143

Анонимен

преди 3 години

Интересно какво ще строят върху ниви? Те притежават ниви да си насадят домати, ама да не им се дава УПИ

142

Реалист

преди 3 години

Собствениците , върху чиито имоти са построени софийските панелни гета , три десетилетия напразно чакат полагащите им се по закон , справедливи и равностойни обезщетения . Ясно е , че държава и община управлявани от крадци не обезщетяват . Това се отнася и за земите предвидени за паркове . Факт !

141

Анонимен

преди 3 години

Маани ги децата-деца много. Ами кажете къде ще си разхождат Кучкарите "домашните любимци"-тигри, лъвове ,слонове ...

140

Защо се чудте на...

преди 3 години

бездействието на т.н. столична община !Градът се управлява от пришълци и навлеци на които не им пука ито за паркове нито за жителите.

139

Мдаа

преди 3 години

Закривай. Нека си сложат оградите...

138

Анонимен

преди 3 години

Общината даваше за тоалетни по половин милион, пейки за десетки хиляди и какви ли не милиони потъваха незнайно къде, за това най- добре да се бръкне дълбоко и да откупи поне парковете, че иначе ще е много смешно или тъжно, ако и те се застроят.

137

Bebok

преди 3 години

Да се премахне този комунистически парк и да лее свободен бетон на воля! Кой не скаче е червен!

136

Анонимен

преди 3 години

Кмет на София от ГЕРБ имаме от 10 ноември 2005 година, т.е. всичките тези 15 години са при ГЕРБ.

135

Анонимен

преди 3 години

Мутрите уж проспаха и Южния парк, но колко ли чекемдежета са напълнили заради това проспиване.

134

Анонимен

преди 3 години

Не знам как има частни имоти там? На карта на София от 1939 година там са зелени площи плюс тухларна фабрика.

133

Solar Power

преди 3 години

Е 15 години къде спаха ? Нали всичко най... най ... най ?! Стана както с ваксините алабала и купихме евтинджоса който никой не иска да си го бие.

132

Анонимен

преди 3 години

Резултата на "Колективизацията", ТКЗС-тата и АПК-тата беше краят на традиционото българско село и земеделие.Днес сме Граждани от... селски тип у София, Пловдив, Варна и Бургас!!!-))))))

131

Анонимен

преди 3 години

в доста общини обезщетиха собственици на имоти в градоветеи го направиха за да запазят паркове стадиони и др обществени места сал в софия не пожаха що ли

130

Анонимен

преди 3 години

е софиа наистина ще си оправдае името че последните 20 години се преварна в ***- тъпня отвсякъде-живеел на хладилника а идвал чак тука за да разходи детето дси в паркаами кот го застроите пак нема да има парк- и не само вашето ами и всички останали няма да имат парквсичко това протакане за отчуждаване си е чиста далавера15 годин българия свестни управници има ли- раздадоха общинските имати на наши хора за без пари а можеха да предложат на хората и те нямаше да откажат а сега парк тютю

129

До 140

преди 3 години

Ако бяха УПИ терените щяха да струват около 200 млн. лева днес, поради факта обаче че не са, данъка е справедлив.

128

Анонимен

преди 3 години

Ми, какту е тръгналу от Република Бг след 20 25 години ще се превърнем в Реп. София, Репп. Варна и Реп. Пловдив!.А, Югоизточнъ Бг в Тр. вилает!Сами ще съ докараме дотам ако продължаваме по този начин!

127

Анонимен

преди 3 години

Общината трябва да изкупи терените на пазарни цени, това е единственото цивилизовано решение. Не може да има парк за обществено ползване на частни терени, това е абсурд! Всъщност ако съм собственик ще съдя общината за онези години в които тя е ползвала терените им, за пропуснати ползи. Този мораториум е правен абсурд. Като цяло в България частната собственост е изпразнено от съдържание понятие - хем си собственик, хем нищо не можеш да правиш със собствеността си.

126

Анонимен

преди 3 години

138,така е, помня. А от другата страна на Бяла черква, откъм пазара на Иван Вазов имаше общежития в едни стари едноетажни сгради. Пак там имаше нещо и като складове или база към едно от Строителните предприятия, самото му управление беше малко по-надолу, по уличката вдясно след бензиностанцията на гърба на квартала и гледаше към басейна. 133 говори за входа откъм Лозенец, по т.нар. "Голяма Монца" покрай входа за Правителствената. Там преди да издигнат посолството имаше сгради, които събориха

125

Анонимен

преди 3 години

200 декара стрували около 200 милиона, т.е. около 1 милион на декар.Този дето плащал 5500 лева на година за 3 декара, т.е. за имот струващ 3 милиона, какво иска? Да не плаща данъци ли? Би трябвало данъка да е поне 2% от цената на имота, т.е. за имот за 1 милион, данъка да е поне 20000 лева, а за тези 3 декара, трябва да е поне 60000 лева годишно, а не 5500 лева.

124

И пак от 130

преди 3 години

Колкото до "хълма със сцената и цилиндрите", едно време над Перловска река имаше жп мост и малко след него стърчаха руините на двуетажна сграда с фасадни червени тухли и с кръгла кула, приличаше на замък. Що катерения сме й правели като деца. Била е вила на някакъв наш индустриалец преди ВСВ. В началото на 80-те извадиха жп линията, срутиха и жп моста, а къщите и бившите общежития отчуждиха и почнаха да депонират земя. Говореше се, че ще изграждат противошумови бариери и ще ги залесяват...