120

Анонимен

преди 5 години

ако хижарят не иска да е портиер, да не е ставал хижар. Стига малоумия, това е функцията на заслона, деби ли

119

Анонимен

преди 5 години

Няма как да се изгубиш и измръзнеш на Витоша,ако си подготвен, при такова време на Нова Година! Освен ако правиш нарочна акция! А хижата не е кръчма!

118

pipo

преди 5 години

Хижаря да не е портиер и да чака разни ненорм***лници дето им е хрумнало посред нощ да обикалят върховете!

117

ivailo

преди 5 години

В статията е пропуснато , че измръзналия е правил кроса си полугол... Въпреки малоумната му постъпка хижарите са били длъжни да го пуснат да влезе.

116

Анонимен

преди 5 години

Най малкото до Алеко с кола,а после един час до Черни връх пеша! А последно време съм виждал и по нагоре с джипове! Това е най трудното! Е гати проблема! Това не са Алпите господа!

115

Пацu

преди 5 години

Интересно как във ФБ, където хората застават с имената си зад коментарите - 99% са възмутени от "хижарите", а тук е обратното...Извод:Tpoловете не са хора!

114

Анонимен

преди 5 години

Тръгнали на кръчма хората и не ги пуснали! Голям проблем

113

lelia

преди 5 години

Абе не мога да приема че хижарите били виновни или само те. Представете си вие да сте на тяхно място. Преди да се случи случката е имало разговор, в който подслон им е отказан. Важно е да се види какъв е тоя рязговор, ако го има запсина. Защото преставям си ако съм на тяхно място и някой ми каже че ще прав опит да тича гол в планината. И наистина посред нощта в колибата ми се почука от някой чисто гол отвън. Не е далече от акъла ми, че пиесата може да стане и психотрилър.

112

Да

преди 5 години

А тоя къде е решил да се замъжва по термо бельо да не е по различен,

111

Анонимен

преди 5 години

Да се дигнеш в планината,навръх Нова Година,в мраз и студ,без един телефон до заслона може ли,не може ли,е най малкото лекомислено! Това е направено за провокация и не е случайно!

110

бай Танас

преди 5 години

Това горе не са били хижари, а ypoди!Такива същества нямат място в планината, дори и на Земята!

109

Анонимен

преди 5 години

много по-опасна от конкретния случай е търпимостта към такива действия. Затова ви застроиха Младост, затова ви направиха Графа като гробищна алея, затова сте последни.

108

Анонимен

преди 5 години

Добре де, толкова ли на никой не му идва наум, че Кенаров си е направил една ПР акция, за сметка на хижарите! После се е разходил по всички "обществени" телевизии с твърдото искане за ефирно време...Я майната му!

107

Анонимен

преди 5 години

Всяка хижа и заслон имат телефон за контакти! Има информация в интернет! Има планинска служба,където също има информация кое може и кое е на собствен риск!

106

Анонимен

преди 5 години

Прави в този случай няма, всички са криви.

105

Анонимен

преди 5 години

напротив, заслонът по договор е отворен денонощно. Той не е искал да му сервират, а да влезе. Стига плитки манипулации

104

Анонимен

преди 5 години

Това не са закъсали хора,а хижата и заслона не са денонощни кръчми с кръчмари!!! Има неписани правила в планината,как и кога се прави туризъм,как и кога се съобщава за проблем!

103

Анонимен

преди 5 години

ако стопаните на заслона не изпълняват договора си, е много сериозен проблем. Пропускате, че болшинството от групата е била подходящо екипирана, ненормалникът е бил само един.

102

Анонимен

преди 5 години

Толкова ли е важен случая и проблем ли е? В други страни ще глобят туристите за това, че създават опасност с разходките по този начин! А тези приятели що не си покажат застраховките за планина? Тогава могат да имат претенции не само по форумите!

101

тонката

преди 5 години

каква е ползата от тези така наречени хижари. Да готвят боб само събота и неделя? Като не могат да осигурят постоянна работа на заслона, да изчезват от там и да има една отворена за всички барака, оставена на добрата воля на туристите. Ако туристите са хора, ще я пазят, ако са животни - ще я разрушат и няма да имат повече заслон. Просто е.