66

аз

преди 5 години

АЗ съм от Павликени , заплати тука мъж до700лв жена 400лв това е тавана. При работно време не по малко от 12-14 часа и осигуряване на минималната заплата. Събота се работи задължително,понякога и до неделя до обяд. Ако се оплачиш на социалните , не знайно как шефа ти разбира за предстояща проверка а ти ще си уволнен на момента . Тука е така и като видя нашите вождове от ГЕРБ че средната заплата в България е 1500лв , мисля че аз и те живеем в различни държави. Това е реалноста .

65

Анонимен

преди 5 години

Ааааа, що така бе другарЕ капиталисти?! Преди 6-7 години, като ни заплашвахте, че като сме недоволни от заплащането и че не ни давате възможност за развитие тогава вие какво: "Напускай , за твоето място на улицата чакат поне 20 човечЕта" . ПОМНИТЕ НАЛИ?? Сега заставайте зад машините барабар с любовниците си!

64

до 64

преди 5 години

разходите в Германия са по-малко, храната е по-евтина, наема ми е съизмерим с наемите в София за същия лукс, най-много 50% да са ми повече разходите, при 400% пъти по-високо заплащане!!

63

Andreshko

преди 5 години

Правилното заглавие е работа има,кадри има,но пари няма...Когато измислените бизнесмени се научат да плащат добре ще имат и кадри. Що се отнася до кадри отвън вижте кадрите в Америка внасяни от Африка. Така ще стане и с България,но май никой не иска да си вземе поука от историята,а тя е точно за това да не се допускат стари грешки.

62

няма човешки облик!

преди 5 години

Надменни, груби, алчни тарикати, без управленска култура, без етика при комуникация, без подход, чудещ се как да те смачка, стъпче емоционално и физически, тръгнали да плачат, че нямало кадри.КАКВО ПРАВИ ЧАСТНИКА, ЗА ДА ПРИВЛЕЧЕ РАБОТНИЦИТЕ?НАПИШЕТЕ В СТАТИЯТА КАКВИ МЕРКИ РЕАЛНО ПРИЛАГА МЕРИНДЖЕЯ, ЗА ДА ЗАДЪРЖИ КАДРИТЕ СИ? Освен да ги заплашва с орязване на заплати, наказания и уволнение.

61

хи хи хи хи

преди 5 години

До ха ха хаБългария е страна от третия свят, изнася само суровини и черноработници а внася готови продуктиБългарска фирма смешнико е трета по износ на фина механика в света.България прави 20% от сървърите в Европа, и е най-големия производител на ПОС терминали в света.Третото място в Европа по производство на бойлери също е българска фирма.За автомобилната индустрия произвеждаме и проектираме безчет компоненти. Опорните ви точки вървят пред пенсионерите, които не си подават носовете от дома

60

Анонимен

преди 5 години

"като основна причина за недостига на таланти в страната"Какви таланти търсите, като работата, която предлагате не изисква никакви таланти?Илип под "талант" разбирате висококвалифициран служител с 20+ години опит, съгласен да ви робува за 500 лева на месец?

59

Бачкатор

преди 5 години

За недостига на работна ръка е виновен само българският работодател ! С високите си изисквания и ниското заплащане доведоха до това кадърни специалисти да си търсят работа на запад ! Преди години в една голяма застрахователна компания се оплаквахме от ниските възнаграждения, а ЧР отговаряше, че за нашата позиция чакат на опашка. Е питам къде е тази опашка сега г-жо ЧР ? Проблемът ще се задълбочава, защото хората вече не са балами да работят за 500 лв. с висше, а продавачът в Л-л взима 960 лв !

58

Анонимен

преди 5 години

До Работещ в ГерманияА разходите в Германия колко пъти повече са ти от България?

57

краси

преди 5 години

Как да има кадри? Кадърните се изнесоха в чужбина. Липсата на адекватно заплащане до това доведе. Образованието продължава да произвежда неграмотници. И така наречините бизнесмени въпреки липсата на кадри пак продължават да търсят балами да им работят за 600-700 лева по 10-12 часа. При подходящо заплащане може да се върнат дори и хора от чужбина, но няма кой да дава такива заплати. Манталитета на нашите бизнесмени е "чорбаджииски" за това не могат да намират кадри.

56

До долния

преди 5 години

Кадри има, ПарИ нЕма! Докато така наречените Бг бизнесмени не го осъзнаят, ще е така."Освен това 11 на сто от компаниите не могат да запълнят свободните си позиции заради очакванията на кандидатите за по-високо заплащане от предлаганото..."Ами ето решението е просто, увеличете заплащането ве и проблема е решен.

55

Анонимен

преди 5 години

Какви фирми? Става въпрос за предприятия НЕПРИВАТИЗИРАНИ. От времето на соца. Като топлофикация, енергиини дружества, язовири и каскади, пътни, и много , много други.

54

Анонимен

преди 5 години

Тез които работеха ги изгониха по света да си търсят препитание! Останалите ги отвратиха с неплащане и труд подобен от времета описано от Зола! ....сега дрънкат и лъжат какви заплати плащали а матряла не щял да работи! И си пущат снимките с новите коли за да покажат колко са оскубали ит тия които им върят по акъла!

53

Анонимен

преди 5 години

Работя във фирма, основана от ченгесарски кадър, с червени пари. Навремето заплатите бяха много добри на общия фон - лесни кредити от червени банки, осигурени пазари чрез свързани партийни фирми, работиш и вземаш 13-400 лв. чисти.После фирмата се напълни със заплатаджии, меки дупета, на шурея, на шуренайката. Сега вече заплатите са по8-900 лв, като половината нищо не вършат. Наследницата на стария бос хабер няма от управление и потъваме. Но не дава и дума да се издума за увеличение на заплатите

52

Работещ в Германия

преди 5 години

Заплатата ми е 4 пъти това, което вземах в България. Ако някой ми предложи половината на това. което вземам в Германия, ще се върна.

51

12345

преди 5 години

За да вземеш 2000 чисто, струваш на фирмата 3000 - само от към данъци, без никаква печалба. А дали ги изработваш?

50

Един от Африка

преди 5 години

Хората никога няма да се върнат от чужбина.Проблема не са само заплатите , проблемите са и условията на труд, отношението , социалната система , образованието на децата им , сигурността и тн и тн.Все неща , който са на светлинни години от българската реалност.Аз бих се върнал само ако се промени цялостната система в държавата , ни с този " политически елит" това е невъзможно.

49

Така е

преди 5 години

при димукрацията, уважаеми работодатели, вие искате да карате биеемвета, ама и ние искаме и съответно не ви работим за трохи. Deal with it.

48

Анонимен

преди 5 години

самите ни обяви за работа са абсурдни - търсят млади, ама с работен опит. в действителност млади, за да са неопитни в живота и да ги излъжат, но те от своя страна изкарват 2 месеца, за да си сложат нещо във автобиографията и забягват към чужбина. даже не става дума за пари, а за отношение и перспектива. колко бг 'работодатели' познавате, които след няколко години вярна служба дават дялове от фирмите си на служител? защото в чужбина е масово да станеш съдружник,дори и младши след известно време.

47

Анонимен

преди 5 години

До Стефан СтояновПознавам човек, който е с 2 висши образования, компютър, с ръководни качества, шофьор, заварчик и др.квалификации, който казва: За по-малко от 2000 лв. не работя !И е прав.Аз получавам 2200 бруто с компютърна грамотност, висше техническо образование и горе-долу английски и ми се виждат малко.Брат ми дори без образование и език, но с ум и сръчност под 2500 не пада.