Снимка: VW
fallback

Компактният кросоувър Volkswagen T-Roc вече е достъпен с нов базов дизелов двигател - 1,6 TDI с мощност 115 к.с. и 250 Нм максимален въртящ момент, взаимстван от моделите SEAT Arona и Skoda Karoq. Той е петият в моторната гама на кросоувъра и се предлага само с предно предаване.

Ръководството на германския производител смята, че новият двигател ще позволи на кросоувъра по-добре да се конкурира с моделите от сегмента, като Nissan Juke например.

В моторната гама на T-Roc влизат три бензинови турбо двигатели с обеми от 1, 1,5 и 2 литра, чиято мощност е съответно 115, 150 и 190 коня, както и 2-литров дизелов, развиващ 150 к.с.

На тестове наскоро бе забелязана "напомпаната" версия на кросоувъра - Volkswagen T-Roc R. Очаква се тази модификация да получи под капака си 2-литров бензинов двигател с мощност 305 коня.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 5 години

Мега интелегинтния супер балкански мозък се обажда пак, и казва че малките кубици са голяяям проблем. Абе *** недодялан, прозивеждай ти нещо бе като си толкова ербап. Домати като хората не можете да отглеждате, тръгнали сте да коментирате мултимилиярдна индустрия хахахаха. Инжинерите които тестват и ги правят тези коли да не са по глупави от вас? А ако са по глупави, измислите вие една марка коли, вкарайте им по 12 цилиндрови двигатели и им вземете бизнеса ве.. хахахахахахахаха, фалирайте ги..

15

Факт

преди 5 години

До АнонименИмаше доста таксита Тико,които изкараха по половин милион,ама не са се качвали на магистрала,която е мор за малките двигатели.Кола,която не изстива(такси) изкарва много повече километри от същата експлоатирана нормално.

14

Анонимен

преди 5 години

Е,колко Тико се движат по улиците,че аз знам само едно в Дружба,те вече са на скраб,та па чак на милион км.това са фантасмагории,малък мотор с напомпани повече коне винаги ще има малък ресурс!

fallback