57

Бай Ставри

преди 5 години

До анонимен 55: Дефинирай кадърен ако обичаш! В България за да направиш пари трябва да си играч и тарикат, да усещаш далаверите, да познаваш правилните хора и от двете страни на закона. Ако това за теб е кадърен, то говори много за състоянието на обществото ни в момента. Аз също живея в Германия от 5 години. В София като финансист, работещ за "кадърен бизнесмен" вземах 1800 лева нето, в Германия вземам 2800 евро нето. Малко над 3 пъти разлика в полза на Германия + спокойствие и рахат.

56

Анонимен

преди 5 години

Обучаващите се във военните училища са задължени след това да служат 10 години във въоръжените сили. Ако напуснат преди това, дължат сумата които държавата е изразходвала за обучението и издръжката им.Нека емигриращите медици да възстановят реалната сума от общественият ресурс който е бил използван за тяхната квалификация, след което да ходят където искат.Тази ситуация е " Болен, здрав носи." Бедна България дотира здравеопазването на богата Германия.

55

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 48Aха, така значи."Добрият" чичко Доктор веднага става КОРУМПИРАН, когато поиска ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ЗА ТРУДА СИ (било чрез направление, било кеш с ИЗДАДЕНА ФАКТУРА)...

54

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен7000 лв на година е издръжката на държавата за обучението на един лекар.

53

Анонимен

преди 5 години

Учи десетина години за лекар, после държавата да те юрка за всичко и да пишеш отчети като гламав, докато други крадат от касата с пълни шепи, да видим ти точно колко тънкокож и състрадателен ще станеш. То е цяло чудо, че въобще са останали нормални лекари някакви.

52

Анонимен

преди 5 години

Ако имат възможност всички ще избягат от *** без да погледнат на зад.

51

A__a

преди 5 години

Хайде всички да ходим в Германия .... то се е видяло . И стига са ревали лекарите нашите ....че си заработват повече от достатъчно. А съм присъствал на такова дебелокожие и чиста жестокост от тях към деца и пенсионери , че си обеснявам защо ги шамарят.

50

Анонимен

преди 5 години

Като казвате колко получава лекаря в Германия защо не казвате с колко данъци го съдират?Не знам колко го съдират, но нашите отиват там и не се връщат, а немските не идват тук. Което е леко показателно някак.Само един детайл, там лекарите имат куп бонуси и привилегии. Питай своя приятел в Чехия за това.

49

Анонимен

преди 5 години

Ако си къдърен искаш да направиш пари България е мястото. Ако искаш да си работник по-добре ще ти е в Германия---------Мда .... затова българите са най-бедните европейци!България е мястото!

48

Анонимен

преди 5 години

Ако си къдърен искаш да направиш пари България е мястото. Ако искаш да си работник по-добре ще ти е в Германия

47

Анонимен

преди 5 години

Като казвате колко получава лекаря в Германия защо не казвате с колко данъци го съдират? Мой познат например в Чехия работи за 240 евро на час, но държавата му взема 140 евро на час от тях данъци.

46

Анонимен

преди 5 години

и да се лекувате и да не се лекувате изхода винаги е летален. най-много да забавите ефекта с 10 години. което на фона на 10 милиарда години на вселената е нищожно.

45

Циник до 46

преди 5 години

Ааахахахо - ти ли ще ми кажеш къде да пиша?Поне мистрията - знаеш ли как да държиш....или още си общак?Седнал да пише в тема за лекарите общака:-)

44

Анонимен

преди 5 години

Доста преди 10 ноември един германец ме убеждаваше,че лекарите са най- корумпираната прослойка в обществото, но аз не му вярвах, въпреки,че бях гледал големия италиански филм "Бялата мафия". Наскоро един мой познат, лекар от доста години, направо ми заяви,че е повече бизнесмен, отколкото лекар.

43

Анонимен

преди 5 години

А не бе. Ще стоят да се занимават с некадърници. Милиционери, на винету електората и държавни хрантутници.

42

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен"...Ако изравнят заплатите до 4 хиляди евра, много болници ще фалират и болните няма да може да си плащат и да се лекуват само най-богатите политици и банкери...."===========Аз не те знам в коя държава живееш, ама тук в България в момента фалират болници, а политиците и банкерите се лекуват безплатно в правителствена и военна. Само дето сега лекарите бягат, а ако им се вдигнат заплатите може и да останат.

41

Анонимен

преди 5 години

Ще бачкат у швабско нощни и ще подмиват инвалиди- никой няма да ги пусне да се развиват нагоре- това са единици, а масовия случай гърбят яко за най- ниските пари и лапат нутелата без какао... и все накриво ги гледат както само шваб може да те погледне.Добре, че не им купувам колите, че ми опротивяха нещо.

40

Бойко Борисов

преди 5 години

Ще внесем бежанци лекари от Бангладеш и Индия на 400лв заплата

39

Циник до 35

преди 5 години

Брех...брех...брех...от 20 год. почти съм в Германия ... и не знаех , че 4000 евро се равняват на 800лв.Ама вие разбирачите в БГ - по-ги разбирате нещата!

38

A__a

преди 5 години

На мен пък леко почва да ми писва от такива двадесетгодишни лекари , дето нямат ден реално работен а негодуват за пари. В никакъв случай не искам да кажа нищо против лекарите , но те не са богопомазана професия . Във всички сфери заплащането е ниско ... всеки се спасява както може, пазара на труд е отворен. Който където иска да ходи в края на краищата......