134

Анонимен

преди 5 години

Всяко надигане на Тираничната Русия е смърт за България! Както и Българската Независимост е отрова за Русия! Русия ненавижда свободата още повече нашата! Колкото по-далече и по-слаба е Русия толкова по-добре за българите! Да живее България!

133

Анонимен

преди 5 години

До ист 125Историята не е политическа наука, историята е наука за миналото!!!За историята след 1944 г. ще може да се говори обективно след най-малко 100 години..................ако дотогава има българска държава, което не е много сигурно!!

132

юбералес

преди 5 години

Свободата на България е дълъг над стогодишен процес. Руско-Османската война е само стъпало от този процес. Имаме възраждане, стъпало- просвета и училища, стъпало- екзархия, стъпало- Априлско въстание и Цариградска конференция, стъпало- Руско-Османска война и Берлински договор, стъпало - Съединение и сръбската война.

131

Анонимен

преди 5 години

Ей.................много сте прости............................я най-добре учете турски и се молете на Ердоган-султан за по-ниска надценка на руската газ...............освен да лижете турски *** , за друго не ставате, срам ме е от вас....................които казвате, че не е имало турско робство!!Какво е имало, селяни прости??МИРНО СЪВМЕСТНО СЪЩЕСТВУВАНЕ, ТАКА ЛИ??

130

Анонимен

преди 5 години

Тайната сделка на Тодор Живков е осчетоводена от БНБ много по-късно през март 1964 г., когато първият секретар на БКП вече е и министър-председател. Тогава БНБ изготвя формален доклад до Живков, с който предлага на Бюрото на Министерския съвет да я одобри. Тази продажба на златото на България е престъпление и решението за нея е взето от Тодор Живков. С продажбата българският лев се лишаваше от последното си покритие

129

Анонимен

преди 5 години

Много къса историческа памет имат много уж българи.......................ужас.....................има експерти в Министерствата, които са за съд.................с тия учебници по история!!!

128

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 135Abe za kakvo osvobojdenie govorite :))Prosto balgarite ostanaha mejdu 6amarite... Celta be6e da se prevzemat prolivite.Na nikoy ne mu dreme6e za balgarite.

127

история

преди 5 години

Може да го наричате робство, владичество, присъствие..................но българското племе е било подложено на АСИМИЛАЦИЯ..............кланета, насилствено налагана на Исляма................кръвен данък, от момчетата са правели еничари, БГ-момичета са били изнасилвани!!Който се отрича от историята си....................не заслужава да се нарича българин!!!

126

до анонимен

преди 5 години

Ако имаш къща,нива,животни и работа НЕ СИ РОБ!------------Имено чорбаджиите предадоха на турската власт готвещото се Априлско въстание и неговите апостоли, за да съхранят "къща, ***, ниви и търговийка" и възхваляваха величието на султана и неговата власт.

125

юбералес

преди 5 години

До РусияНаследниците на руските офицери и генерали били се за свободата на България бяха във Вермахта под трицветното знаме на днешна путинова Русия.

124

Анонимен

преди 5 години

Русия или Турция, изберете сами!!!Кои предпочитате да са ни приятели?Държавата, която ни освободи или тия, които изнасилваха прабабите ви и клаха прадядовците ви???

123

ист

преди 5 години

до анонимен 126Кланета, и насилие има навсакъде. Има ги и сега. Не значи че сега сме в робство.Робът е стока, купува се и се продава. Робът няма средства за производство. Българите са имали ниви, животни, работилници, магазини. Не са били стока.ТИ явно си потомък на роби и робска ти е психиката. Рордей се робе с робсткия си произход.

122

до 129

преди 5 години

Да имаш къще, нива и животни не те прави свободен човек.......пак може да бъдеш роб...............ти си само поданик на Османската империя и подлежиш на АСИМИЛАЦИЯ!!!Преклонена глава сабя не я сече, нали???Добре, че е имало българи като Левски и Ботев.....................ако всички са били като теб............нямаше да има България!!!

121

Русия

преди 5 години

1.Русия освободи България от Османската империя.2.Русия има главна роля за победата над хитлеристка Германия.3.Русия днес е единствената възпираща сила срещу агресивната политика на НАТО и западните държави.

120

До 126

преди 5 години

Ако имаш къща,нива,животни и работа НЕ СИ РОБ!

119

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 123Руско - турска освободителна война ...................да.........................след нея се създава независима България................исторически факт!!!!

118

Анонимен

преди 5 години

Първият фалит: Как Живков тайно продава българския златен резерв на СССРТова документално разследване е изградено върху уникалния архив на следствено дело 4/1990, известно като делото за икономическата катастрофа. В него са концентрирани строго поверителни и секретни материали за икономическата политика на БКП през последните 30 години от управлението й. Сред тях са неизвестни досега документи от поверителния архив на БНБ, от архива на Българската външнотърговска банка, Министерството на външноикономическите връзки, отдел Специален на Министерството на финансите, Кинтекс, Комитета за

117

Анонимен

преди 5 години

До ист 125Според теб, турско робство е нямало, така ли?И Баташко клане е нямало, така ли???Без Русия...............сега щяхте да пишете на турски, селяни прости................или турците щяха да са ви претопили , или Хитлер щеше да ви е изгорил в концлагерите!!!Ама вие сте неблагодарно племе...............сега те роби на новите си запшадни господари, дори не го осъзнавате!!

116

ист

преди 5 години

Историята е политическа наука. Всяка власт я пренаписва.Време е да се каже истината за руско- турската война 1877-78 г. и броя на жертвите.Време е да се каже под турско робство ли сме били, и ние наследници на роби ли сме.Знам историята на рода по бащина линия от 1802 г. Имали са ниви, работни животни, овце, работилница, магазинчета. Някой от рода са били попове в българска черква.Аз не съм потомък на роби, и нямам робско самочуствие. А ВИЕ....

115

ПЕНКО

преди 5 години

ЗА ВСЯКА ТЕМА ПРОФЕСОР ...ЗА ВСЯКА ГАДОСТ ПО ДВА ...ЗА ВСЯКА НИЗОСТ ПО ЧЕТИРИ ... И ТАКА "ГЕОМЕТРИЧНО" ИМАМЕ ПОВЕЧЕ ПРОФЕСОРИ / ПО БРОЙ/ ОТ БА /БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ / !!! И НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО Е ,ЧЕ ПОЛОВИНАТА СА ПРАВИ В "ЗАКЛЮЧЕНИАТА " СИ !!!!!???????!!!!!