Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Учени разработват нов начин за бързо зареждане на електромобили, съобщи Вашингтон пост.

Това показва нов доклад. Реално това е решение за един от големите въпроси пред новите модели коли.

Новият метод позволява пълно зареждане на електромобил за около десет минути.

Oще по темата
В момента електромобилите се смятат по-скоро за елитарни и тромави модели.

САЩ работят по план, който да ги превърне в основни на пътя. В момента се предлагат различни варианти за зареждане.

На някои станции отнема по над четиридесет часа пълното зареждане на електромобил. От Тесла разработиха модели, които зареждат за петнадесет минути и гарантират изминаване на разстояние от триста километра, но това оборудване не е приложимо за други модели.

Направено е мащабно проучване за бързо зареждане, като вече се работи по новото оборудване, което трябва да е достъпно до пет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

JJIvanov warnings

преди 1 година

Електромобилите ТЕсла имат нужда от ДОКАЗАНО БЕЗВРЕДНИ ЖЪЛТИ ФАРОВЕ ..Техните увреждат тежко биосферата ..iмат нужда от безвредно арматурно табло. Тъч скреен екраните увреждат тежко биосферата - следят се като НЕДОПУСТИМИ ВРЕДИТЕЛИ ЗА ЛИКВИДАЦИЯ.. Предлаганите автономни автомобили увреждат до 1 000 000 пъти по тежко климата отколкото стари автомобили без холограми и с жълти фарове. Ползват лазерни оръжия,скенери,радари ,камери ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ЗА ПРОИЗВОДСТВО..

61

Двигател със сгъстен

преди 1 година

въздух на Пежо. Резервоарите заровени в земята и се пълнят по всяко време от възобновяеми и не възобновяеми източници. Зареждането на автомобила става за секунди.

60

Ssss

преди 1 година

И понеже тези електрички ще се захранват екологично само с вятър и слънце ще трябва да навържем десетина вентилатора по Стара планина които да духат и светят в пиковите часове или под всеки квартал да закопаем по един акумулатор от стотина декара

fallback