Снимка: БГНЕС
fallback

Имайте предвид, че по принцип не трябва да е толкова сложно.

Oще по темата
За всеки конкретен модел автомобилните компании посочват колко електричество може да поеме и колко бързо - като се следва най-добрия сценарий. Полученият график се нарича крива на зареждане.

С един поглед може да отговори на повечето въпроси на един уморен пътен воин, който се опитва да разбере къде да спре и за колко време, за да зареди колата си.

"Тази крива дава представа за това кога да заредите колата", посочва Том Молоуни, който има канал в YouTube за съвети, свързани със зареждането на електромобили.

Повече четете на Automedia.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Ясен Желязков

преди 1 година

Както винаги, цената на пробег 100 километра ще определи кой ще е бъдещият тип гориво за леките коли. За сега електрическите са на цена за 100 километра 2.30-2.50 лева на нощна и 4-5 лева на дневна тарифа за битов потребител. Всички други - бързи зарядни, постояннотокови станции, дават по-висока цена. Но... засега се бави, но може да си сложите фотоволтаични панели, ако сте в частна къща, или ако се разберете със съкооператорите и дадена част от електроенергията да идва с по-ниска цена.

19

Анонимен

преди 1 година

цяла нощ на контакта в гаража

18

Пич

преди 1 година

Кратък отговор: на еднофазен ток от мрежата ще трябва цяла нощ. Едно време ни залъгваха, как ще може да си зареждаш електромобила на всеки обикновен контакт. После се оказа, че ти трябва специална инсталация, трябва ти разрешение от съседите, евентуално отделен електромер... Мой приятел се вкара в този филм и в момента е бесен, като разбра за всички усложнения.

fallback