Снимка: Reuters

Британският бизнесмен от индийски произход Рюбен Сингх попълни колекцията си от луксозни автомобили, като направи една от най-необичайните сделки за последните години. Милиардерът, когото наричат Британския Бил Гейтс, си купи наведнъж цели шест автомобила Rolls-Royce - три седана Phantom и три всъдехода Cullinan.

Шестте нови автомобила са посветени на три различни скъпоценни камъка (рубин, изумруд и сапфир), изработени са по негова поръчка и са боядисани в съответните цветове. Колекцията е наречена  Jewels Сollection by Singh. Местните медии посочват, че бизнесменът е платил за шестте автомобила около 2,1 млн. евро.

Общо броят на автомобилите Rolls-Royce в гаража а Сингх вече наброяват 17. Британецът обаче е любител и на други марки. Той притежава Bugatti Veyron, Porsche 918 Spyder, Pagani Huayara, Lamborghini Huracan и специална версия на Ferrari F12 Berlinetta, направена само в един екземпляр.

Преди време Сингх е работил за британския премиер Тони Блеър, заемайки постове в консултативна група по въпросите за дребния бизнес и в Съвета по конкурентоспособност. Освен това е заемал и няколко правителствени длъжности.

Снимки на новите бижута на Сингх вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase