60

@65

преди 5 години

Вярно е F22 най-много прилича на МИГ29. Поне има два двигателя. После е F18, но е стар предимно във флота се ползва. Другите не могат да се сравнят със "старите" МИГ29

59

Невразбирач

преди 5 години

Грипен или Ф16 ще ги плащаме ние ,а и Грипен и Ф16 никога няма да се бият по между си защото са на страни в НАТО кво значение има .Впроса е сега при покупката да извлечем дивиденти.

58

iceblast88

преди 5 години

Ей, Гроб няма да се кротнат докато не спечели и не се вземе самолета които им е платено да спечели! То бива рушвети, ама комунистите от Гроб направо надминаха себе си тоя път! Ако трябва на цялото БСП ще пристанат, и като жрици на любовта ще се изявят, само и само да спечели правилния самолет за които са им платени комисионните. А това, дали самолета става или не, няма значение - нали българския данъкоплатец ще го плаща, а не те! Те са там само за рушвета, а не за благото на народа!

57

fermera

преди 5 години

Голямата измама е че този самолет ще лети 12 000 часа.При загуба на самолет сметката веднага се обърква а примера за хеликоптера ДЕЛФИН заради пилотска грешка е пресен.След 2045г ще летят само новозакупените ф16 и разходите ще се поделят между ползвателите.А те нямма да са много.Турция проектира собствен СТЕЛТ самолет TF-X и няма да модернизира собствените Ф16.Руснаците са все със двудвигателни самолети.Американците ни првдлагат и старо ракетно въоръжение ,а ГРИПЕН пристига с ракети МЕТЕОР.

56

Анонимен

преди 5 години

Цинизъм е да се дават толкова много пари, при условие, че пенсионери у нас живеят със 110 ?. Деца гладуват, а демографската криза е с невероятени мащаби.

55

Българин

преди 5 години

Стига са се обяснявали като ученички тези от МО! Ясно и точно ви обясниха шведите - 10 бр самолети на цена която се вписва, дори е по-ниска от първоначалния бюджет от милярд и 800 милиона!!! Вие искате 8 самолета за много повече от първоначално обявените???!! Ми за тези пари ще получите повече самолети грипен с по-добро оборудване!!!Освен всичко останало, шведите включват в договора си и иннестиции и работни места в БГ! Пък и къде е Швеция!МО признайте си, че работите под мурикански натиск!!

54

Анонимен

преди 5 години

Ако и към шведските самолети се прибавели тези екстри," Ааааа, в екстрите е заровено кучето! Това е, като купиш лек автомобил "Москвич" с партроник, тракшън контрол, GPS и каквото ти дойде на ум. Нищо, че купето и двигателя са модели от 70-те години!

53

бакалски сметки

преди 5 години

Хайде бе разбирачи-обяснете-защо купуваме ф-16 на цена, по-висока, отколкото струва ф-35. Като ще се дават такива невероятни пари защо не се купи най-доброто. Ф-35 версия А струва 85 000 000 долара, възможно е договаряне и на по-ниска, политическа цена. Ф-35 струва 150 000 000 лв, и то без отстъпка, а ф-16 ни го продават за 200 000 000 лв. като ще се купува , и ще се плащат купища пари защо не се купи по-доброто, и то на по-ниска цена. В добавка-могат и да ни подарят нови самолети по политически

52

ибрикчия

преди 5 години

Върнахте ни след 5 века робство на картата на Европа.Ще мъстим1 Искаме си турско.Ама ха!

51

СТРАНДЖАТА

преди 5 години

Това е главната причина ген. Решетникав да настоява за Грипен... - за да може да си фърка необезчокоявано над България... - но явно се страхува от Ф 16...

50

Анонимен

преди 5 години

Най-важното обаче е,че едните ни ги дават веднага на изплащане,а другите,ЕФовете ще ги платим кеш и ще чакаме Локхиид да построи завода в Индия.Ако не могат да се договорят с индийците ще ги правят в Турция.

49

до 43

преди 5 години

То ПВО-то сигурно е много ефтино и без самолети ще имаш ПВО ама много кратко време---всичко е ,,зависи,, ако сами трябва да се пазим от вънщен враг като Израел примерно ти трябват 200 най-модерни самолета ,,железен купол,, и ядрено куфарче на ръката на Бате иначе който и да е от комшиите ще си мине от тука като на разходка --дори няма да ни завладяват само ще ни сменят правителството и готово--това е модерното робство,просто правиш каквото те ти кажат..а ние и без тово сме си така...

48

Красен

преди 5 години

Айде на Индийските ф16! Най-добрите саааа! Най-бедната странааааа, Българияяяяя, е принудена да си ги купи на Американски цениииии, мейд ин Индияяяя! Купувайте, не останаха, коритото е от 60те, но уредите, кабелите и седалката са ноооовии. 2-3 милиарда дойлера самооо. Купувайте доброволно, в противен случай ще ви прииинудиииим!

47

да ни подарят ф-16

преди 5 години

Ако ще се купува ф-16, да се купи на адекватна цена. А не да се плащат пари, колкото за супер самолета ф-35. Даже ф-16 могат да ни го подарят.-по политически причини. Защо САЩ не ни подарят една ескадрила нови ф-16? Нали България спря южен поток, спря Белене, спря Бургас Александруполис, какво получи в замяна? Могат да ни подярят една ескадрила, дори и да са ф-16. САЩ имат бюджет от 50 млрд за военна помощ за чужбина-значи пари за подарък има.

46

Анонимен

преди 5 години

Естествено, че превъзхожда.

45

бакалски сметки

преди 5 години

8 самолета за 1 800 000 000 лв, и то за ф-16? Това прави 200 млн лева за самолет , с технология от 79 година, миналия век. Че ф-35 струва по-евтино бе-в левове около 150 000 000 бв, или 85 000 000 долара, за ф-35 версия А. Все едно да си скупиш трабант за 100 000 с нов двигател, а не директно мерцедес.

44

Анонимен

преди 5 години

Да ф16 е нашия самолет, но нека Бойко уточни бройката , нужни са ни поне 50 самолета, пари има и хората са сагласни . Добре е да купим и няколко бонбандировача б2б

43

GFE

преди 5 години

Най обичам съкращенията. В този случай съкращението не е за въоръжение, а за собственост. Означава, че е собственост на федералното правителство. Това е така, защото последния F16 е произведен 2005 година. Фирмата няма F16.Само правителството има стари F16, на които фирмата ще извади електронните блокове, защото са секретни /САЩ се скараха на Израел, че продава F16със съвременна електроника/, ще удари една боя и ще имаме самолети за следващите 80 години /12000часа/

42

Поручик Балканец

преди 5 години

До Анонимен 50Те са наясно, и за ресурса от 12 000 часа са наясно, и за по-голямото въоръжение, и за радиуса, но от посолството са им казали "Держать, ни шагу назад! Бумага не краснеет!".

41

Анонимен

преди 5 години

Мига имал два двигателя ,абе човек тука се говори за колкото се може по безопасно унищожаване на противника от колкото се може по-голямо разтояние за АВИОНИКА ,а не за някаъв геройзъм във въздушен двубой в който ,,железния,, руски летец побеждава щатския страхливец --- помисли си че в реалноста тези двамата не са се срещали с последната си техника и битката ще се спечели от този който види ПРЪВ на приборите си вражеския самолет--стига с тези сюжети и въздушни геройзми--от голямо растояние ще е..