188

ognyanz

преди 7 години

До 276: Според теб излиза, че след Руско-Турската освободителна (за нас) война, освободената България е станала руска губерния, а след Берлинския мирен договор - вече се създала българска държава (всъщност княжество България и Източна Румелия). Това са абслолютни глу'пости. Първото Велико Народно Събрание, което е приело конституцията на княжеството, е свикано преди Берлинския конгрес. Каква руска губерния? Царят Освободител Александър II е бил с либерални възгледи, премахнал крепостничеството.

187

Анонимен

преди 7 години

Русия никога не е побеждавала сама.ВСВ получават милиони тонове помощи от САЩ. Иначе нямаше да има СССР.Това го има в хиляди документи, но руснаците не обичат да признават оцеляването си на САЩ, Канада.

186

Анонимен

преди 7 години

IMPERA означава ВЛАДЕЯ. Та най-голямата глупост е да твърдиш като русофилите, че някаква империя дошла да освобождава България от турско робство. Империите идват само по един повод да те завладяват и да им плащаш данъци че те владеят. За съжаление България продължава за плаща ежегодно данък Русия в размер на поне 2 милиарда лева. Високи непосилни цени на горивата. Интриги да нямаме други доставчици на горива. Мошенически схеми с непроизведени атомни чайници за които плащаме милиарди и т.н.

185

Анонимен

преди 7 години

Благодарение на Западния свят сега има България!Неслучайно за княз на новата държава се търси човек от Запад, а не алкохолик от Русия!Хората са знаели, че от Русия добро не може да се очаква!Образованите руси са говорили френски, немски и английски - това е било напредничаво!И сега е същото - никой не учи руски, ако не е насила.

184

Анонимен

преди 7 години

Не, не е ***, а е фалшификатор на историята.Дизраели е главният виновник Русия да не разгроми Турция в Руско-турската война 1878г.Той праща английския флот в услуга на Султана.Дизраели омаловажава апелът на Уилям Гладстон за помощ за България след кървавото потушаване на Априлското възстание.Този покръстен евреин-консерватор иска да даде на Турция градовете Варна и Бургас и Ото Бисмарк е този, който се противопоставя.Фалшификатор гаден!

183

Анонимен

преди 7 години

ВСички съседни страни на Русия в някой период да били поробени от Русия, като са били ограбвани и алкохолизирани.Затова никой не харесва Русия. Никой не иска приятелство с нея. Защото тя само взема, а не дава.

182

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 272Голям глyпак си. Великите сили не разрешават на Русия да превърне т.н. Сан Стефанска България (думата България я няма никъде в това споразумение м/у Русия и Турция) в руска губерния. Затова има и Берлински конгрес, който фактически дава свободата на България, иначе сега щеше да воюваш някъде в Сирия, а джихадистите щяха да ти надуват русофилския *** с малки муджахидинчета.

181

Анонимен

преди 7 години

Кирилицата не е руска,а БЪЛГАРСКА,създадена от КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ и ЦАР БОРИС ПЪРВИ.Заличаване на Кирилицата,означава унищожаване на българската култура.Този надпис,който цитираш - "Предложението на Назърбаев срещна сериозен положителен отзвук сред сънародниците му независимо от политическите им предпочитания.", прочете ли го добре?Виж добре,прочети и го осмисли - те не искат,а им се налага.

180

Анонимен

преди 7 години

Западния свят вижда, че Русия лъже за освободителната си мисия и опитва трайно да се настани в образуваната Задунайская губерния.Няколко държави заплашват Русия и тя, както обикновено, кляка и се изтегля от територията, която сега е България.Но се погрижва българското население да е разпокъсано.Такава си е Русия Поробителката на десетки народи.

179

Историята

преди 7 години

Дизраели е един от първите западни големи политици, който запознава Европа с проблемите на българите и работи за облегчаване на живота им като образува комитет от западни лидери, които се застъпеат пред Високата Порта в Истанбул!

178

Анонимен

преди 7 години

До АнонименРусия настоява за разкъсване на териториите, населени с българи.Ба ти тъпунгера се, още на пети март Англия предупреждава , че няма да допусне Сан Стефанските граници на България и извършва частична мобилизация на войските си.

177

Анонимен

преди 7 години

Писменост, култура, религия - това е мека колонизация.Затова бившите републики искат да изтрият лошите си спомени от руснаците.Русия няма приятели, защото е поробвала всички сеои съседи.Русия е една проказа за света, където се доближи посява разруха, бедност и алкоххолизъм.

176

Анонимен

преди 7 години

До 258, не, че очаквам някой да "учи" история в този форум, но основния заслужил Почетна жартиера за разкъсването на България от Берлинския договор е г-н Бенджамин Дизраели-поданик на Нейно Величество и покръстен евреин.

175

Анонимен

преди 7 години

Никой не иска да е близък с гнилата русия, за да не прихване гнилоч.Затова премахват кирилицата!

174

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 264България сваля руския княз и слага за цар австрийски барон. Австрия кара Сърбия да нападне България, за да изгони Русия и да сложи австриец за цар.

173

Анонимен

преди 7 години

При Обединението на Княжество България с Източна Румелия какво прави руския император - прекъсва дипломатическите отношения с България. Защо бе ?! Нали уж приятел се пише?!Защо насъсква сърбите през 1885 г срещу нас?!Най големия враг ни са руснаците.Четете Захари Стоянов и неговите съвременници!

172

Анонимен

преди 7 години

До Защо ли ?Абе обясни ми какво общо има българската Кирилица с Русия?! Какво????Това че българите са им дали писменост и религия,не означава,че са създатели на Кирилицата или че Кирилицата е тяхна.Вие осквернявате България по този начин осквернявате и Европейската култура.

171

Анонимен

преди 7 години

248, или си и-ди-от, или нас ни имаш за такива.Естествено, че всичко в международен план е политика.Всичко и в междуличностен план е борба за превъзходство, такава е човешката природа.Трябва много труд за да се възпита у един индивид толерантно отношение и взаимопомощ към другите.Съвременното консуматорско общество хич го няма в този аспект.Може да си приказваме за емпатия, но до там.

170

Анонимен

преди 7 години

На Берлинския договор това му е важното - Русия настоява за разкъсване на териториите, населени с българи.Щом територията няма да е нейна собственост, поне да ни раздели!

169

Защо ли ?

преди 7 години

Премахват кирилицата, защото е наложена от руските поробители и окупатори!Затова я махат. Не искат никакъв спомен от Русия!Никой не обича Русия, дори руснаците.