95

Анонимен

преди 6 години

Абе яааа...!!!

94

Анонимен

преди 6 години

дойче вече дълбае дъното. Да си вземат ромите да ги интегрират. Да ама не. През средновековието са ги преследвали са ги като животни и само българите са ги приели и оставили необезпокоявани да живет на територията им. За това има толкова много роми в България и Румъния /Румъния е населена с българско население, което до около 1920 е говорело на чист български/. Сега дошли да ни поучават.

93

Анонимен

преди 6 години

Ало енергото ли сте?Не...Дойче веле..А и на вас...

92

Внимавайте!

преди 6 години

Най-страшен е гневът на търпеливите. Българите са супер търпеливи. Кафявото малцинство трябва много добре да запомни това и да бъде изключително внимателно, щото пламне ли искрата ще има по пет на нож. Много са се разпуснали и ми се струва че ще настъпят мотиката.

91

Айде, какво чакат?

преди 6 години

Ето, да ги вземат в Германия и да им помогнат на хората, стига са се мъчили.

90

Волен Сидеров

преди 6 години

"Има ли дискриминация на ромите? Българските власти казват: Не!"ЗА СМЕТКА НА ТОВА ИМА ДИСКРИМИНАЦИЯ И ГЕНОЦИД НА БЪЛГАРИТЕ!

89

Анонимен

преди 6 години

Спомням си думите на дядо, който ми казваше, че трябва се доказвам три пъти повече, защото съм ромка.============Да бе да, това название РОМ го измислихте сега, едва ли дедо й се наричал така. Айде по-сериозно , обиждате публиката.

88

до 92

преди 6 години

Все се оплакват от липса на пари, а от липса на акъл-не.И това ли е реситки коментар, колега? Извинявайте но казването на истината НЕ Е ДИСКРИМИНАЦИЯ ,а факт. Ако бяха дискриминирани, нямаше да са милиони, не че го искам, а отново просто факт.

87

Анонимен

преди 6 години

До СитуациятаКойто работи, не е дискриминиран.Дискриминирани са тези, на които не им се дава шанс да работят, защото са р.оми, турци, помаци... Дори тук се трият постовете, които разкриват действителното положение в страната.

86

Анонимен

преди 6 години

Всички коментари са показателни за съществуващата дискриминация в Бг.Триенето на коментарите, също разкрива това.Защо публикувате статии и после триете постовете под тях?Оставяте неизтрити откровено расистките постове.

85

Ситуацията

преди 6 години

В България днес се практикува дискриминация на етническите българи и най-вече на онези от тях, които работят и си плащат данъците.Крайно време е нашите евродепутати да проглушат с този факт ушите и на Европарламента, и на правозащитните организации!

84

Анонимен

преди 6 години

Не трябва да се делим с ромите,всички сме български граждани,нито да бъдат дискриминирани българите или ромите,а хората да се оценяват по качествата им,не по слухове.На запад нямат голям проблем с тях,защото Хитлер ги е унищожил и не са в такива количества.Според мен,дори е добре,че ги имаме,защото имаме демографски проблем,просто трябва да ги превъзпитаме,през соца работеха в строителството, заводите,чистотата и бяха грамотни,образовани.Когато човек е зает с работа,не мисли за глупости и престъ

83

Корекция

преди 6 години

Коментар 87 е отговор на 83, а не на 84.

82

????????????????

преди 6 години

С рухването на комунизма ножарската професия в България запада??????????????***, ножарството е занаят, не е професия.Упадъкът му започва с възникването и развитието на фабричното производство. Какво общо има това с комунизма, който досега никога и никъде не се е състоял?

81

До Анонимен 84

преди 6 години

Пич, няма я империята на маите, но маи има колкото щеш в Централна Америка. Много от тях дори използват етническото си название вместо фамилно име - носят фамилията Мая.Не са прекъснати родословията на аристократичните им фамилии. Чак до 18-и век, местните въстания и там, и в цяла Латинска Америка са били предвождани от принцове-престолонаследници. Потомците на тези фамилии се знаят и днес.Но принципно си прав. Ромите са си цял народ, но са избрали лесното - да ползват облаги като малцинство

80

Анонимен

преди 6 години

Въпреки университетската си диплома обаче Кармен не успяла да си намери работа..................О, боже, в България е пълно с висшисти, които също не могат да си намерят работа или работят, каквото намерят, но НЕ ГО ОТДАВАТ НА ЕТНОСА СИ...вие сте си научени да използвате произхода си за маша, с която да манипулирате и да извличате облаги.

79

Необходимо е:

преди 6 години

1. Безапелационно да се прилагат законите спрямо всички.2. Да стане невъзможно пълнолетен, неучещ човек под 60 г. да живее в България без да работи, освен ако няма законно придобити средства, чрез които да може да се издържа.Това ще реши 99% от проблемите, свързани с престъпността и маргинализацията.Не бива да се изтъква на преден план етническата принадлежност, защото това създава предпоставки за толериране на вредни и остарели традиции, които разединяват обществото и създават напрежение

78

Анонимен

преди 6 години

"Ромите са най-голямото малцинство в Европа"Е на това му викам изсмукан от пръстите проблем. НАЙ-ГОЛЯМОТО малцинство....Индианците Навахо са малцинство, ЩОТО СА МАЛКО, МАИТЕ ДОРИ НЕ СА МАЛЦИНСТВО щото ги няма, а на тези какво им е малцинственото,бе, милиони са вече.

77

Жоро павето

преди 6 години

Elke,пошлите ти опити за манипулиране са плитки и неграмотни.Когато триеш неудобни коментари губиш по точки,защото по този начин коментиращите тук още повече намаляват и следователно твоята заплата също е застрашена от намаление ;))))И да,българите дискриминират малцинствата си.Винаги е било така и продължава да е така....Само три процента от европейските средства отпуснати за интеграция на ромите в България са усвоени....Защо ли е така,вие как мислите!?!Хубава вечер от мен!

76

Всъщност,

преди 6 години

1. Маргинализират се сами и много държат на това. Макар че 99.5% от тях не знаят значението на тази дума.2. Няма дискриминация спрямо тях, а напротив - неразумно отрупване с всевъзможни привилегии, което ги разглезва и ги създава у тях убеждението, че вечно някой им е длъжен, че не носят отговорност за повечето от нарушенията и престъпленията, които вършат, а също и че им се полагат условни или минимални присъди тогава, когато бъде доказано, че са извършили някое от най-тежките престъпления.