Снимка: БТА
fallback

Още удари по Tesla - компанията отчете загуби за второто тримесечие на 2019 г. в размер на 408 млн. долара. Финансовият отчет на производителя на автомобили сочи още, че команията все пак намалява загубите си, тъй като през първите 3 месеца те са били 702 млн. долара.

За този период - април, май и юни, Tesla е успяла да продаде 95 000 електромобила, като приходите са 5,2 млрд. долара. Произведените от компанията коли са 87 000, става ясно от публикувания документ.

Всички тези показатели показват, че прогнозата на изълнителния директор на Tesla - Илон Мъск, няма да се сбъдне. По-рано той обяви, че компанията му ще излезе на печалба през третото тримесечие на 2019 г.

Tesla има и други проблеми, тъй като един от основателите на компанията - главният технологичен директор Джей Би Страбуел, науска. Тази новина заедно със съобщението за загубите за вторите три месеца доведе до спад на акциите на борсата с 12%. В момента те се търгуват за 233 долара за бройка, като от началото на годината са паднали с 20%.

На свой ред Мъск отново обяви, че основата цел пред компанията му си остава същата - продажбата на между 360 000 и 400 000 коли за цялата година. Тази прогноза обаче се поставя под съмнение от водещи анализатори, като се има предвид по-слабия резултат за първите 3 месеца на годината. Тя бяха определени от Мъск като "колебания от сезонен характер, които ще бъдат преодолени".

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 години

Дано да изплуват. Ама не ми се вярва. Всички пионери в даденс област потъват.

12

Анонимен

преди 4 години

Не сравнявайте тесла с Uber ... Амазон и ПейПал също умираха. Ама са си живи и здрави.

11

Анонимен

преди 4 години

Тесла ще успее ако напрви като форд на времето евтино и бързо

fallback