46

Анонимен

преди 2 години

литературните произведения не са източник по който може да се съди със сигурност за истинноста на реалните събития.

45

Анонимен

преди 2 години

Глупава държава сме.Уж ценим великия Вазов,а ето ,че от Лович му се изплюха в лицето.Вместо на Вазов ,улица на името на поп Кръстю.И защо?Да предположим ,че не е предател,но защо по дяволите трябва да има улица?С какво е заслужил?

44

ДЕЛИКАТНА ТЕМА

преди 2 години

Изтриха ми 1-та част Левски и Цанко ''Латинеца'' се движат към Къкрина на 100-на метра един след друг. Среша ги заптието Али Чауш. В разстояние на минута Цанко и след време Левски дават различни отговори - дали са заедно, накъде пътуват и защо...Тогава на заптието му ''светва лампата''

43

до 25, така, така

преди 2 години

(нормални ли сте!) Май Левски е казал - който ни освободи, той ще ни пороби...

42

Анонимен

преди 2 години

Няма доказателства, че кръстю е предал левски

41

МП

преди 2 години

Това е лошо.Ами ако наистина е предател ще възвеличайте името му.Не случайно другите народи ни имат за предатели.Ако има доказателства че не е предател то реабилитирайте го с документи но чак пък да се кръщава площад на това име, което е било символ на предателство ? Изминали са 140 години и ето сега казахме: Не не е предател.Ами ако е ?

40

Анонимен

преди 2 години

И Иван Вазов ли е бил толкова "заблуден"... "Той биде предаден, и от един поп! Тоя мръсен червяк, тоя низък роб, .. и чието име аз не ще спомена. ... И тоз човек йоще живей между нас!

39

ДЕЛИКАТНА ТЕМА

преди 2 години

Али Чауш подразбира нещо, но е сам. Освен това не в виждал Левски в Ловеч, а ''Дякона'' му казва, че е от града. След смяната Али Чауш веднага докладва, а в този период властите са ''под пара'', заради обира на пощата в старопланинския проход. През нощта /по-скоро на разсъмване Къкринското ханче е обградено от 14 заптиета ...

38

Анонимен

преди 2 години

На кого ръката не благословия,а издайство сърши, и гръм не строши я,и чието име не ще споменаот страх мойта песен да не оскверна,и кого родила една майка луда,който равен в адът има само Юдафърли в плач и жалост цял народ тогаз!И тоз човек йоще живей между нас!

37

Анонимен

преди 2 години

Той биде предаден, и от един поп!Тоя мръсен червяк, тоя низък роб,тоз позор за Бога, туй пятно на храмаДякона погуби чрез черна измама!Тоз човек безстиден със ниско чело,пратен на земята не се знай защо,тоз издайник грозен и божий служител,който тая титла без срам бе похитил,на кого устата, пълни с яд и злост,изрекоха подло: "Фанете тогоз!"

36

Анонимен

преди 2 години

Да се намесят отгоре и да спрат това кощунство.

35

Анонимен

преди 2 години

А какви са заслугите на попа?

34

Анонимен

преди 2 години

Скоро ще кажат,че Левски сам се е предал.Ще видите.Отива си България, това е.

33

Анонимен

преди 2 години

До 28По време на гръцко-турската война от 1921 г.СССР въобще не е бил никакъв военен фактор,камо ли да има оръжие да снабдява някой.Не забравяй ,че 1918-21год. е полско -съветската война която СССР губи и Полша извоюва свободата си.Оръжието което получават турците е от изтеглилите се френски и италиански окупационни войски.Някой твърдят ,че е дар към масона Кемал Ататюрк.

32

Анонимен

преди 2 години

Едно време комунистите ни лъжеха ,че попа е предал Левски,истината е ,че някакъв ковчежник които държал парите е извършил това престъпление.Българин като види пари, му светват очите и е готов майка си и баща си да издаде!

31

Анонимен

преди 2 години

Поп Кръстю не е предател и никога не е предавал Левски. Фалшивото обвинение тръгва от една статия на гузния Любен Каравелов и е подета от други гузни "революционери".

30

Анонимен

преди 2 години

До Антиваксър - а пък знаеш ли, че преди няколко хиляди години...еди какво си.

29

Анонимен

преди 2 години

До 25 АнонименА тияТъпи хора кой ги е избрал в общината ? Май поТъпи от тях

28

Анонимен

преди 2 години

До 28 АнонименИзглежда си в някаква форма на евроатлантикоСороска заблуда !Англия винаги е снабдявала с оръжие турците

27

Анонимен

преди 2 години

До: номер 27 (Антиваксър) А знаеш ли че по време на гръцко-турската война, СССР е снабдявал с оръжие турската армия при обсадата на гръцкия град Смирна (днешен Измир)? Тоест, нашите "освободители" са въоръжавали нашите поробители!