44

Анонимен

преди 4 месеца

Когато се върви срещу природата, не се случва нищо добро.

43

Охлюв

преди 4 месеца

До Озадачава ме нещоЗамразяването на яйцеклетки си е скъпо, а и се влошава качеството им с времето. С жена ми 10г се мъчехме да имаме деца и минахме през всякакви процедури (на 28 почнахме). За щастие нещата станаха и имаме две прекрасни здрави деца. И определено смятам, че всеки човек има право на това щастие. Това кога кой ще умре е божа работа и е най-*** нещо да спреш с живота и щастието си и да чакаш да умреш. А това какво дете ще порасне на зависи от възпитанието и средата, а не егнто

42

До 49

преди 4 месеца

Бабо, кое е по-вероятно? Деца на млади родители да останат сираци или деца на 60-годишни пенсионери?

41

леле, леле!

преди 4 месеца

Коментарите здраво налазени от модерни жени, които подреждат приоритетите си така: първо образование, после добре платена служба на всяка цена, двайсетина години "лайф" като свободни елементи с всеки, който ги поиска, стига да е богат и "интересен", а към 45 първи мисли за дом и дете. Осъзнайте се, големи бели птици... не сте по-умни от природата.

40

Анонимен

преди 4 месеца

Напълно подкрепям това което жената е направила. Да продължиш живота е една от най-великите цели на човека, осмислящи съществуването му. Не мога да разбера аргументите на противниците на това. Това че е починала от старост и е оставила кръгъл сирак на 13 години не е аргумент. Лично познавам хора които останаха кръгли сираци при много по-млади родители, а много деца растат в институции без да познават родителите си. Мери поне имаше майка през първите 7 години от живота и даже след това.

39

Анонимен

преди 4 месеца

До До Таня - Не съм Таня. Прочетох какво си написал(а) и искам да ти кажа, че известен процент от жените имат цикъл и след 50 г. Две колежки имам и една леля, при които това нещо е приключило, когато са били на 51-53 г., а една колежка на майка ми беше с цикъл чак до 59 г. По-добре питай някой лекар, ако този въпрос наистина те интересува.

38

Анонимен

преди 4 месеца

Бог да прости д-р Димитрова. Направила е едно добро на България, като е родила и отгледала до 14-годишно едно здраво и умно дете.

37

Анонимен

преди 4 месеца

До Таня - Аз знам само един подобен случай. Родителите ми имаха обща позната с жена, която беше забременяла по естествен начин на 52 г. без да го е планирала, а когато родила детето вече била навършила 53 г. Такива неща се случват, макар и много рядко.

36

До Таня

преди 4 месеца

Преди време коментирахме тук статия по същите въпроси. Тогава написах, че моят дядо се е родил, когато майка му е била на 42 г. Преди него тя е родила няколко други деца, а след него е родила последното си дете малко преди да навърши 44 г. Веднага ми отговори с подигравки някакъв форумен дървен философ, който дори не беше прочел целия ми коментар. Попита ме защо прабаба ми е чакала да мине 40 г. и тогава е почнала да ражда. Искам да кажа, че с някои няма смисъл да се спори, те са като папагали

35

Стандарт

преди 4 месеца

По новите стандарти, даже е родила рано, ако питаш някой от днешните балонаджий, ще ти кажат че преди 60 е пълен абсурд да жена да ражда, нали трябва да втаса

34

Която жена не успее

преди 4 месеца

да намери подходящ съпруг, запазените яйцеклетки ще й гарантират, че ще може да има свои деца. Тя да прецени дали ще забременява с тях инвитро, или ще използва сурогатна майка, или ще ги дари на млада жена, търсеща донор. Има възможности за съхраняване на яйцеклетки, защо всяка жена да не използва тази възможност, за да се подсигури? Никой не знае какво му готви съдбата. Същото важи дори и за най-наперените мачовци. Замрази си семенна течност за всеки случай, не знаеш какво може да те сполети.

33

Несериозно е

преди 4 месеца

това е "новина" от май месец миналата година! Оставете хората да си живеят живота! Нещо ще напишете ли за някой *** убил хора друсан на пешеходна? Или тях не трябва да ги обсъждаме?!

32

Анонимен

преди 4 месеца

Най-страшно е да си сам и без приятели.

31

Таня

преди 4 месеца

Тази статия е пълен булшит! Майка ми ме е заченала по естествен път, като е била на 54 и всичко е било наред! И си е жива жената и до ден днешен - вече е на 80!

30

Озадачава ме нещо

преди 4 месеца

съвсем друго. Защо жени в напреднала възраст рискуват и здравето, и живота си за да износят чужд биологичен материал? Защото в случая става въпрос за ин витро с донорска яйцеклетка. Според мен, най-разумно е всяка жена още докато е млада да отдели известен брой свои яйцеклетки, които да се съхраняват. Тя може да си създаде семейство и да си роди деца по естествен начин, но тези яйцеклетки ще й дават сигурност, защото никой не може да знае дали няма да се случи някаква беда с децата му.

29

Митака

преди 4 месеца

Абе борила се е жената за щастие - искала да си има детенце.Аз за мене това е най-голямата радост - да гледаш деца, да им се радваш всеки ден. Иначе съм живял много като млад - като студенти пиехме по дискотеки през ден, страшно много приятели, със страшно много яки мацки съм бил.Но децата са най-голямата радост.Вместо да я съдим, като общество трябва да даряваме кой колкото може, за да могат децата сираци да живеят добре.

28

До 23

преди 4 месеца

Ти сигурна ли си, че утре няма да умреш внезапно?! Дори да си млада. Да нямаш кристална топка?! Как може да си сигурна?! Уредила ли си този въпрос, ако това се случи?!

27

До 28

преди 4 месеца

Така ли? Защо тогава жените не можете да забременеете по естествен път на 60 г., ами ползвате инвитро? Значи това е противоестествено.

26

Анонимен

преди 4 месеца

Мечтата на всяк феминистка - да поживее, да наорави кариера и на 60 - две деца хахахб

25

Анонимен

преди 4 месеца

Лекарите, които са разрешили инвитро защо не са с отнети права.