22

ivailo

преди 5 години

Каквото и да е подписал предателя Вартоломей няма как да узакони украинските разколници... Легитимна е УПЦ (МП).

21

Анонимен

преди 5 години

Честито на украинските братя !Слава на Украйна !

20

Авдий

преди 5 години

Който и да е прав в случая едно нещо се потвърждава за хиляден път- религията не е нищо друго, освен политика, влияние, интереси. Подкрепа в интерес на едни, в ущърб на други, премятат се декларации и милиони авоари, а за горкия *** остава да вярва и да бие чело.

19

до Сата НАТО

преди 5 години

Искаш да ми кажеш, че ще уважиш решението на човек, който поруга българската църква? Този човек се изплю на 1092 годишната независимост на БПЦ (която между другото е и първата автокефална църква в света след римските), сигурен ли си, че искаш да го направиш? Помисли си добре преди да ми отговориш.

18

читател

преди 5 години

Същият този Вселенски Патриарх в 1589г. е поканен в Русия, и тържествено обявяваавтокефалната Руска Православна църква. Борис Годунав изиграва решаваща роля в този процес. Близо половин година Вс. Патр. живее в Русия.От тогава нищо не се е променило във Вселенската Патриаршия. Църквата не се променя.Правилата са същите.Е как така за Русия да важат, а за Украйна - не.Само защото Руският Патриарх е бил, и си остава съмишленик и сподвижник на официалната власт, разбирай комунистите.

17

Анонимен

преди 5 години

Вартоломей редовно гони български православни свещеници от църкви в Турция. И ги заменя с гърци. Дори там, където българи ги поддържат и си искат български свещеник. Последния случай преди година беше в църквата в Одрин. Която по заповед на Вартоломей беше заключена за две седмици. А когато я отвориха вече бяха въдворени двама гърци. Но това на сорошките *** не им дреме. Важното е да се плюе срещу заплащане.

16

Анонимен

преди 5 години

Кога ще празнуваме Вартоломеевата нощ?!

15

Анонимен

преди 5 години

Да бе генерал Деса да поздрави украйнския народ, шегувате ли се? Нали поп Киро пак ще му набива канчето)

14

Сата НАТО

преди 5 години

И какво, понеже е казал нещо за БПЦ, трябва да злобея срещу украинците ли? Нещо не виждам връзка и логика.

13

Анонимен

преди 5 години

Забележете колко ниско са способни да паднат сорошките слуги. Ръкопляскат на Вартоломей за обявяването на украинската църква за автокефална, а същият този се изхрачи на българската църква, обявяйки я за поместна, при положение, че е автокефална от 927-*** година насам.

12

Сата НАТО

преди 5 години

До 7, с украинското църковно недоразумение...Абе, другарю, така се изразяваш за вероизповедание от поне 20 милиона, че човек може да си помисли, че си поне Велик Инквизитор при Папата. Айде малко по-скромно, вашата рода сигурно не е стъпвала в църква от времето на Княжество България...

11

Анонимен

преди 5 години

19 милиона долара са си 19 милиона долара.Не Вартоломей ами сам Господ ще сложи един подпис.

10

фрунзе

преди 5 години

Кремълската пъпна връв е стоманена, но Украйна ще я прегризе рано или късно... Ние не сме я захапали още...

9

Анонимен

преди 5 години

Интересно наистина дали някой от Борисов или Радев ще имат смелоста да поздрвят украйнския народ или ще се държат като обикновенни ченгета на Кремъл

8

Анонимен

преди 5 години

Оня цигарения контрабандист полковник поп Киро от Масква сега сигурно си гризе ноктите

7

Анонимен

преди 5 години

Да припомня, че бат ви вартоломей наричайки българската църква поместна, предизвика скандал, тъй като БПС е автокефална. Даже Тиквата го досрамя тогава и отказа среща с вартоломейското червейче. Каква изненада, че точно този *** дава благословията си за украинското църковно недоразумание.

6

Анонимен

преди 5 години

Интересно така наречения ни президент дали ще поздрави украйнския народ по случая или ще се държи като резидент на Масква

5

Анонимен

преди 5 години

Охо, нашият неприятел вартоломейчо, дето се обърна към патриарх Неофит като към епископ и нарече българската църква поместна, вместо автокефална, каквато е? Сега този смешен *** обявява украинската църква за автокефална? Егати жалкия клоун.

4

Анонимен

преди 5 години

Подлис Гърка си показва зъбите!

3

Анонимен

преди 5 години

Очаквам след малко тролейбудите от депото в Петербург да налазят и да почнат да правят Вселенската Патриаршия на стъкло с техните кинжали, искандери и тополи)