48

Анонимен

преди 5 години

Този Удав е Гюрза, която беше представена за първи път 1991г.Външно прилича на голям Макаров, но конструктивно се различава.Сигурен съм, че ще е пълен провал.Имат един пистолет Викинг.Като стреляш гилзите често те удрят в главата.Я окото, я челото ... руска работа.

47

Анонимен

преди 5 години

До СимеоновСъщата е историята с легендарния ТТ който е прекопиран едно към едно от армейския Колт от ПСВ.TT e копие на Браунинг.Няма нищо общо с Колт.

46

Симеонов

преди 5 години

Този пистолет е макаров колкото аз съм трамвай.Пистолета си е Валтер, руснаците са го прекопирали и малко сменили калибъра.Същата е историята с легендарния ТТ който е прекопиран едно към едно от армейския Колт от ПСВ.Големи руски конструктори, любимия им инструмент е индигото.

45

Анонимен

преди 5 години

Поради сходните ми технически достижения Макаров е толкова пистолет колкото ладата е кола.Ладата може да се ползва само за две неща:1. Изкарване на гюбре2. Транспорт на живи прасета на пазараМакаров може да се ползва само за две неща:1. Убиване от упор на военнопленици или вътрешни врагове.2. Самоубиване при страх от пленяване.

44

Вирус

преди 5 години

До нещо знаещ. Нищо не знаеш. Слаб шоково и спиращ ефект, викаш имал "Макаров"!!! Ха ха ха. Хо хо хо. Точно обратното. Макаров е приет и заменя ТТ, точно заради добрия си спиращ ефект. ТТ поради относително малкия си за пистолет калибър и относително високата начална(за пистолет) скорост не притежава този спиращ ефект, дължащо се на факта, че куршума при попадане в целта излиза, освен ако не попадне в нещо плътно(кост например).

43

Българин

преди 5 години

Да уточня Удав е разработен на базата на Гюрза и Руски СПС.Много е рано да се определи Удава как се представя и колко е надежден твърдят че пробива от 50 метра а може и малко по от далече бронежилетка от 3-ти клас.Но като всяко оръжие предстой да се докаже.

42

Човека

преди 5 години

Повече от половината коментиращи са улигофрени, които не са виждали пистолет на истинско. Правят сравнения на пистолети и коли, палячовци. Пистолет Макаров е прекрасно оръжие. Изключително сигурен и безотказен, може би най важното качество за късо нарезно оръжие. Проблема, е че е морално остарял. Не е момента да обяснявам защо, а и на *** е безсмислено. Колкото до колите, да такива са Руските коли по простата причина, че влагат всичко в оръжията.

41

Waffen SS

преди 5 години

Аз не толкова компетентен като пишещите,но знам,че България също имаше по време на "тъмния и човеконенавистен" социализъм свои оригинални разработки на различни видове пистолети,както на автоматични така и на полуавтоматични.Това бяха моделите "Шипка","България 1300","Бран",като последния е автоматичен.Произвеждани бяха в малки серии и се раздаваха на чужди военни делегации като наградно оръжие.Другия полуавтоматичен "Аргус" ,не го споменавам, но той беше по-популярен

40

Waffen SS

преди 5 години

Аз не съм специалист като другите пишещи,но знам ,че Русия има и други съвременни пистолети.Единият е "Гюрза",при който се използува патрон 9х21,пачката е 18патрона,началната скорост 420м/сек,а прицелната далекобойност 100м.Автоматиката работи на късия ход на ствола.Ударно-спусъчния механизъм е с полускрит спусък с двойно действие,има два автоматични предпазителя разположени,единия на спусъка,а другия на задната страна на ръкохватката.Заключването на пълнителя е бутон разположен до основата на с

39

Франц Кафка

преди 5 години

В същото време :Новости рывка:1. В Англия разработиха техника за 3D-печат на човешки органи и тъкани .2. Немски учени успяха да създадат стволови клетки .3. Американската SpaceX изведе в орбитата 10 нови спътници от серията Iridium NEXT.4. В Русия , с локомотив освободиха Новгород от фашистите и преведоха пленените немци по центъра на града .

38

Пищова

преди 5 години

R.I.P. Макарончоооооо , *** и баща ти ша реват мноу за тебие. Добро момчи беши .

37

Анонимен

преди 5 години

Патронът на новият пищов е с много мощен заряд,и ако затворът има някакъв производствен дефект,ще ,,самоубие'' доста народ.По добре с Макарича да карат,сигурна работа,Германска. А това новото пушкало кой ги знае откъде са го краднали.

36

Наблюдаващ

преди 5 години

27 написа: Заменят Москвич 408, с Москвич 412

35

Анонимен

преди 5 години

До 47Евро атлантически гей се римува с Мей а си едно от двете но не си Мей

34

Наблюдаващ

преди 5 години

27 написа: Заменят Москвич 408, с Москвич 412. Точно!

33

омг

преди 5 години

Преди години руснаците извадиха модификацията ГШ-18, която е подобре Макаров, с прав изстрел 100 м., стреля и с бронебойни патрони, прав изстрел 100 м.Особеното тук е, че всички части на пистолета могат да се произведат на обикновен струг.

32

Упс!

преди 5 години

Дали най-сетне руснаците са направили читав пистолет?Поживем - увидим

31

Анонимен

преди 5 години

Макаров легенда. Въпреки англосаксонските нежелания. Легендата е легенда нея няма краварска пропаганда да я спре. Дъртата Мей да си гледа Брексита и да изчезва. Тръмпа да плати заплатите на 800 000 държавни служители които гладуват заради лудостите на напудреният му нос.

30

Дзивко

преди 5 години

Мишени човешки ръст, на 400 метра даже бяха подвижни, за три месеца в гранични войски съм изгърмял грубо към 2000 патрона, мишена под 300 метра в второ контролно упражнение няма

29

ГАДОРЯН

преди 5 години

Най зле стрелям с Макаров, ТТ и представете си с Берета. Най добър съм с Хеклер и Кох и Валтер PPQ. С Глок пак горе долу бивам. Това е.