261

Анонимен

преди 3 години

Дано не са тая 1/3, от която ме е срам по летищните терминали и в самолета, че съм българин.

260

До 284

преди 3 години

Хахаха-сега пък нова опорка,в Германия била истинска храната,а в България не.Само дето не ти мина номера-работил съм за един немски бизнесмен,който в България отглеждаше домати.Тореше ги с изкуствени торове,пръскаше ги с нитрати и доматите му имаха вкус на подметка.Баща ми гледа на село домати и ги продава на пазара. Нямат нищо общо с подметките на немеца. Животните в Германия ги тъпчат с изкуствени боклyци.Ама там била истинска храната.А тук не.Смешни сте.

259

Да

преди 3 години

До 282 явно ти не си ходил в Германия!

258

До 282

преди 3 години

Опитът ти за ирония е също толкова неуспешен като цялата ви държава.В Германия за 10 евро не можеш да ядеш на корем агнешко. А и агнешкото далеч не го харесват всички и не е такъв символ на висок стандарт като в Бг. Явно и ти коментираш неща, които не познаваш. Но едно може да се каже колкото и да е малко, това което изяждаш в Германия за 10 евро е по-истинско, от това което изяждаш за 20 лв. в Бг

257

хахо

преди 3 години

Ако обещаете че ще ме изберете за да сменя Бойко баш премиерот - е, тогава сигурно ще се върна. Няма да се пазарим за заплата я! Ще ви работя без пари- за благото на народа както той до сега ви "управляваше" с неговата шайка плутократи която обезкости държавицата.

256

Кой

преди 3 години

До 270 Защото не си идвал в Германия е мой. Дано имаш възможност да дойдеш от сърце ти го пожелавам. За ресторанти ли говорим ? В Германия за 10 евро на човек ядеш на корем агнешко телешко патешко пилешко риби три 4 вида миди скариди отделно зеленчуци 7 8 вида сосове супи десерти. Може да повръщаш и пак продължаваш да ядеш само за 10 евро който искаш питай!

255

До 279

преди 3 години

Толкова познаваш ситуацията. Преди седмица-две позната черпи за именен ден и плати близо 200 евро. Аз прекарах предната събота в Страсбург, а живея в Германия близо 200 км от там. Само за влака дадох 80 евро. Доходите не са ми никак високи по тукашните стандарти. Зависи каква ти е средата. Ако познаваш само строителни работници или сънародници, които бачкат на черно при турци, то те наистина не са добре.

254

До 270

преди 3 години

Преди 2 години се връщах със самолет от Франкфурт. Пътувахме с познато българо-германско семейство. Момиченцето говори на български с майка си. Когато се движехме посока центъра детето попита: мамо тука война ли е имало, като гледаше блоковете от двете страни на пътя. Толкова по тъ.пия ти коментар

253

До 270

преди 3 години

Викаш в България навсякъде падат мазилки и течят покриви.Това явно е новата опорка.Тия в Германия си позволят кола ,защото мизерстват.Нито живеят в просторни жилища,нито ходят по заведения или други забавления. Ако си позволят такъв живот като в България и живеят в същото жилище, всички пари ще им свършат и няма нищо да пестят.Оня ден празнуват рожден ден в едно заведение. Бяхме 8 възрастни и две деца.И платих 150 лв сметка.Къде в Германия 10 човека ще платят 75 евро в ресторант ?

252

Наблюдател

преди 3 години

Аз съм един от тия дето спаха на кръстовището пред СУ преди 30 г. Живота ми мина в надежди. Как сега да отида и да искам от младите и техния живот да мине по същия начин? Моите родители чакаха развития социализъм, аз развитата демокрация. И вкупом нищо не дочакахме. Жал ми е за тези сега по кръстовищата, но всеки трябва сам да зазлужи ръзочарованията си. С даване на акъл явно не става. Поне у нас.

251

До Варна

преди 3 години

че в това собствено жилище, нали ще трябва все на 20 години баня да му направиш, кухня, за отоплението трябва нещо да инвестираш. Не е толкова просто да се каже, собственото жилище си има разходи. Едни 200? си отиват на месец за подръжката.

250

ДО ЕВРОПЕЕЦ

преди 3 години

Бегай на Запад братче!!! Колкото по-далече от Русия и Сибир - толкова по-добре!!!!!!

249

men

преди 3 години

Берлин да сръвняваш с Трявна... това е просто нелопо. Берлин, Хамбург са градове където се живее супер.

248

Европеец

преди 3 години

Животът е само един. Всеки да реши сам какво да прави с него. Да настъпва цял живот една и съща мотика в родината си с надежда, че нещо ще се оправи или да си търси късмета другаде. Гаранция за нищо няма в тоя живот. Има само шансове.

247

БЪЛГАРИН

преди 3 години

Пожелавам на Бойко внучето му да учи гимназия в Оксфорд или Кембридж, да се изучи с висше образование в Австралия, и да отиде да работи и живее в Нова Зеландия!!! Ако иска, може и на Антарктида!!! При Пимпирев!!!!!!

246

До 256

преди 3 години

И за какво са ти в Трявна толкова пари? Ще строиш замък? Ще имам по-интересен живот с 2000 евро в Берлин отколкото 4600 лв. в Трявна.

245

мен

преди 3 години

Тея са луди. Аз познавам няколко човека, може да не са като мен на ръководна позиция, но все 4000-5000? ги връзват на месец. Ами та те ще се върнат в шестък. Аз като направя 500 000? може и да се върна да си живея на моето си село.

244

До 268

преди 3 години

Тия просторни жилища в България същите ли са като в Германия. Там протекъл покрив или паднала мазилка виждал ли си? Цените на продуктите са същите, че и по-ниски. Транспортът е скъп, но има и по-евтини възможности за пътуване. Ако живееш в Германия всеки уикенд може да си в друга сържава, ако те влече. След половин година хората си купуват кола за която в Бг пестят 10 г. Напоследък много българи взимат кредити и си купуват жилища. Особено ако семейство двама работят могат да живеят с една заплат

243

До 266

преди 3 години

Работата е, че ако всички правят схеми в един момент ще трябва тарикатите да се крадат един друг. Тоест това функционира само щото има будали които работят за по 500 лв. И разбира се власт, която крепи системата. Но тук не е само ББ. И БСП са участници в модела КОЙ.

242

До Варна

преди 3 години

Кое му е абсурда-ако в България имаш просторно жилище,за да живееш в такова в Германия, ще даваш поне 1000 евро за наем.Като сметнеш и другите по-скъпи цени,2000 евро в Германия се равняват на 700 евро в България при собствено жилище.Друг въпрос е ако мизерстваш в Германия и живееш в една стая,купуваш най-евтините стоки и не си позволяш забавления.Тогава от тия 2000 евро остават за спестяване.