142

Анонимен

преди 5 години

Изразът "хубава работа, ама българска" определено не е измислен в Италия, а у нас.Няма какво да се сърдите на италианците.

141

SS

преди 5 години

А за световноизвестната обида "жабар" какво ще каже професора ?! А за примитивната южна Италия ?!

140

Анонимен

преди 5 години

Всичко тръгва от "българската следа" при стрелбата по папата. Не са нужни никакви проучвания и анализи. Явно и професорът усвоява средства. :)

139

емигрант от 22 г

преди 5 години

Тези глупости за българина се въртят само в главите на някои драскачи, страдащи от комплекси.От скука, проза и мрак. Никога в Италия , която и да била европейска държава хората не са подигравали мен и семейството ми. Майтапели сме се с нашето ,,Да"-,,НЕ", което е обратно с климане на глава.Това е, другари.

138

РАДОЙ

преди 5 години

СРЕЩНАЛИ СЕ НА ПОЛЯНКА, ПРАБЪЛГАРИН И СЛАВЯНКА. ЦУНИ-ГУНИ, ВАДИ-ТУРИ, НАРОДИЛИ ЧУКУНДУРИ, ХЕМ ЕБЛИВИ, ХЕМ КРАДЛИВИ, НО НАЙ-ВЕЧЕ ЗАВИСТЛИВИ!

137

Анонимен

преди 5 години

че то и в България е обидно да ти викат българин.

136

Феникс

преди 5 години

Историята ни е много по-дълга, от повечето народи по света. Днес в Италия е така, но в друго време е било точно обратно. За нас другите са казвали: Българите, това е народа, който имаше всичко. Имало е и време, в което сме били на границата на оцеляването, но като Феникс сме се възраждали. Днес след като загубихме няколко горещи и една студена, сме пак на ръба на оцеляването заради Политическият "ни" "елит". Търси се Почтен човек. БСПГЕРБДПС, са една групировка. Показаха, че не са добър избор.

135

Анонимен

преди 5 години

Няма по бедна, разрушена, неуредена и абсурдна страна в Европа от България! Това е факт, истина 100% всички българи го знаем! За да излезеш и решиш един проблем, първо трябва да признаеш че той съществува! Вместо да избиваме комплексите си със славното минало на хановете и да се бием в гърдите с делата на други, можем просто да приемем болезнената истина, и така много по бързо може да се излезе от това положение!Розовите очила и викане на "Българи юнаци" по софрите няма да помагне!

134

Анонимен

преди 5 години

Веднага ни избива бай Ганьовщината ако не ни хареса какво казва някой за нас! Без да се замислим, започваме да обиждаме жлъчно "прости немци, прости англичани итн" Италия било мръсно и приличало на клоака!! Разходете из провинцията ни да видите какво става! Че и в големите градове! Пълна смрад и мизерия! Италия е на светлинни години от нас, да вземем първо да настигнем Румъния! А пък това защо буквално всички народи ни мразят, можем да се замислим! Може и ние да сме виновни

133

Анонимен

преди 5 години

Видял съм някои западни държави и не съм очарован. Има и далеч по-небрежни, мързеливи и артистични от нас

132

опетков

преди 5 години

Истината боли. Въпросът е какво правим тази истина да престане да бъде такава. Обиждаме се когато други ни казват това, което ние си казваме ежедневно. Простотията и мръсотията ни е налазила отвсякъде и на живеещите тук не им прави впечатление колко зле изглеждаме за хора, несвикнали с нашата ***. Работих над 10г. в Европа, САЩ и чат пат Африка и Азия. В Европа няма по-зле устроена държава от нашата, от летищата, гарите, до тоалетните и пътищата. Безхаберие, апатия, това ни е "символ веруюто"

131

до 134

преди 5 години

Е така е, ама държавата им е много по-уредена, и пътищата и магистралите им са на светлинни години преди нашите. и не само това. Плюс това латинския език е може би перфектният език някога говорен на това кълбо. Италианския е правоприемник на този език.

130

Нормален тип

преди 5 години

Ходих в Италия. Всичките им жени са брутално грозни. Масово мъжете им са обърнали резбата. Всичките черни афринакци са там и се размножават яко. Иначе храната им е хубава и всичко им е уредено. Карат си колите здраво и не им пука колко гориво горят. Спират си на ресторантчета по пътя и си правят сметки по 25 евро за обяд на човек.

129

ха-ха-ха

преди 5 години

Италиано

128

Анонимен

преди 5 години

ние исползваме думата "италянец" за мошенник, крадец, лъжец и така нататък

127

Анонимен

преди 5 години

Западняците открай време са си византийци и йезуити, добре рафинирани лицемери с нож скрит зад гърба; Затова са останали думи като франк (от племето франки - експанзивен , крайно прям, искрен в реакциите си човек) и булгаро - крайно прям и нерафиниран според тях човек

126

Анонимен

преди 5 години

Откъм корупция, мафия, скандали, убийства, злоупотреби с публични средства сравнено с италианците сме аматьори.

125

Берлин

преди 5 години

Съвсем правилно са казали италианците за БГ. БГ е една клoaка. Лоши, крадливи и завистливи хора. И цялата история е един низ от робства.

124

Анонимен

преди 5 години

Гледах филм за втората световна война за италианците и Мусолини.Пълни нещастници като армия и народ.Навсягъде военни загуби .

123

Waffen SS

преди 5 години

Дъщеря ми на един симпозиум в неформалната част не могла да обясни на едни чужденци нашата богата душевност ,въпреки ,че я илюстрирала с исконно българската сентенция "Не искам аз да съм добре ,искам съседа да е зле" и още ,която кореспондира с първата "кой ти извади окото?Ами брат ми.А сега разбирам защо толкова дълбоко е издълбано" Така и не разбрали.Като всеки малък и незначителен народ,и ние сме обхванати от мания за величие.В много случаи се люшкаме между национализъм и национален нихилизъм