183

www

преди 6 години

ВЕЧЕ НЯМА БИЗНЕСМЕНИ И РАБОТОДАТЕЛИ А РОБОВЛАДЕЛЦИ - НЯКОЙ ДА Е ЗАБЕЛЯЗАЛ ЧЕ ОТДАВНА СМЕ В РОБО ВЛАДЕЛСКИЯ СТРОЙ ?????

182

Кифладжията

преди 6 години

И коя тайландка ще ви бачка за мизерните заплати като в Европа ще взема 100 ? на час? Да не говорим за "екстрите", които се заплащат допълнително. Ха-ха! Научете се, че за да имате добри и квалифицирани кадри, първо трябва да инвестирате в тях. Например: сериозните фирми при които се изисква С категория плащат курса на работника.

181

Анонимен

преди 6 години

Нищо няма да внесат. И от Сомалия да докарате инженери, ще избягат. Никой няма да ви стои да ви робува за смешни пари. Таковахте майката на държавата!!!

180

Он

преди 6 години

Много им се иска на нашите работодатели ако може и без пари да им се работи.Сърах ги е че никой вече не иска да работи за малко пари .Но много скоро ми се струва че ще се наложи да си работят сами.

179

Анонимен

преди 6 години

Ами икономика се създава със специалисти. Не с мамини синчета дето за 40 години нямат 2 години трудов стаж и искат "европейски заплати" нищо че не могат на вързано куче хляб да дадат

178

Владислав

преди 6 години

Гледам някой в първите коментари говори за 1000 лева. Това са глупости, в провинцията, и на морето дори!, се избиват за работа за 1000 лева. Българският бизнес дава 5-600 - макс 700, ако е добър сезона може още 100-200 отгоре в силните месеци.

177

Анонимен

преди 6 години

Казионните синдикати къде са? Или и те станаха бизнесмени

176

Анонимен

преди 6 години

Ми те и тия ще искат високи заплати .Не вярвам да са навити за по 600-700 лв.

175

Анонимен

преди 6 години

До икономистЧЕстно казано, не вярвам, че на някой от Европа, САЩ, Канада и "добрите части на Азия" му пука особено за "недобрите части на Азия", Африка и Южна Америка

174

икономист

преди 6 години

До Анонимен 195Въпросът е как да се оправят българите, а и други народи и държави, които остават извън играта на т. нар. глобална икономика? Защото в тази игра, задължително трябва да има и победители и победени. Пазара не може да огрее навсякъде! Капитализмът все още не дава отговор на въпроса, как ще се реши проблема с тези огромни диспропорции?

173

Анонимен

преди 6 години

Бях в тайланд веднъж и пак ще отида. В съседната хотелска стая беше едно маце, постоянно ми чукаше на вратата за нещо. Една вечер дойде пияна в 4 часа в стаята ми и стана работата. Имаше яйца, но всичко беше наред, аз бях активния. Муахаха

172

Анонимен

преди 6 години

Е какво нередно има? За работодателя е от важност да има най-малък разход за заплати. Случва се навсякъде по света. Нарича се глобализъм. Българите да се оправят като искат високи заплати.

171

Анонимен

преди 6 години

godzila - Отиди у КърджААААли, па виж там.

170

Анонимен

преди 6 години

До :)Аз мога да се възползвам от добра прислуга. Нямаш представа, какъв ужас е, да търсиш сред българките. Всяка иска да е принцеса, която да се хване с нещо средно, между Рамбо, дон Корлеоне и хутболоен играч...

169

Анонимен

преди 6 години

Когато през следващите години спрат парите за новите членки, а Европа вече открито го заявява, тогава ще видите колко са "бизнесмени" бизнесмените!Тогава ще видите истината, която в момента се контролира от властта. Тогава ще се изправят един срещу друг и ще се опитват да си вземат поминъка.Ние вече този театър сме го играли. Лошото е, че никаква поука и пак натам вървим! Тогава ще разберете и за фалшивите си вождове!

168

:)

преди 6 години

До Анонимен 165Никой не е казал, че не иска чужденци. Нека идват. И виетнамците, и тайландките, и украинките, и молдовките... Нелегална търговия ли ще въртят, секс услуги ли ще предлагат, прислужници ли ще стават, компаньонки по хотелите ли ще стават или ще се женят тук- нека да заповядат. Ние няма да им пречим да работят. Занаята си.

167

икономист

преди 6 години

До Анонимен 181По принцип си прав, че никой не задължава работниците да бачкат за този или онзи, но има други фактори, които ги "задължават" в някаква степен. Защото в случая, този работник в Макдоналдст, вероятно няма особени възможности да работи нещо за повече пари някъде другаде. Той е ограничен от собствените си умения, с които разполага по рождение или придобити такива(като генетичния фактор пак е определящ). За разлика от него работодателя притежава много повече лостове за вариране!

166

ДНК

преди 6 години

До не е фейк нюз!А ти знаеш ли белия сос в дюнерите от кво го правят?

165

Анонимен

преди 6 години

"обаче КОЛКО СТРУВА ЕДИН ХАМБУРГЕР В ДАНИЯ И КОЛКО В БЪЛГАРИЯ??"Има ли значение ? Ако трябва да избираш между страна която плаща 40 лева на час и страна, която плаща 3.5 лева на час, като емигрант, който едва ли планува да живее вечно там, коя ще избереш ?И още нещо - Биг мак менюто в София е 9 лева, в Копенхаген е 15 лева. Данъците са двойни и тройни там. Не е 90 лева, че заплатите да са 10 пъти по-високи. Не викай следващия път - имай малко достойнство !

164

не е фейк нюз!

преди 6 години

пише го в ню йорк таймс и дейли нюз. не яжте от макдоналдс! в бургерите , в сащ са намерели човешко днк !никой не знае как се е озовало там. от мкдлс казват, че било нокти, кожа и коса от работниците, но дори и това е отвратително !има теории, че слагат директно човешко месо, което остава от сатанистките ритуали на масоните, а и за да ни направят неволни съучастници в престъпленията им !каквото и да е, е гадноо!