79

виц

преди 4 години

Бай Пешо спрял с Москвича си до един баровец с Бентли. Запитал го:- Абе баровец, убава ли е таз твойта кола ?!- Ами, ...хубава е...защо ?! - отвърнал разсеяно баровеца- Щот кът гледам, много - много не ги купуват тез Бентлита...Толкова по темата и наздраве на всички разбирачи от съвременни автомобили, горди собственици на 25 годишни антики.

78

Анонимен

преди 4 години

До чарлипак с ръчка. да живее ръчката!

77

Анонимен

преди 4 години

"С 90 на втора наистина може да излезе някое бутало" на буталото м*йната му. И на целия автомобил - също. Важното е аз да оцелея.

76

чарли

преди 4 години

А през 2021 година децата как ще ги правим ?

75

Анонимен

преди 4 години

до 69Е как се спира при отказване на спирачките при автоматик?!! В дърво!Бай Георги си купил автоматик и му отказват спирачките на завой в гориста местност и бам в един дебел дъб.Събужда се в колата след малко и вижда един човек в бяло расо отвън.Излиза от колата и си протяга ръката за здрависване:- Приятно ми е, казвам се Георги!Човека го здрависва и казва:- И на мен ми е приятно, Петър...Свети Петър!

74

Анонимен

преди 4 години

След 21 години българина ще кара автоматик ама на manual mode да може да спира с 90 на 2ра

73

Анонимен

преди 4 години

То до 21 години българите ще караме Тесла.

72

Анонимен

преди 4 години

До 69ти изобщо виждал ли си автоматик? пак можеш да превключваш предавки ръчно

71

Ганчо

преди 4 години

АСК - хубава, скъпа, като се развали жална ти майка, увеличен разход на гориво.РСК - надеждна, евтина за поддръжка, възможност за икономия на гориво.За зимно каране РСК е по-добра и надеждна от АСК и особено при дълбок сняг и опастност от боксуване. Ръчната скоростна кутия е класика и ще остане.

70

Анонимен

преди 4 години

С 90 на втора наистина може да излезе някое бутало да види кой кара, но не е невъзможно. Варианта пета, трета или трета пета( при достатъчно запас от мощност) не е нещо необичайно.

69

Анонимен

преди 4 години

Как се спира автоматик, ако ти откажат спирачките? Търсиш най-близките храсти ли ?

68

Анонимен

преди 4 години

Напълно възможно е. Все пак старите технолигии трябва да отпаднат.

67

Кратун

преди 4 години

До Анонимен 64С 90 на втора може да изкараш бураталата през капака. Автоматичната скоростна кутия е дуракоустойчива. По евтино излиза да сменяш накладки, отколкото да ремонтираш мотор. Затова и колите с автоматична скоростна кутия общо погледнато имат по-дълъг пробег.

66

Анонимен

преди 4 години

до 64 Няма начин. Ти докато спираш рязко той автоматика се "чуди" поне една секунда на коя предавка да падне и ти вече си се блъснал, ако дотогава не ти помогнат системите де.

65

Анонимен

преди 4 години

А с по високия разход, които правим?Важно е да ни е удобно, а акитата други да метат. Жалка картинка сме.

64

Анонимен

преди 4 години

Единствено преимущество на РСК пред АСК /при иначе еднакви автомобили/ е, че ако му хванеш цаката можеш да постигнеш относително по-малък разход на гориво.

63

Анонимен

преди 4 години

До Жоок, да речем карам с 90 на 5та. И трябва рязко да намаля. Изръчквам я на 2-ра. Еквивалент на тази операция може ли да се направи с автоматика?

62

хардкор и олдскул

преди 4 години

всичките ми коли са били с ръчка и сегашната мазда 6 пак е с ръчка.следващата пак ще е ръчка. и не за друго, а защото ми е по кеф.нямам нищо против автоматика, но да го карам на служебната и на чужди коли на приятели. добре се кара, удобно е, по-лесно дори.но.. ръчката си е ръчка и ти дава повече контрол върху колата,а и ми харесва повече да вкарвам скорости, отколкто да карам детска блъскаща количка в лунапарка.

61

Анонимен

преди 4 години

до 58 Да караш автомобил 65 коня със 140 и да тръгваш да изпреварваш е все едно да искаш да се самоубиваш. Ти самоубиец ли си?

60

Анонимен

преди 4 години

автоматика е за по-слабо мислещите и за по-мързеливите,едните не могат да вземат правилно решение,другите предпочитат леснотията и комфорта пред избора.Не одобрявам автоматиците,карал съм и не съм очарован,ръчната предлага огромен избор от възможности както за потегляне,така и за икономия,за изпреварване,за изкачване на стръмно,кал и т.н.