34

Qwerty

преди 6 години

В IT сектора има два вида работещи - такива които разработват софтуер (програмисти, архитекти, бизнес анаизатори, менажери на проекти (с техн познания)) и всякакви други(администратори, support, мрежари, телефонисти, мениджърчета(долнопробни)). На първата категория заплатите при 3 години опит са и добри познания са min 3500, ако не разбират 1500 (и ги държат за пълнеж). На вторите заплатата е според фирмата - може мн. добър специалист да взима мм. малка заплата.

33

Анонимен

преди 6 години

Сега, като си внесат масажистки, работата в туризЪма ще цъфне!

32

Анонимен

преди 6 години

Ал,ти глей да не се запознаеш с нов ледников период та да ти се наложи наново да се учиш да си запалваш огъня от близо...

31

Поздрави от AI

преди 6 години

*** от всичко разбира и коменарът си явно анонсира. :) Само дето *** не знае, какво светлото му бъдеще вещае. Скоро с изкуственият интелект ще се запознае, автоматизацията да опознае. И тогава *** ще осъзнае, колко професията му е остаряла, та чак главата ще му се замае :)

30

камариерка

преди 6 години

Щом компютърните специалисти получават над 3000 лв. заплата ,ами тогава шефът ми да наеме компютърни специалисти да почистват стаите в хотела ! Аз за 500 лв. вече няма да чистя , отивам в Германия при братовчетка ми ,която също е камариерка и работи в хотел Голден Тулип , получава 1400 евро чисто след приспадане на данъците !

29

d|p

преди 6 години

То без производство не става. ИТ само да се развива е като едно време икономика и банки. После банките дадоха фира.

28

Баш ИТ майстора

преди 6 години

Ами сега... какво решение да взема... да се върна ли в България или да си стоя в чужбина? Едните казват 3000+ другите 1500 лева. Ще мога ли да имам подобен стандарт като сега. Помогнете моля.

27

тук е тъмен,...

преди 6 години

непрогледен мрак! BG отдавна издуха! Какъв ИТ сектор, какви пет лева! Комунистически клоуни!!!

26

!!!!!!!!

преди 6 години

IT сектора ще дойде време ще ми ядат .... ! Никой не сее, всички ИТ специалисти... мааам ви прс..т.а виртуална

25

Анонимен

преди 6 години

До 22 и всичко това е ден до пладне, тука са заради евтините офис площи, евтината ръка и факта че сме в ЕС, казах ти дори и столовете, на които седят са им наети, след 4-5 години когато Украйна, Сърбия или някоя друга страна стане член на ЕС и предложи по нсики цени на офиси иработна ръка, точно за 1 седмица 75 % ще се изнесат на там и данъците даже няма да си платят, иначе то и в шивашката индустрия има много заети и се търсят хора, ама един бранд да кажеш, който да играе флагман, НЯМА

24

шматка

преди 6 години

Да ви светна как стоят работите в туризма.Готвачите вземат големи заплати защото няма бакшиш.Сервитьори бармани рецепция се прибират с по 50-70-100лв бакшиши.Камериерките и те дърпат някой лев.Като сложим и едни 200лв дадени под масата нещата стават съвсем други.За доходите (на месец) на добър сервитьор или барман повечето компютърджии могат само да мечтаят

23

Виготура

преди 6 години

На нас ни трябва силно селско стопанство, немутренски туризъм, лека индустрия и ИТ сектор и ще сме Швейцария. Но първо цялата политическа сганн трабва да висне по светофарите.

22

До 20

преди 6 години

Фирмите с изцяло Бг ръководството и участие често не успяват. Leanplum е с чуждо финансиране, но собственика е българин. MobiSystems също са изцяло Бг. Progress бяха и те български. eMerchantPay са си български. Има и други, които са чужди, но цялата им развойна и R&D дейност е тук.

21

Анонимен

преди 6 години

Чета заглавието и по ранно сутришното че дават по 5000 в хотелите за готвачи и се чудя как да го възприема в един ден?

20

Анонимен

преди 6 години

До Анонимени какво с изнесени офиси ли ще се хвалим, кажи кой е флагмана на тая супер дупер ИТ индустрия в България, погледни че и обявите им в джобса не са сложени в правилните раздели, погледни примерно в раздел разработка/подръжка на хардуер какво се търси :) направо смешни неща има, кажи ми един водещ продукт в сектора, който изцяло се разработва в България, НЯМА

19

До 1

преди 6 години

Лъжеш се. И аз работя в голяма компания, имам много познати в други компании. 800-1500 взимат junior без опит. Senior почват от 3-3500 нагоре. Масово в момента добрите компании дават 4-7000 за senior. Вече по-ръководните позиции и повече взимат (тийм лийд, мениджър и т.н.). А има ли година-две опит, никой не стои на по-малко от 1800-2000. Да, има компании, които дават по-ниски заплати, но вече не са толкова много.

18

Анонимен

преди 6 години

До 17Ако питаш мен ти си несериозен. Дай да не се хвалим с нищо. Да плачим пред блока искаш ли . Ако си гооям капацитет създай нещо и дай работа на 10к човека :)) Щом за тебе цял сектор е слаба работа. Направи нещо по въпроса.

17

Анонимен

преди 6 години

До 16глупости говориш те половината там обяви си се въртят постоянно на някакви HR компании, това не значи абсолютно нищо, 80 % са дошли заради по-ниските наеми на офис площи и по-евтиния труд, както са дошли така се изнасят за нула време, към по-евтина дестинация, те даже и масите в офисите не притежават.Несериозно е просто да се хвалим с това

16

Анонимен

преди 6 години

До 15 Дай в jobsa селектирай само ИТ секторите и дай гр. СОФИЯ . В момента има над 100 страници с обяви всяка по 15 броя само за Април. Ами доста развит сектор е да ти кажа. А недостига на кадри е голям.

15

Анонимен

преди 6 години

като напишете така ИТ сектор, човек остава с впечатлението че има някаква яко развита ИТ индустрия, гъмжи от компании разработващи най-новите продукти, а то някакви изнесени офиси, които дори и не са купени от фирмите, а взети под наем, това е смешно, утре тия компании точно за 5 минути могат да се изтеглят, в която и да е друга държава