партии в Европа,включително и българското БСП,не са подкрепили македонската теза,единствен Хайко Маас от Германия ги подкрепи,а що се отнася до Северен поток 2,немците са напълно в правото си да си защитават интереса,те също имат дял от този газ,той си е техен и на ПЕС и в интерес на Европа.

331

Име

преди 3 години

До ИСТОРИЯТА Е НАША:абе историята е наша, ама Spiegel Online (немско списание) спират коментари на тема Македония със сериозни източници, а за сметка на това допускат линкове във форума си, към измислени сайтове, където може да се прочете, че Самуил е ... македонец. Така, че не се знае след време какво ще знаят западноевропейците по темата. Това много ме притеснява. А Шпигел са известни с левите си убеждения, и пускат статии в полза на Северен поток 2. Правете си изводи....

330

Барселона

преди 3 години

Заев,така ако продължавате скоро Е.С.няма да видите.На Вас все другите Ви са виновни,нямате никаква вина...този филм сме го гледали...Дебели глави...български

329

Язе

преди 3 години

България призна Македония през 1992 г. но не и македонизма. Ако тогава не бяхме ги признали в Македония щеше да стане като в Босна. Лошото е, че тогава Ф. Димитров си направи официално сепуко и на власт дойде ДС и руските креатури които не позволиха да се направят веднага следващите крачки за доубиване на македонизма. БГ трябваше да заведе дело срещу Югославия за геноцит и етноцит на българите в Македони и това да се гледа още на дейтънските преговори.

328

Анонимен

преди 3 години

До БасссиииМакедония е една измислена история от фанариотите през късното Средновековие, Александър Македонски също, но дори и в тези фалшиви истории,никъде не пише какъв по народност е бил този Александър и къде всъщност е живял.А майката и бащата на "македонската нация" са Коминтерна и сърбите,създали я след 1944 година

327

Велики смех

преди 3 години

Е па защо им е у европската уния? Па нали са македонска империя!

326

Язе

преди 3 години

Вето до откат. Спрете преговорите и излезте от тая измислена комисия. Няма какво да се преговаря. Какво има да се преговаря? Историята на тази област на титова Югославия (Наречена тюрмата на народите) е българска до 1991 г. Като от 1913 г. до 1941 г. история за опта на сръбския окупатор да сърбизира българското население живеещо там (не успешно). от 1944 до 1991 г. това е историята на българския етноцит и геноцит сцел превръщането на българите от тази област в някакви други, не българи.

325

Анонимен

преди 3 години

За какъв "мир" допринасяте,като сърбоманите не сте спряли с българофобията си,а "македонската" ВМРО ДПМНЕ директно е под сръбска власт и българофобска?Вие сте болни от Стокхолмски синдром,сърбите,които ви измъчваха и убиваха масово,сега ви командват и се държите за полата им и не спирате с българофобията!И да не ни крадете българската история,представяйки я за "македонска" !

324

Стар набор

преди 3 години

Тази т.н. "македонска идентичност " ми напомня как майсторите-шпиони са получавали нова идентичност за прикритие. Създавана им е била и историческа легенда за миналото им. Така съм чел по шпионските книги, било за руски (Абел), германски (Зорге), двоен-английски и руски (Ким Филби) и др. Явно още сталинисткото КГБ и сръбските титовски служби добре са се погрижили.

323

Дипломат

преди 3 години

До АнонименСРМ, това е съкращение от СРАМ или от Сърбоманска Република Македония. Освен това според договора от Преспа езика им няма право да ползва определението македонски без уточнението северно. Македонския е гръцки език и определението е Македонски език не може да се използва за езика на РСМ (СРМ). Трябва да се изговаря ясно Северно Македонски език. Иначе може да се сметне за нарушение на договора с трета страна. При разговора с РСМ, БГ трябва да изясни този въпрос с Гърция за да е ясно.

322

Анонимен

преди 3 години

За какво им е Европа! Такава велика нация си е напълно самодостатъчна. В ЕС трябва доста да се слушка, да не се предават заради едните пари.

321

Анонимен

преди 3 години

Писна ми от това съкращение СРМ, не стига, че е неправилно да се съкращава така, но дори бъркате поредността на буквите.

320

Мммм..да

преди 3 години

Мммм...да. Северомакедонци със северомакедонски език от 1944/45г. насам.

319

Шоп

преди 3 години

Македоновците, когато албанците ги натисна, ще се пишат сърби но не и българи. Българската мека политика на приобщаване се оказа вредна, само Шкембе Войвода до сега не се поддаде, за което му казваме евала!