36

-|-

преди 5 години

До до 44 ot 43Моя грешка, коментарът ми бе за 42, но бях твърде афектиран и сбърках номера, извинения към 34

35

-|-

преди 5 години

До до 34Върви се прегледай

34

ОБама

преди 5 години

също осъди аборта.

33

Анонимен

преди 5 години

ИМенно Личен избор НА майката и ДЕТЕТО! Всеки който отказва правото на едно дете да живее е масов убиец! Не говорим за изнасилвания. В повечето европейски държави изнасилванията са изключение и жена която е изнасилена спокойно може да абортира, и църквата е признала отдавна това с енциклика - още преди век. Мисля, че сам в Полша законът е по-рестриктивен.Говорим за случай когато жената не е е изнасилена, но просто взима решение че не иска дете и абортира - в Холивуд е пълно с такива.

32

Мислиман

преди 5 години

'11-годишно дете, ..... да роди' -- деца не раждат, значи е жена на 11 години.

31

Анонимен

преди 5 години

Това е опасно И от медицинска гледна точка, както И защото се нарушват правата на Детето. Тук не става дума за Бог. Става дума дали се извършва убийство. АМи да - авторката да се оправдае едно убиство. Е, не може да бъде оправдано освен ако обстоятелствата не са абсолютно крайни - например изнасилване. И пак не всички изнасилени жени избират да абортират. Има жени които се "вкопчват" в детето въпреки че е от изнасилвач;има жени които са изоставени от мъж а си гледат детето.

30

Анонимен

преди 5 години

Съжелявам,че в момента нямам филма под ръка,за да видите какво се случва с децата и майките забременели волю или неволю от фашистите и нацистите през ВСВ.А и с децата сираци след ВСВ.Това е трагедия!Аборта е въпрос на личен избор.

29

Анонимен

преди 5 години

повече от 15 процента от жените които са абортирали не са в състояние да родят никога отново дете. Това е един доста висок процент, като се замислите че на земята има 4,5 милиарада жени

28

Анонимен

преди 5 години

Не ни връщайте в минали времена!Това което вече е изживяно,изстрадано,преживяно и хората имат практиката и поуката от него,защо да го връщаме обратно?Нека който иска да си прави аборт до 3-4 месеца,след това от медицинска гледна точка е много опасно,а не защото някой му хрумнало нещо.

27

Анонимен

преди 5 години

27 - да трябва да се правят абортите до 3-4 месеца бременноста, защото после ОТНЕМАМЕ ПРАВАТА НА ДЕТЕТО. Защитниците на правата, много пищят за правата на жената, но забравят, че и детето има права. Това - първо. Второ- колкото по-напреднал е стадият на една бременност, толкова по-рискова е операцията за самата жена и е вероятна да завърши с фатален край. Трето - След аборт много жени НЕ МОГАТ НИКОГА ВЕЧЕ ДА ИМАТ ДЕЦА. Процентът е ужасно висок. В същото време доста жени размислят в по-късен етап

26

Анонимен

преди 5 години

АВторката е смесила ужасно много теми. Ниската раждаемост при някои етноси (роми); това че в арабският свят изнасилената влиза в затвора за изневяра ( чудно какво общо имат арабите с Папата?;но то и ромите нямат); Намесена е идеята, че важно каква дали изнасилвачът е свещеник или не - т.е. определяме го професията му. Какво ще стане ако е лекар? Правят се абсурдни сравнеия - свещеници (професия) се сравняват с психочно болни(заболяване).Говори се с комунистически лозунги "Масата не се замисля

25

Анонимен

преди 5 години

До АнонименАми абортите да се правят до 3-4 месеца бременност и толкоз.В Европа доста дълго са били забранени абортите в повечето държави на запад,затова са пътували тайно до 1-2 държави,за да направят аборт,което ги лишава от добро обслужване,допълнителен преглед или лекарства и почивка след аборта.Това по -добре ли е според вас?и защо да се връщаме в миналото?

24

Анонимен

преди 5 години

В желанието да дадете повече права на жената отнемате правото на детето да избира дали да живее. Това дете може да сте ВИЕ. Говорим за развит организъм - поне на 3 месеца. Всички учени са доказали че по това време вече не говорим за зародиш, а за ДЕТЕ, т.е. то има СЪЗНАНИЕ !

23

Анонимен

преди 5 години

А къде е личният избор на детето?

22

Анонимен

преди 5 години

авторката подхваща едната страна на въпроса - изналсилвачите. Нека подхванем другата- хуманно ли е жена в шести или седмия месец да прави аборт, когато плодът вече е развит, той има съзнание, тя не е изнасилена, но в един момент решава че няма да го износи и освен че убива един вече развит живот тя слага своя живот на карта? знаете че има немалко такива случаи.

21

Анонимен

преди 5 години

Глупости,това трябва да е абсолютно личен избор!Ако някой изнасили или наеве и изостави някоя жена,която няма условия за отглеждане на дете в дадения момент,ще съсипе нея и семейството,роднините и,а на детето с един родител не му е лесно,както за родителя ,така и за детето е тежко.Аборта е ЛИЧЕН избор.По-добре по-къно две-три желани деца,от свестен човек или без деца,отколкото нещастно,нежелано дете.

20

Анонимен

преди 5 години

Авторката смесва много неща. В католическия свят възрастта на раждане не е паднала чак толкова много, но там да имаш две деца, даже три е нещо напълно нормално, защото аборти не се правят освен в много редки случаи. Просто ако не искат повече деца жената и мъжът ползват предпазни средства, но ако тя забременее аборътът е изключен.

19

Анонимен

преди 5 години

Не искам да се заяждам ама авторката пише без да проверява фактите. В повечето държави църквата признава правото на жената до 3-ия месец (някъде и до 4-ия) да направи аборт. Въпроса е, че след това зародишът е вече съзнателен организъм и това е убийство, да не говорим, че се рискува живота на самата жена. Ако тя е искала да прекрати това - можела е да го стори още първите седмици. ОСвен това в повечето случаи критиките срещу аборти изключват изнасилванията. Дори да не се казва изрично се подраз

18

Анонимен

преди 5 години

До Бай ИванБай Иване, знаеш ли коя страна държи рекорда по най-голям брой аборти?Ще кажеш, че се заяждам, ама такива са фактите.2007 Русия. 1200000 живородени, 1600000 аборта.Даже е записано като рекорд на Гинес.

17

Анонимен

преди 5 години

До ИванаИвано, всяка неоплодена яйцеклетка е отнет шанс за един човек.