237

Анонимен

преди 5 години

Един лекар в София взима около 900 евроА такаааа ... *** много малко бе да умира от глад ли човека с 900евро?

236

до 231

преди 5 години

Имах позната на която тук не и дадоха да стане акушер гинеколог.Тя отиде в чужбина,и сега там е доцент по онкогинекология!На друга позната пак не и даваха да специализира и тя отиде в Германия! Акушер гинеколози ги изгониха от болницата и сега работят и те я в други градове,я в чужбина.

235

до българка

преди 5 години

Замисляш ли се,че пари се изкарват,но за лекар специалист се учи 10-11 години след средно образование!Парадокса е,че тези лекари които познавам и сега не са в България те просто можеха да заминат защото тук нямаха ангажименти-родители за които да се грижат,деца ученици.Иначе си бяха като другите дето останаха.Но те никога няма да се върнат!

234

лекар

преди 5 години

Имах съседи чиято дъщеря завърши екология и започна работа като секретарка в БЕХ с 3000 лв месечно.Имам и съученици чиито син завърши медицина и стана медицински представител на фармацевтична фирма.И докарва към 4-5 хиляди месечно.И двама работят в България.Но дори и дипломираният лекар не лекува хора,а рекламира лекарства!Тук където работя всички сме над 55 години и до няколко години всички,ако още сме живи ще сме в пенсионна възраст.Под 55 годишни са само 7-8 човека!Ще внасят лекари май.

233

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 236Аз скандирах, защото знаех, че имам възможност, да се изнеса и да заживея нормален живот :)Единственото, за което съжалявам е, че не мога да си взема имотите с мене...

232

Анонимен

преди 5 години

До БългаркаЩе ги върнат, какво мислиш? 30-40 бона, ще ги изкарат за по 5-6 месеца. Даже и 10 процента лихва им надумкай.

231

Българка

преди 5 години

До ВикиНяма лошо, да вървят където искат, но нека бъдат любезни да върнат парите за образованието им, че ако бяха учили медицина в САЩ, щяха да им висят по 80-100 хиляди долара студентски кредит, че и повече!

230

И аз помня

преди 5 години

До ПомняИ аз помня, че нито стотинка не се плащаше за образование, и във всяко село имаше лекар, зъболекар, мед. сестра и акушерка!

229

Вики

преди 5 години

нормално е да идеш, където има повече пари, не разбирам какво има за чудене.

228

Анонимен

преди 5 години

ЕС- нали това искахме, какво скандиране беше 2007, каква радост!!! Ето резултатът- тук други освен тези с по 10 деца, дето не могатда пишат,няма да останат. Ама поне политиците ще са доволни- ще си ги избират без проблем, само срещу едно кебапче.

227

????

преди 5 години

До провинциалистътНяма да им е проблем, ако работят на Запад. Ще си платят и ще си живеят като хора, а не тук като Вас, обзети от злоба и завист... напред с другаря Борисов или другарката Нинова - все тази отново, постоянно сме на дъното по доходи, пътища, образование... по всичко!

226

????

преди 5 години

Не са само лекарите и не само младите... В България "бизнесмени" и държавни чиновници са в сговор. Освен , че се плащат унизителни заплати, също се пречи и на малкият и среден бизнес (корупционни схеми по общини, кметства, държ. агенции, полиция - шуробаджанащина, пазят се частни интереси). Другото са "мантри" от сини и червени партийни послушници. Една от най-големите е за "умиращия запад" :).

225

Помня

преди 5 години

Комунистите му бяха намерили колая. Заключиха границите , 250 лв. максимум за лекарите и а бегай де .

224

Анонимен

преди 5 години

Да си платят ПЪЛНИТЕ РАЗХОДИ за обучение в ДЪРЖАВНИТЕ МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТИ......................след това да се махат от България!!!

223

провинциалистът

преди 5 години

Била софиянка милата Лора , не искала да работи в провинцията................там нямало апаратура.......................поредната лигла с големи претенции, която не е дала нищо на тая държава!!!!!

222

Анонимен

преди 5 години

да

221

Гого Ивета

преди 5 години

Истината е че и на запада му идва края...заплатите в западна Европа за последните 15 години си стоят все на 1200-1300 Евро за чуждестраните работници,което преди 15 години беше нещо сега е слаба работа..имам познати в Лондон който казват няма да те лъжа 1200 паунда гипсо картон.. а общаците...в Лондон е ужас особено сега след БРЕКЗИТ всичко поскъпна а заплатите ниски една квартира е минимум 1000 паунда може и 2 000 паунда според зависи от количеството стай.

220

пацоемт

преди 5 години

Известен хкрирг, завеждащ отделение в университетска болница в провинцията, стигаше до 18хил евра на месец преди време. Гледайте какви възможности има в Бг а не в Германия!Като е започвал преди 30 и кусур години лекарската си практика е получавал много пъти по малко от сегашните нови лекари без специалност и дори е нямал шанса да ходи на екскурзия до Германия.

219

Мда

преди 5 години

Вече и с пари не става ;-( едва се намира свестен специалист. След 10 години ще сме на нивото на войната... С бедно население толкова.

218

Анонимен

преди 5 години

До Българин"Защото тук медицинското образование е на много високо ниво"Откъде бя! От Таркнистан или квит са онея държави на получоловеците?