125

Анонимен

преди 4 години

Прочетох ,че детето е било прегледано и му е предложена хоспитализация в пулмологията на Александровска болница,но родителите били отказали.Ако е така -не търсете виновни лекари!

124

до 126

преди 4 години

Драги ми ***-смехурко, ненужната "рутинна" операция, след която пациентката (жена в христова възраст) би била на хапчета доживот, не се състоя само по щастлива случайност. А в опит да замаже ненужността беше вкарано и "светило" в областта от същата болница. На теб ти е смешно, но на мен ми се плаче от падението в тази държава.

123

Анонимен

преди 4 години

До _Били сте свидетел на ненужна операция / не твърдя, че такива не се правят!/ ?Уауууууууу, ти да видиш ;)

122

Анонимен

преди 4 години

а бе как е Стефан Данаилов и Стоянка? Вече да не са ги преместили във Франция ,че роднините им са недоволни от ВИП обслужването.

121

_

преди 4 години

Прави впечатление как в коментарите упорито се отричат от медицински лица неща, които са пределно ясни на всеки, който е имал вземане-даване със здравната система.ДА, краде се здраво с фиктивни хоспитализации. ДА, хоспитализират се хора, които спокойно могат да минат с домашно лечение. ДА, правят се ненужни (!) операции. ДА, пишат се неверни неща в документите, за да се мине по по-добре платена клинична пътека.На всяко едно от тия неща съм бил свидетел лично. А вие чакайте уважение...

120

Анонимен

преди 4 години

До До Анонимен 105Taka e. Пише. И лъже. Никакво "изхвърляне" не е имало. Просто процедурата е приключила и лекарите са дотам. От там нататък, до изхода на болницата, следват санитарите с количките. А от изхода до вкъщи - такси. Или кола на близък. Това е световната система. Нямало санитари? Няма хора, които за 4-500 лв са готови да бършат лай.ната на болните? Или да ги бутат по коридорите? Възмутително, човекът е платил 60 лв здравни за годината, а каква неблагодарност!

119

До Анонимен 105

преди 4 години

Пишете, че след като са ви сложили гипс на счупен крак, са ви изхвърлили в коридора и са ви оставили да се прибирате както сам си уредите. Лично съпровождах до болницата в Швейцария жена със счупена китка. На отиване я взеха с линейка, на връщане обаче това не беше възможно, защото след гипсиране случаят не се счита за спешен и не се полага линейка. Върнах я с такси.Та не сме никакво изключение в Европата.

118

ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА

преди 4 години

А това са трите най-елитни болници в територията България.Какви ли са болниците в малките градове,сигурно нещо от времето на османската империя.Но най-лошото,че положението се задълбочава

117

Анонимен

преди 4 години

До АнонименАха, значи лекарите вече са длъжни и да ви извозват до вкъщи, така ли? Виж ти. Моята баба също я умориха в болница, но не бързам да зова за смърт на всички лекари в България. До момчето с линейката, съжалявам за момичето, наистина. Но отново, да се търси вината в лекарите за късното идване на линейки е абсурдно. Обвинявайте нашите мили управници, които купуват тенекии за милиарди, но пестят от здравеопазване. В София има неповече от 25-30 екипа за спешна помощ общо.

116

Анонимен

преди 4 години

До От БерлинКоя "истина", Берлине? Тази, че някой без здравна осигуровка е платил 10 000Е за сърдечна интервенция? Ами, като му е било скъпо - да беше отишъл в Берлин, там тези операции са по 100Е, нали така?Та?

115

Анонимен

преди 4 години

ако беше Стоянка Мутафова,Данаилов,Рашидов самолети и хеликоптери с цели екипи щяха на хвърчат.макар че дъртаците са си изживели живота на по 80 г.а едно детенце на 3 г.оставиха да умре пред вратите на 3 болници в ЕС 21 век.

114

етика

преди 4 години

Откъде Гайдарски знае кое как е било и пуска обвинения, кфалификации и присъди само по вестникарска информация? В неговата болница не е ли имало починали, в неговата операционна не са ли умирали хора - присъдите публиката ли ги раздава чули-недочули? В лекарския съюз си имат етична комисия - трябва да се самосезират за клеветническото и непрофесионално поведение на професора!

113

Анонимен

преди 4 години

До До 109Откъде и как узнахте какво е точното състояние на детето в момента на диагностицирането му в болниците? Не Ви ли прави впечатление фактът, че в две последователно посетени болници, реакцията е сходна?

112

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен115Никого не плюя. Просто напомням, че препоръката за контрол на теглото чрез режим на хранене и повишена двигателна активност е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН елемент от терапията на хипертонията. Така че, твърдението Ви, че "сам сте се излекували чрез спорт", е тотална лъжа, наред с предписания медикамент, лекарят ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Ви е препоръчал именно спорт/диета. А е назначил медикаментозно лечение, за да не се събудите умрял някоя сутрин, преди / и ако/ се навиете да спортувате. Лъжете по малко!

111

бонго

преди 4 години

До ЗамисленРеленца и Тамифлу не се дават на деца под 5г.

110

До 109

преди 4 години

Не съм лекар,но как дете с обрив се изпраща в къщи без изследвания?Може да е алергия,може да е сепсис,може да е шарка,скарлатина и още....Как без изследбвания разбрахте,че не е животозастрашаващо?Ако е ваше дете ще тичате през глава.

109

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 113Към онзи момент бях 78-9.Ама хвърлях към пациентите. Плюй ги. Така е по добре, ако бълваш достатъчно може даже да почнат да те уважават... или поне си го повтаряй. Може пък да спиш по спокойно.

108

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен110------------------------В момента на диагностициране на хипертонията сте били 175/73?Я пак!

107

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 107"тлъстако" Висок съм 175, тежа 73 килограма, кажи честно. Заседнал начин на живот се оправя с тичане, докторските мнения щяха да ме вържат за винаги на хапове десетилетие поне преди да има нужда. Сега не поддържам кръвно. Само се пените към хората с проблеми и ги обвинявате във всички грехове. Такова ви е мазно отношението, че нямате останала дори грам човечност. За това ви ненавиждат почти всички. Мълчете си и работете.

106

Анонимен

преди 4 години

До РусенецЪ------------------Само за протокола: ако се вярва на писанията по вестниците, в момента на първите две посещения в болниците, състоянието на детето не е било "критично"...Какво правим, при това положение?