46

Анонимен

преди 2 години

Средната възраст на българина вече е 43 години. Ако това продължава така скоро ще станем нация от старци. Проблема с недостига на учители и детски грдини ще отпадне от само себе си, защото в България деца няма да има.

45

Диана

преди 2 години

До Анонимен43 Ако си помислиш, нито едното е добро, нито другото - всички деца трябва да се учат да живеят един достоен човешки живот, а не да се развалят в една или друга посока...Всяко дете, всеки човек е един свят и не трябва в този свят да присъства страдание, а радост от живота, според мен...А това се формира най-вече в първите години на човека - как възприемаш света, как искаш, как комуникираш с него...

44

Анонимен

преди 2 години

Значи, чета майки мрънкат колко трудно било гледането на дете, колко скъпо...Детето се гледа лесно, но се възпитава трудно. Детето не яде много храна, а много знания. Явно, четейки коментарите ви не можете да им дадете нито едното, нито другото. Такива деца има вече достатъчно.

43

Анонимен

преди 2 години

Така,ще е докато влезем в еврозоната.Заплати,пенсии,майчиски ще се вдигат.Цените също.И накрая ще видите,че сме по зле от сега.Всичко е игра.

42

Анонимен

преди 2 години

"Ако вие като българка направите 10 деца" - Къде сте видели българка да ражда 10 пъти? Хайде стига глупости! Ние сме най-бързо изчезващата нация в света, а вие сте тръгнали против децата на България.

41

Диана

преди 2 години

До Мирослав Той явно има нещо друго в предвид, но не го казва - това е само "лошият сценарий" за подобна на нашата ситуация..А какъв е "добрият сценарий" тук е неизвестно...Иначе и аз съм съгласна, че не може цените у нас да са европейски, а заплати и пенсии да са в пъти по-ниски от европейските!...

40

Анонимен

преди 2 години

Богаташите завиждат на сиромасите че могат да се справят с толко малко и отглеждат деца тарикати а не лигочи

39

Анонимен

преди 2 години

Какъв рязък скок бе? Нормално ли ви се струва 2021 година млад и работещ човек да е принуден да гледа деца цяла година само с 380 лева на месец? Дори и това увеличение е малко. Те вече пенсионерите взимат повече от майките.

38

Диана

преди 2 години

До До диана Не се дръж така към бедните хора - парите не могат да определят човека! В живота има много и различни ситуации, които могат да настигнат човека - парите не са най-важното в живота! Много често, особено сега бедните хора са много по-достойни от богатите! Това, че тези детски ще хранят едно семейство е много по-важно от това да се купи една луксозна рокличка на бебето! Държавата има интерес от здрави и силни деца, а не от болни деца или разглезени лигльовци!

37

Мирослав

преди 2 години

Абе ей мишка умряла как ще вдигнеш инфлацията като актуализираш пенсиите на изнемогващите хора бе, гнусен ***, ти като взимаш 120000 лв месечна заплата не вдигаш ли инфлацията защо не се откажеш от заплатата си лапач грозен

36

Bay Hoy

преди 2 години

"Лошият сценарий хвърляш едни пари, увеличаваш заплати, увеличаваш пенсии. Това са пари, които се харчат много бързо... "Сит арменец на гладни българи не вярва !!!

35

До диана

преди 2 години

Затова се казват детски, а не помощи за леваци, които ги е мързяло да учат и да работят. Тези с хиляди левове заплата ще намерят много по-добро приложение на тези 50-60 лева за децата си, отколкото да ги дадем на бедняци, които ще ги изядат или изпият.

34

Диана

преди 2 години

До Някой Не разбирам каква е тази алчност у някои хора, това си е направо болест! Получават хиляди на месец и са се закахърили за някакви си 50-60лв детски добавки - нима само толкова не ви достигат за да отглеждате детето си? Има семейства, за които хлябът е проблем и късат от него, за да се справят с разходите си за децата си - ето за тях са нужни добавки, докато вие с високите доходи трябва да правите дарения за бедните семейства, а не да щурмувате бюджета за повече пари..Алчност!

33

До Христо

преди 2 години

Абе, вие жени, сестри, дъщери нямате ли?? Защо наричате майчинството "мързелуване"? Това е тежък период на труд за всяка жена. Питай майка си, такава поне имаш.

32

Диана

преди 2 години

До Петко Ти не гледаш интереса на детето, а си седнал да злобееш за майчинството на жените без дори да си имаш на идея колко много работа има около едно дете - явно съдиш по себе си за "мързелките"...Ами излез то по бащинство да видиш колко лесно се отглежда едно дете и как по цял ден ще си "мързелуваш"...Мързелив си, не ти се работи и завиждаш както винаги без никаква идея на какво точно /за завистниците тревата в съседния двор винаги е по-зелена!/...Срам и позор!

31

Някой

преди 2 години

А като свърши майчинството какво правим? Помислете в посока, всички деца да получават детски надбавки, а не само определени!

30

До 30

преди 2 години

Изискуемия осигурителен стаж за да получава една жена майчинство е 12 месеца. Айде сега някой да ми обясни колко трудно е да се направи 12 месеца стаж при положение, че няма хора за работа и взимат куцо и сакато? Не виждам нищо трудно за една жена от римски произход да отиде в чистота за 1 година и да забременее. Ако жена работи за 600, първата година ще получава 540, а втората 650. Какъв е стимула да се върне на работа? А много образовани жени получават по 3 хиляди и отгоре.

29

Анонимен

преди 2 години

Не съм съгласна. Добавки трябва да има за работещите майки.

28

Анонимен

преди 2 години

Диано , а кафенце с мляко не щеш ли ?

27

До Христо

преди 2 години

Сто пъти ви се каза, че жените, които не са се осигурявали, а в тях влизат тези от един контингент, който всички знаем кой е, няма да взимат парите.ТОВА Е ОБЕЗЩЕТЕНИЕ, не социално плащане. А не всяка образована жена взима три хиляди. Масово с образование се получават до хиляда лева. Защо такива майки да не се чувстват поне малко по-спокойни в и без това напрегнатото ежедневие, вече и с бебе?