93

Анонимен

преди 2 години

Правете ракия от тия дървени домати.Доматена ракия родно производство.

92

Химика до 101

преди 2 години

Иска ми се да ви преподам бърз урок по елементарна химия (безплатно), но ограниченията във форума ме затрудняват. Без значение дали имаме оборска или изкуствена тор търсим нитрати, които се обръщат в нитриди предимно (клетъчната мембрана на растението не пропуска друго най общо). Не засягам проблема с фосфора, а само с азота. Повтарям - не можете да дозирате оборската тор като азот бе човек! Просто кравата ака различно!

91

Анонимен

преди 2 години

Уници студенти беряха консерва. Хиляди декари . За.доматен сок и пюре.

90

Анонимен

преди 2 години

До АнонименБригадите бяха окло 15 до максимум 30 дена , не повече , даже веднъж имахме бригада за череши за една седмица,но хората от селата работеха целогодишно, хем си получаваха заплатите , хем и безплатно фураж ,жито, хем и много плодове и зеленчуци безплатно и наготово! Почти всичко беше механизирано.

89

до 99

преди 2 години

Пресен розов домат не сме изнасяли за никой. Консерви да. Ябълка и круша сме изнасяли, че даже и грозде. Но никога градински домат. Ромата беше малко по трайна.

88

Анонимен

преди 2 години

До ХимикаТи българина за глу пак ли го мислиш , естествената тор се оставя да престои около 3-4 месеца навън , след това я сместват с пръст, чак тогава се тори с нея! Като са ви много "хубави" в торбите торовете, защо от Европа крадете на украинците земята, колонизатори алчни?

87

Анонимен

преди 2 години

През соца имаше всичко и по много. Ама безплатният бригадирски труд вече го няма. Чиста далавера .цяло лято берат домати и ги хранят домати с ориз ..а доматите за износ. Експлоатация по комунистически.А партийците и комсомолските секретарки перяха пържоли вратни с шердоне . И после ечюедемето следва и весела част.

86

Анонимен

преди 2 години

До Хайде, хайде до 71Глупости , с влакови композиции сме изнасяли зеленчуци и плодове за цяла Европа и арабския свят, тогава сме имали и собствен международен транспорт - влакове, самолети,кораби,автобуси,камиони,мотокари,електрокари, всичко сме си произвеждали сами, естествените зеленчици издържат в хартия и в дървени касетки по-дълго! За консервираните пък , да не говорим, държахме рекорд

85

Химика

преди 2 години

Ще ви изненадам, но който тори с оборска тор ви продава отрова. Дълго е за обяснение. Азотните и изобщо изкуствени торове се прецизират. Т.е. се мерят. При оборския тор това е невъзможно. А крайния продукт е един и същ. Съединения на азота (най общо).

84

Плод-зеленчук

преди 2 години

Хора, всичко е въпрос на сметки. Аз също избягвам някой сортове домати за продажба. Носят ми хората! Изумителни домати, ти го порваш и сока му тече. Месото му е кристализирано от сладост. И са ми на сметка. Но ако не го продам до 24 часа заминава в контейнера, съответно губя пари. Домата е много деликатна стока.

83

Нейко

преди 2 години

До АМИ ЯГОДИТЕ - И от картофите има абсолютна безвкусица.

82

Анонимен

преди 2 години

До АнонименЯ недей да лъжеш , в България през соца никога не е имало ГМО, имаше селекция, а селекцията е естествен процес и ЕСТЕСТВЕНО оплождане и който изсисква много време , труд, търсене, изследване,опити, усилия на научни работници!ГМО продуктите са насилствено вкарване на ГМО в естествените продукти,които не биха се опрашили или оплодили при нормални условия помежду си, да вкараш ген на риба в плод или подобно как ти се струва,да не говорим,че се унищожава и естествената природа чрез ГМО

81

Анонимен

преди 2 години

Не съм производител, но зная, че домат, чушки и други зеленчуци се торят с оборска тор. Ако искаш да си загубиш земята, тори я с свинска, пилешка и човешка тор.

80

Анонимен

преди 2 години

До АМИ ЯГОДИТЕ - Ами чесъна?

79

Горан

преди 2 години

От години повдигам през зимата Ладата на домати, вместо на трупчета. Практично е.

78

до 82

преди 2 години

Малко мрачно, малко тайничко, но който е плащал гроб в София знае. Вече препогребването в семеен гроб е увеличено от 7 на 9 години. Всеки може да го провери! Не е тайна, но не се разгласява. Труповете вече не гният. Или гният все по трудно.

77

Анонимен

преди 2 години

До АнонименИскам да кажа на всички, че и на баба ви доматите бяха ГМО. Как? Ами ей тъй. Или си мислите, че такива сортове си растат естествено из дивата природа?ХА! 400 години култивация, пичове."Модификации". ***Това не е "модификация",а се нарича ЕСТЕСТВЕНО селектиране,отбират се такива сортове,чиито качества са подходящи,като се опрашва или опложда по естествен път,а не с пистолет да вкарват ГМО в растението и да не дават семена ГМО,а и са безлодни,освен това,вредят на естествените растения

76

Даа

преди 2 години

Сорт, който издържа на всичко. Два от тия домати на релсите и влака става недвижима собственост на БДЖ за бракуване.

75

Черногледец храбър

преди 2 години

Някой ден и червей няма да ни яде . Ще сме като Тутанкамон чирози.

74

Селянинът

преди 2 години

Доматите вече не виреят на открито. Нещо ги унищожава всяка година. Отбстонкорена... Нищо. И купуваме. Има един начин . На закрито и на изкуствено осветление. ГМО сортове.Сеещите ще потвърдят. Това се предлага като семена. Това се случва от 2000 г на сам.