Общ преглед

През уикенда медиите в Италия и Австрия публикуваха ужасяващи снимки от автомобилна катастрофа, при който Audi R8 се е разцепил на две при удара. Това отново повдигна въпроса за безопасността на борда на суперавтомобилите, които предлагат компаниите, особено когато става въпрос за модели с двигател, разположен пред задния мост.

Основната информация за инцидента идва от един от пожарникарите, участвал в разчистването на пътя и обезопасяването на катастрофиралия автомобил.

Ударът е станал в събота сутринта на мокър път, близо до границата на Италия с Австрия. Водачът на спортния автомобил с мощност 600 конски сили е ударил VW Transporter, след това са дошли и няколко удара в скалите и мантинелата, като на финала R8-цата се е разцепила на две.

Според непотвърдена информация, водачът на Audi-то е оцелял, а след това са били необходими два часа, за да отворят отново пътя за движение.

Няколко анализатори обясниха, че автомобилните компании са наясно с това, че колите със средноразположен двигател могат да бъдат много опасни, особено когато става въпрос за модели с мощност 600 конски сили като R8.

Затова и при тях се прилагат много по-сериозни мерки за безопасност, основно при защитата на пасажерите в купето, където защитата откъм мотора е на много високо ниво.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар