168

Историята

преди 7 години

Русия 4 войни води с Османската империя за да има контрол над Дарданелите.4 пъти минава през сегашна България и Не ни освобождава !Защо ?!Защото на Русия и трябват земите, а не българите!Българи са поробвани и карани в руските степи, да ги продават. Това са руските ви "братя", които дори не са и славяни, а угро-фини, сиреч скандинавски роми, прогонени от Скандинавия заради лошият си нрав. Изтикани са в безплодните степи.

167

Анонимен

преди 7 години

Напоследък се наблюдава едно унищожение на европейската култура и народи,включително и българската Кирилица сега,която е част от европейската култура.Каква е целта?И кой има полза от това?

166

А. Т. - Балан

преди 7 години

Преминаването на латиница и масовото изучаване на английски език ще да е част от стратегията на мечтания от Путин Евразийски съюз. А инак, жалко, че в централна Азия кирилицата и руският език се възприемат като елемент от миналото потисничество.

165

Историята

преди 7 години

Русия завзема част от Османската империя, населена с българи.Русия кръщава превзетата територия Задунайская губерния.Русия не освобождава България, защото такава държава няма от 500 години.Русия не възстановява суверенитета на България, а прави нова губерния. Руска.Западните сили принуждават Русия да се оттегли от България, защото Запада подкрепя освободителното движение на българите.Русия Не е освободила българите, а ги е поробила, както прави с всички свои съседи!

164

Анонимен

преди 7 години

Разкажи ми за боговете си, за да ти кажа кой си-важи и в наши дни.

163

Анонимен

преди 7 години

Бивши съветски републики отменят кирилицата.Защо?--------Защото са ги натиснали да се откажат от българската Кирилица,за да им натресат нещо чуждо,ей затова!

162

Анонимен

преди 7 години

За какво им е да четат историята, като нито са българи, нито им е нужно (имат си опорки)

161

Анонимен

преди 7 години

Някой мърда ли си пръста за кюрдите ? 40 милиона народ без държава... За евреите обаче направиха държава, за една шепа народ - 7 - 8 милиона евреи разтуриха целия Близък Изток, обаче за кюрдите 40 милиона поробени от султан Ердоган, няма държава. Това справедливо ли е ?

160

Анонимен

преди 7 години

И да им се чудиш защо руснаците пръскат такива пари за пропаганда.Възрастните хора не четат нищо в нета.Младите гледат на Запад, Русия грам не ги интересува.Тези между 30-50 години са толкова объркани, че дори да са русофили, пак си купуват западни стоки.В същото време редовият руснак жули битова химия, докато държавата му си играе на пропаганда.

159

Анонимен

преди 7 години

Без Русия, щяхме да сме като кюрдите. Щяхме още да се борим за свобода като кюрдите, а Ердоган щеше да ни нарича терорсити.

158

Анонимен

преди 7 години

Да се смее ли човек,да плаче ли,тук само два български гласа има,всичко останало спори,без дори да са българи за българската Кирилица,история и политика.

157

ognyanz

преди 7 години

Българите са спомогнали за разпространение на кирилицата не защото това е било нужно на Византия, а защото е било нужно на България. Четете историята.

156

Анонимен

преди 7 години

В Русия как му викате на доживотен президент ? Щото в цивилизованият свят му викаме диктатор.

155

Анонимен

преди 7 години

Без Русия пак щяхме да сме независими, просто малко по-късно. Историята на Балканите го показва. Даже нищо чудно да ни бяха освободили австрийците, поне цивилизация щяхме да прихванем.

154

Анонимен

преди 7 години

Без България руснаците щяха да пишат с въглен в пещерите.

153

Анонимен

преди 7 години

Проляха си кръвта, платихме им я. Сумата я има черно на бяло.След 1944 г. те проливаха нашата кръв. Не ги уважавам грам.

152

Анонимен

преди 7 години

Без Русия българите щяха сега да пишат на турска латиница или латински турски с английски.

151

Анонимен

преди 7 години

Ако я нямаше Русия, сега и България нямаше да я има. Има я България, защото и Русия я имаше. Когато американците, англичаните, немците или французите оставят 40 000 кости в България, за да освободят България от турско иго, тогава ще ги уважавам. Но те си въртяха търговията със султана и въобще не им пукаше за България, точно както и днес. Единствено руснаците проляха кръвта си за България.

150

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 231Запада и Турция унищожават България и Запада не е спасил 1 българин и са забранили кирилицата в Чехия и Полша.

149

Анонимен

преди 7 години

Българите са спомогнали за разпространение на кирилицата, защото така е искала Византия-да се наложи Православната църква сред езическите племена на изток.Византия е по-успешната част на Римската империя просъществувала до 14 век.Кирил и Методи са пращани и в Сирия като мисионери, но там арабите не са допуснали разпространяване на Православието.Всичко си е политика.