97

Анонимен

преди 3 години

За какъв край на коалицията говори този: Шкембе войвода не дава и дума да се проговори за скъсване с Биби. Този корем иска поне 4 порции на обяд, а от МС му ги осигуряват безплатно. Преди няколко дни седна да стреля със сдвоена зенитна картечна установка. Сигурно двама човека са го дърпали да стане от седалката...

96

икономист

преди 3 години

До пенсионерТе са си ги плащали добросъвестно, но не е ясно за каква сметка са ги плащали. Ако са били предприемачи, въпросните хора, може би са осигурявали работниците си на минимална заплата, а за себе си са плащали максимума. А сега искат да получават в пъти по-висока пенсия, от обикновени хора, които цял живот са им прислугвали за без пари. Ето кое е неморалното...и причината за този таван. Обаче има и другата крайност - редови програмисти, които също са се осигурявали на максимума...

95

пенсионер

преди 3 години

Защо Патриотите мислят само за минималната пенсия,а не вземат отношение за ограничената максимална.Все пак тези на които полагащата им се пенсия е отрязана са си плащали добросъвестно вноските.Май пак е важно да се вдига предизборен прах.

94

ощетен

преди 3 години

всички пенсии са мизерни-няма спор,несправедливо е.Но има една група особено засегнати-хората,които вземат т.н."таван".Колко години е това?И не е ли истински грабеж?Ами как ще се изсветлява икономиката,като почтено се осигуряваш за висока пенсия и изведнъж ти казват:нееее,ще вземаш "таван".Да не говорим пък и колко произволно се изчислява този таван.Така че,мили хора,всички са прецакани и едни жалки 300 лв са нищо.Сега вече би трябвало да се говори поне за 300 евро минимум,като за Еврозона.

93

икономист

преди 3 години

Тези хора, обаче също остаряват и с това ще стават все по- неатрактивни на пазара на труда. А трябва да живеят някак, нали така? С времето ще има и все повече хора, които няма да могат да натрупат необходимия стаж, заради въвеждането на новите технологии в производството и услугите. При, което ще има още по-висока вълна от безработни сред ниско и средно квалифицираните кадри. А те половината са такива... Каквото и да си говорим, трябва радикална промяна в икон. система.

92

все тая

преди 3 години

кое по добре да умреш недохранен,гладен или от Корона вирус,извода е все тая,нали ще си умрял,ако наистина мислят за пенсионерите,справедливо е да се върже към средната заплата,или например към инфлацията,но познайте..Изненада,...не става,правилото може да важи само за депутатките(к.рвите )в (ла,йненото)народното събрание....

91

икономист

преди 3 години

Най-големият проблем е, че както и да го мислите, сметките никога не излизат. Парите никога няма да стигнат за всички. Винаги ще има някой, който ще се чувства ощетен. Същевременно обаче, е пределно ясно, че един човек достигнал пенсионна възраст, без значение какъв осигурителен принос има, трябва да получава пенсия, с която да може да се прехранва. Има хора, които работят по-малко през годините и нямат достатъчно осиг. стаж, защото са се грижили за семейството си или са гледали болен роднина.

90

Анонимен

преди 3 години

56 и Никола 67 са артикулирали много точно един важен проблем.

89

Анонимен

преди 3 години

Още откъм върховете на управлението се вихри дълбоко сбъркано понятие за ДЪРЖАВА?!?! А толкова е просто:ДЪРЖАВАТА - като институция- съществува първо с цел да прецени как най-ефективно да похарчи СЪБРАНИТЕ ОБЩИ ПАРИ ОТ НОРМАЛНИТЕ РАБОТЕЩИ ХОРА -за да им осигури -НА ТЯХ най първо!!! добри условия на живот,сигурност за живота им, грижи за здравето и старостта им и възможности за развитие на децата им. А НЕ С ЦЕЛ ЕДИНСТВЕНО ДА ХРАНТУТИ С ТИЯ ОБЩИ ПАРИ "***" И ТАРИКАТИТЕ НА ДРЕБНО!!

