58

Анонимен

преди 5 години

До Анонимния, който мрази пенсионеритеАбре, тези хора за внасяли осигуровки, бре. Ако баащата на твоя щеф милиардер не ги беше окрал, сега щеше да има пари за здравеопазването на твоите деца, а не да се плащат пенсии. Мразиш грешните хора. Всъщност просто ей така си мразиш...

57

Анонимен

преди 5 години

Ау, колко много разходи за хазната... а бедните хорица ще получат по 2 лева увеличение, за да си купят 1 луксозно кисело мляко за Великден!

56

ПАРИ НЯМА

преди 5 години

"Пенсионери настояват: Парите им по-близки до европейските"А пари от къде?Дори и някой да обещае нещо подобно, ще излъже: - НОИ всяка годи а е на над 1 милиард дефицит (т.е. разходите за соц. плащания и пенсии превишават постъпленията от осигуровки)- Демографията е кошмарна - излизащите в пенсия превишават влизащите на пазара на трудаА тези, които сега са млади, на тях кой ще им плаща пенсиите, не знам...

55

Анонимен

преди 5 години

А мисленето си кога ще променят с европейско?

54

Анонимен

преди 5 години

до 52 ми тогава да ги гръмнат твоите родители като станат пенсионери или понеже времето е един миг ако доживееш до пенсия да те обесят на площада и да има един проблем по малко това ли искаш ти та нали всички сме хора и рано или късно остаряваме или като си млад не ти пука за старите да ама има господ тои всичко гледа рано или късно всичко се връща с лихвите ама откъде толкова акъл за да се разбереш това

53

Анонимен

преди 5 години

И от къде да дойдат тия по високи пенсии? Нали трябва някой да ги изработи тия пари.Всички знаем че в България има демографска криза. Само 2 милиона работят. Ако се дадат повече пари за пенсии ще се вземе от нещо друго.Изобщо тия пенсиори половината са толкова прости че няма думи. Нищо чудно че постояно дават пари на ало измамници. Социализма произведе цели поколения елементарници дето не могат да сметнат 2+2. Ама иначе добре са научени да цуцат от държаваната хранилка.

52

Анонимен

преди 5 години

Работещите в България не могат да изработят толкова, колкото искат да изядат изкуфелите вечно гладни пенсионери.

51

Анонимен

преди 5 години

Да се закрива НОИ и да се спре изплащането на всякакви пенсии.Всеки да се оправя както може.Младите не са длъжни да хранят чужди дъртаци.

50

Анонимен

преди 5 години

жан Виденов и БСП обраха пенсиите на хората.

49

Анонимен

преди 5 години

При демокрацията и пазарната икономика пенсиите били ниски... Ами ниски ще са, виде да искате нормалните пенсии от преди 1990 година?

48

До 47

преди 5 години

Всъщност на пенсиониращите им остават средно само няколко години живот. Така наречената "очаквана средна продължителност на живота", която включва всички живи, вкл. бебетата, е една голяма измама и прикрива истинската средна продължителност на живота. За 2018 година например, това е средната възраст на починалите през 2018 година, а тя е много под рекламираната 70 годишна възраст за мъжете и малко повече за жените.

47

Анонимен

преди 5 години

А иначе 100 евро пенсия за 36 г. стаж е срам за България и Европа, особено като се има в предвид, че за едно бездомни куче се полагат 350лв на месец, а за имигрант 1500 лв на месец.Срам за гербавите!СРАМ ЗА КОМУНИСТИТЕ! НО ТЕ СРАМ НЯМАТ! ПОМНИМ ОЩЕ КАК 5$ БЕШЕ ЗАПЛАТАТА ПРИ ВИДЕНОВ. ПОМНИМ ОЩЕ КАК ЗА 5$ СЕ ПРИВАТИЗИРАНА ГОЛЕМИ ЗАВОДИ КАТО КРЕМИКОВЦИ ТЕХНОИМПЕКС И ПОЛИМЕРИ!СЪД, ЕФЕКТИВНИ ПРИСЪДИ И ДА ВРЪЩАТ НАГРАДЕНОТО!

46

И правилно искат!

преди 5 години

Работили са по 40 години, а държавата ги принуждава да мизерстват, за да храни здрави млади лентяи, които дори не си правят труда да научат български език и сега сме принудени да отделяме пари и за допълнителни езикови уроци на безбройните им деца!След като за евродепутат се гласи Лиляна Павлова, която има наглостта официално да заяви при среща с младежи, че на пенсиониращите се им оставали само по 6-7 години живот и затова няма "да насочват пари към тях", ПЕНСИОНЕРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИТЯТ !!!

45

Анонимен

преди 5 години

нямаше ги по сметките им ИНЕГРАЦИОННИТЕ ДОБАВКИ ЗАХОРА с УВРЕЖДАНЕ!Дано не ти идва на главата! А интеграционите рано или късно ще дойдат. Не е казано, че трябва да дойдат с пенсиите наведнъж. Някои хора действително имат нужда от тези пари!

44

Анонимен

преди 5 години

В София има около 400 000 пенсионерите докато не отидат да ревнат под прозорците на Боко нищо няма да получат с декларация не става!А иначе 100 евро пенсия за 36 г. стаж е срам за България и Европа, особено като се има в предвид, че за едно бездомни куче се полагат 350лв на месец, а за имигрант 1500 лв на месец.Срам за гербавите!

43

Анонимен

преди 5 години

Странно, как заобикновеният човек, работил повече от 45 години се полага пенсия от 230 лв, а за пенсионерите от висшият ръководен кадър, вкл. МВР, прокуратура,съдии...няма граница /таван/ на пенсиите?Що за закони създава нашето НС?

42

Анонимен

преди 5 години

Да си ги търсят от БКП-то. Станахме държавата на пенционерите.

41

Анонимен

преди 5 години

Днес всички пенсионери с ТЕЛК бяха сакати с патерици и деменция бяха изненадани,нямаше ги по сметките им ИНЕГРАЦИОННИТЕ ДОБАВКИ ЗАХОРА с УВРЕЖДАНЕ!

40

Анонимен

преди 5 години

Да излязат под някоя тераса и да чакат някой да им хвърли торба;)Бабичките какво са взели да реват? - имат пари с торби! Повечето суми, работещите не са виждали на куп!!

39

Софиянец

преди 5 години

За всичко са виновни панелките на Бай Тошо. Дойдоха от село, дадоха им покрив над главите и дотук - спряха да се развиват и започнаха да мързелуват. Сега в едно панелно жилище живеят по две, по три поколения, като внукът чати по цял ден и пие бира с парите от пенсията на дядо си. Защо му е да учи и работи, нали си има осигурен покрив от времето на социализма.