Снимка: БГНЕС

България е трета по ръст на продажбите на нови коли в Европейския съюз за периода от януари до април, съобщи Investor.

Регистрациите на нови леки автомобили в България нарастват в периода януари-април с 13,1% до 9031 броя спрямо 7984 броя преди година.

Още по темата
Тук страната ни е трета по ръст в ЕС след Румъния (+35,6%) и Словакия (+13,9%).

Само в рамките на месец април бележим най-слабото понижение сред страните, отчели спад на регистрациите, сочат данни на Европейската асоциация на автомобилните производители.

Продажбите на нови леки коли в България през април се свиват на годишна база с 1,8% до 2357 броя спрямо 2400 превозни средства за същия месец на 2021 г. От общо 23 страни в Европейския съюз, които отчитат спадове през април, България записва най-малко понижение.

Коментари Напиши коментар

68

От Германия

преди 1 месец

Да се смееш ли или да плачиш на тази гръмогласна българска интерпретация на официалната статистика!! От общо 684506 нови автомобили продадени в Европа за периода, 9031 са продадени в България. Това са само 1,3% от пазара на нови автомобили!! (Виж https://acea.***/pc-registrations/passenger-car-registrations-14-4-first-four-months-of-2022-20-6-in-april/). Но според редакторита на Инвестор, България е трета по ръст на продажби!!! Е Боже!!!

67

Моя милост

преди 1 месец

Пак пишат поредните лъжи за да привличат читатели

66

Мишо

преди 1 месец

А сега неграмотни и бездарни писарушки правим следното движение: отново сядаме на компютъра, отваряме таблицата със статистиката и гледаме количеството на корпоративни сделки и количеството купени коли за фирмени автопаркове и о ужас 80%, а може и повече от колите са корпоративни покупки.Не ставате за нищо, писарушки бездарни!