Снимка: БГНЕС/EPA

Възможно е леките автомобили "Волга" и "Победа" отново да бъдат произвеждани в Русия. Това обяви пред РБК руският министър на търговията Денис Мантуров.

Руското правителство търси варианти за подкрепа на автомобилостроенето в страната.  Русия вече започна производство на някои от своите класически автомобили.

Още по темата
През последните седмици се наблюдава голямо повишение на цените на автомобилите в страната, което води до голям спад в търсенето. Големи автомобилни компании спряха своята дейност в страната.

Руските представители обявиха, че възобновяват производството на автомобили "Москвич". Обмисля се връщането и на други класически модели.

Разглеждат се варианти къде те могат да се разположат. Това трябва да утвърди руските модели.

Предстои проучване за това какво ще е търсенето на тези модели.

Коментари Напиши коментар

505

До 503 Монопол

преди 19 часа

А пък в Европейска България не чакаме 10 години направо си купуваме на 20 години Ауди даже се фукaмe.

504

Анонимен

преди 22 часа

Коментари от хора масово каращи 20 годишни, но западни морги. Смях.. България се е превърнала в място за скрап на непотребните западни трошляци, но *** е горд, че кара Мерцедес или БМВ. Ха-ха

503

Монопол

преди 1 ден

Годината е 2023. Руснак иска да си купи китайска кола среден клас. Отива в магазина. Пита за цената. Отговарят му 100.000 долара. Руснакът отговаря: Ама как така, същата кола в други държави струва 30.000 долара? Продавачът му отвръща: Като не ви харесва цената, ходете си купете фолксваген ;-) Край на историята.