Снимка: Flickr
fallback

По-голямата част от европейците не биха поверили децата си на превозни средства с автономно управление, сочи проучване сред 5000 собственици на автомобили във Великобритания, Франция, Германия, Норвегия и Испания.

Само преди дни от американския производител Ford обявиха намерения да разширят програмата си за тестове на безпилотни коли. Сега тя се провежда само в Америка, но компанията иска да я продълги и в Европа. Преди това да стане обаче, ръководството на концерна реши да изясни отношението на европейците към автономните превозни средства.

Именно от Ford са поръчали иследването, а резултатите от него никак не са задоволителни за производителите на коли. Любопитното е, че около 50% от запитаните са изявили категорична подкрепа за прогреса и навлизането на новите технологии. Те са убедени, че автономните превозни средства са по-безопасни от тези, които се управляват от хора.

Когато обаче става дума за сигурността на децата, нещата се променят напълно. Едва 16% от анкетираните биха се съгласили да изпратят децата си в пътуване с автономен автомобил. Останалите 84% признават, че не са съгласни с подобно нещо.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Милко Мустака

преди 6 години

Явно проучването е направено сред бaкшишитe на острова!

12

"-"

преди 6 години

В Европа не вярват на безпилотните автомобили-----А, ни трябвало да се съмняват!!!!!За добро или за зло, но след 20 г. изкуствения интелект ще надмине очакванията и на най-големите скептици.

11

Анонимен

преди 6 години

"Едва 16% от анкетираните биха се съгласили да изпратят децата си в пътуване с автономен автомобил."Ами нормално, достатъчно е да погледнеш статистиката- всяка година всеки автопроизводител обявява сервизна акция и изтегля няколкостотин хиляди автомобила заради смъртоносен дефект в някоя система. С какъв акъл ще седнеш в автономен автомобил, след като може да те пречука някоя инженерна недомислица.

fallback