47

ВЪПРОС

преди 5 години

КНСБ ?Трябва КНСБ да стане Министър на Финансите .И тогава този човек да увеличи Доходите чрез Квалификация на Работниците . Тези които взимат *огромни заплати* са в сферата на изработване на Продукт . Тези *богатите* няма как да ги хванат - те са Политици и Мафиоти - НЕ плащат Данъци и осигуровки .Бедния е беден за Много , а не за Малко - ще му подпрете мишниците с 5 лева месечно .

46

Анонимен

преди 5 години

КАКВО ПО СОЛИДАРНО ОТ 10% ЗА ВСИЧКИ

45

Анонимен

преди 5 години

Уж сте учили но коментарите са ви елемевтарни ,аз имам диплома и трябва да взимам МНОГО повече -- това е елементарно мислене ,примери колкото щеш не може да се противопоставят професии и да се гради неравенство иначе става война ---- не ви знам висшето ама учете история... в съвременните държави има солидарни принципи за здравеопазване ,до известна степен и в доходи Има хора които са по-здрави от други ,по умни . Има миньори ,има чистачи има тежки професии--в момента са без пари....

44

Анонимен

преди 5 години

ДАЖЕ 90%, ВСИЧКИ ЩЕ СМЕ СОЦ СЛАБИ И ЩЕ НИ ДАВАТ ПЛИКЧЕТА ХАХАХ СЪС ЗАПЛАТКАТА, ЧИСТА РАБОТА

43

Анонимен

преди 5 години

При 40% сива иконимика и укриване на доходите, както е в България, трябва да има един минимум, който да се облага двойно, примерно колкото е минималната работна заплата. Въвеждането на необлагаем минимум ще насърчи укриването на доходи и от 40%, необлагамеите доходи ще станат 60%.

42

Анонимен

преди 5 години

В БГ трябва да е прогресивен ама на обратно. Да се взима най-много от 4 млн римляни, които живеят на помощи и вършат работа за 1 ст на месец и да се вложат в независима институция ПОЛИЦИЯ и СЪД, които да са чуждестранни и по бързата порцедура

41

House M.D.

преди 5 години

Колеги #32 и #39, това, което пишете е вярно само по себе си, но е валидно само в ограничен брой случаи. Не забравяйте, че тук е България и е нещо нормално образованите да работят за 500, а неграмотните - за 1500. Кой разбрал - разбрал.

40

Анонимен

преди 5 години

В България останаха с вишу и едно средно. Другото без вишу е на запад. Е има и с вишу, без средно , но са по малко.

39

Анонимен

преди 5 години

Точно плоският данък стимулира инвестиции и развитие, причината държавата ни да е толкова зле не е данъкът, ми завладяната от мафията държава и пробитата съдебна система. Хората с повече от 1000 лева заплата са 2 групи - престъпници и работещи хора. Плоският данък помага на работещите а лошата съдебна система на престъпниците(тях данъци не ги ловят ако ще и 90% да е данъка). В момента и двете са на лице, но тези, които "разтварят" ножицата са престъпниците.

38

Анонимен

преди 5 години

Аз едно време като учех за изпити и не излизах от къщи, а някои от моите съученички купонясваха по цели нощи и сега се оплакват, че нямат пари за хляб. Сега ми казвате, че те са прецакани защото аз не искам да плащам повече данъци, че да има за тях???

37

Анонимен

преди 5 години

Некадърниците си остават бедни без значение в какъв строй живеят - комунизъм или демокрация.

36

alex

преди 5 години

Герб защитава печалбата на олигарсите/себе си/ВЕДНАГА ДА ВЪВЕДАТ НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМПОНЕ С ПРАГА НА БЕДНОСТ 330 ЛВНЕ МОЖЕ ГЛАДУВАЩИ ДА ПЪЛНЯТ БЮДЖЕТА

35

Я па ти...95953

преди 5 години

До Анонимен 18 Какъв протест бе? Това е лъжлива новина.Нищо няма да има.Корнелия казва че парите отишли за Бузлуджа, за кебапи.

34

Анонимен

преди 5 години

Тука в Бг е пълно с висшисти на ниво австралопитек при тая девалвация на висшето какво изобщо се дуете...

33

Анонимен

преди 5 години

ГЕРБ организират ПР-акции по цялата страна и налагат тотална медийна цензура.Знаят, че им остават още 2 дни.На 16-ти отиват в небитието - при колегите и приятелчетата им от НДСВ.

32

Анонимен

преди 5 години

Тези още ли са живи? Ужаст! Стига сте си тупали нафталина! По-справедлив от плоския данък едва ли има? Маргарет Тачър много хубаво им е отговорила на подобни умници.

31

Анонимен

преди 5 години

Като взимам голяма заплата това значи, че съм жертвал време, нерви, усилия и съм правил компромиси със себе си за да успея. Защо сега да ми взимат повече от някой мързел дето не си е мръднал пръста. Аз знам колко са 50 лв и той знае колко са. Рзликата е, че умния може да ги инвестира и направи 100 и глупавия да ги изяде. Накрайте *** да стане умен, а не му правете още подаяния

30

до 5

преди 5 години

Аз съм с теб. Плоският данък е честен. От 10 ябълки даваш 1. Това че моите ябълки са по-големи и по-хубави от нечии други не означава, че трябвам да дам още. Айде, гледайте си работата!

29

Анонимен

преди 5 години

Прогресивен данък в БГ ще означава да дундуркаш и да стимулираш охранители, таксиджии, сервитьори като вземаш от инженери, програмисти и лекари. А онзи 1% олигарси никога няма да ги бутнат реално, срещу някои от тях само ще се правят показни ПР акции.

28

Ти да видиш...

преди 5 години

Няма угодия.Плоския данък ощетява бедните , а прогресивния данък богатите. И така лошо , и така лошо.