fallback

Певицата Емилия и годеникът ѝ Жорж Башур пострадаха в катастрофа на магистрала "Тракия", след като шофираният от 19-годишния син на Башур автомобил  попаднал в аквапланинг.

Oще по темата

Аквапланингът се получава при събирането на вода на пътя и навлизането на автомобил в локвата. Водата застава между гумата и пътя, както по този начин гумата няма допир до асфалта и е почти неконтролируема.

Най-важното нещо е да действаме, преди да сме навлезли в аквапланинг. Предварително да намалим скоростта и да минем през аквапланинга с равна газ, съветват експертите.

Вижте повече по темата в репортажа на Даяна Георгиева по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 5 години

Пътищата са лоши и задържат вода, но за сметна на това са скъпи винетките.

50

за професионалисти

преди 5 години

истината е съобразена скорост просто и ясно

49

Недоволен

преди 5 години

Въпреки това, ако попаднете в локва и изгубвате контрол, дръжте волана и натиснете съединител....Никаква газ, никаква спирачка, никакви предни, задни, 4×4. Клин не клин....Между водата и гумата има противопоставяне. Задържане на умерена газ продължава движението на колелата и само може да се надявате да стъпите на асвалт. Иначе канафка....При съединител, колелата пробиват водата с това, че не упражняват допълнително усилие, а се оставят на тежестта....А иначе слушайте бухльовците долу ..

fallback