Снимка: архив, Булфото
fallback

300 лв. глоба и 70 лв. компенсаторна такса ще плащат шофьорите, които не са си купили винетка и бъдат хванати на пътя.

Oще по темата

За камионите над 12 тона и превозните средства между 3,5 и 12 тона компенсаторната такса е съответно 175 и 125 лв. Глобата за тях е 1800 лв.

Това става ясно от промени на тарифата на таксите, които събира Агенция "Пътна инфраструктура", обявени за обществено обсъждане.

Засега няма промяна в цените на винетките, се вижда от предложенията. Новото е, че догодина ще има и за уикенда, която ще важи от 12:00 ч в петък до 23:59 ч в неделя.

Очаква се тя да бъде предпочитана повече от седмичните и месечните винетки от шофьорите, които по-рядко пътуват по платената пътна мрежа, мотивират се от АПИ.

Цената е изчислена, като са взети предвид редица фактори и разходи. Предложението е за 10 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

iceblast88

преди 5 години

До 20Еми ако следваме твоята логика: всички в Северна България да спрем да плащаме каквито и да е данъци и да оставим *** в Шопия да умрат от глад, кво ти пука за тях!Прекрасно ще е, всеки неплатен данък за несъществуващ път = един умрял от глад шопски ***!И тия комунистически мантри с - нали не ядете асфалт ги приказвай пред другарите си от младежкото БКП (ГРОБ) когато се събирате да си мерите червените книжки. Аз лично винаги съм искал пътища като хората!

20

Анонимен

преди 5 години

До сега не ми се е случвало полицай да ми откаже 20 лв. Плащам му и всичко е ОК. Спестил съм хиляди от винетки.300 лв год за винетка. Значи трябва да ме спрат 15 пъти. Невъзможно! 14 пъти да ме спрат и да им платя 20 лв ,пак съм на далавера.Просто, мразя една Тиква да ме прави на ***. Пътищата са много зле и затова никакви винетки.

19

Анонимен

преди 5 години

До iceblast88В Северна България също плащаме данъци, акцизи, свинетки, ама нови пътища не сме виждалиНали не ядете асфалт?Какво ти пука?

fallback