Снимка: Facebook
fallback

Съвременното автомобилно общество в по-голямата си част е разделено на два лагера - любители на класическите автомобили с традиционните двигатели с вътрешно горене, и тези, които обичат "зелените" технологии.

В тази връзка двете страни често влизат в конфликти и "атакуват" опонентите си всеки със своите аргументи.

Въпреки това и двата съперника могат да живеят заедно. А дори и да си помагат. Както на тази колоритна снимка от Русия.

На нея се вижда как "морално и технически остарял" седан ГАЗ-3102 "Волга" взима на буксир електрически кросоувър Tesla Model X, който най-вероятно е останал без никакъв заряд в батерията си.

Разбира се, по същество в тази снимка няма нищо толкова особено, но тя показва едно важно нещо - че в Русия, където е направена, инфраструктурата за зареждане на електрически автомобили съвсем не я бива. Във Фейсбук дори се появиха коментари от рода на: "Русия не е най-добрата страна за покупката на Tesla".

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

112

Светла

преди 5 години

До Анонимен Да батериите са проблем при ниски температури особено в Канада, където зимните няколко месеца Т е между минус 20 и минус 30 С..

111

bluesky1

преди 5 години

Бъдещето е на електроавтомобилите! Сега може да не са достатъчно добри, но това е нормално - технологията се развива и усъвършенства! След десет петнадесет години в развитите страни почти всички автомобили ще са електро, та дори и България ще са доста....

110

Анонимен

преди 5 години

Те в Русия теслите се продават в комплект с Волга ей за такива ситуации. През по-голяма част от времето теслите дърпат, но се случват и такива ситуации.

fallback