88

Анонимен

преди 3 години

То мандатът ви почти свърши, вие се сетихте за предизборната си програма. Ама наближават избори и трябва да си лъскате облика. Продажници...

87

опетков

преди 3 години

До Факт Като си казал А, кажи и Б. Защо е толкова голяма разликата? Защото работната заплата е скочила поне 5 пъти, както и осигурителния доход, от който се изчислява пенсията. Има нещо странно в цялата работа, защото приходите в НОИ от пенсионните осигуровки не са скочили и те 5 пъти. Те си с"стоят" около 4.5 милрд вече 5 години. Справка бюджетите на държавата и НОИ. И държавата трябва да даде още толкова, за да се закърпят пенсиите.

86

Скоти Пипан

преди 3 години

То пък ако стане 300 лева, такъв живот ща падне, че направо не знам, още отсега излизам в пенсия. Друг въпрос кой ще ги изкарва тези пенсии след 10 години, може би свободните българи, избрали да са слуги в Европа

85

ДА

преди 3 години

Аз имам предложение-пенсията да се върже за депутатската заплата,както тя пък е вързана за средната РЗ за страната!Среднана непрекъснато расте,от там расте и депутатската-локига нулева,защото заплата се дава за свършена работа.Ама който си гласува за него си,как да го накараш за погледне по-далеч от носа си!?

84

Енчев

преди 3 години

Малка,гадна,креслива партийка състояща се от "войводи",става много активна агресивна предизборно.Трета година,тези мушмороци "излизат" от коалицията с пп-герб.Всичко се прави най необразованата и объркана прослойка от българите,да налапат въдицата като гладни шарани,очаквайки голямата си пенсия и "сигурност" на пенсионерите които живеят в отдавна запустелите села.Бат Сашо слезе от министерския стол,АБСУРД!Плътно до Борисов,иначе сте загубени някъде в превода.

83

Анонимен

преди 3 години

Когато си вдигат депутатските и министерски заплати, ги вдигат от раз и няма коментари, няма против, а когато стане дума за пенсиите, започва едно говорене, едни дебати, едни ПАЗАРЛЪЦИ, сякаш правят алъш- вериш- ама само минималната пенсия, ама само социалната пенсия, ама само на парче... И разнасят като глашатаи всяко увеличение с 5-6 лв. като че ли се е изсипала манна небесна над пенсионерите. А месечната помощ за инвалидите до 70% бе увеличена под 1 лв.!!!

82

Анонимен

преди 3 години

Изобщо няма да вдигнат минималните пенсии на 300 лв. И изобщо няма да има край на коалицията. Патриотарите ще стискат кокала до последно, каквото и да се случи.

81

ПЕНСИОНЕР

преди 3 години

Те със тези промени и разните му Пропорционално ги вдигат наравно с всички пенсии които минималната нарастна на250 лв До следващото пропорционално вдигане през 2021 год мандата ще свърши и те ще отидав забрава както всички малки коалиции от предходните парламенти .

80

Уточнение

преди 3 години

Следва пропорционално да вдигнат и ВСИЧКИ други пенсии! Иначе КРАЙ на гласовете за ВМРО!

79

Ха ха

преди 3 години

Хубави разсъждения и още по-хубави пожелания, та чак и ултиматуми от пенсионерите осмелили се да пишат в сайта. Но, защо ми се струва, че няма да получат НИЩО! Така, че г-да се оглеждайте за промоции и не забравяйте маските,че глобата е в размер на пенсия и половина!

78

Анонимен

преди 3 години

Минималната пенсия я има само заради начина за определяне на размера на пенсиите, гарантиращ постепенно изоставане с времето на размера на пенсиите, горе-долу с 10% годишно, а в последните години и с повече. Индексациитв на пенсиите само частично компенсират това изоставене, а и не се правят всяка година.