Снимка: Dziennilkpolski24.pl
fallback

Двама полски шофьори – единият от Краков, а другият от Замбров, не успяха да си поделят пътя и слязаха от автомобилите си, за да решат спора с юмруци. Там те бяха пометени от камион, управляват от гражданин на Беларус.

Поляците загинаха на място, като единият оставя 3 малки деца.

Както отбелязва полското издание Poranny, преди да се сбият, двамата дори не са си направили труда да пуснат аварийните светлини на своите автомобили. Водачът на тежкия камион се е опитал да избегне удара, но инцидентът се е разиграл на магистрала, където скоростта е висока.

Прокуратурата в град Забмров, в близост до който се е разиграла трагедията, е повдигнала обвинения на беларуския шофьор. Той е пуснат под гаранция от 1200 долара, като според полското законодателство го грози затвор до 8 години.

Историята е поредното доказателство, че физическият сблъсък на пътя е нещо, което трябва да бъде избягвано по всеки възможен начин. Според психолози, разрешаването на подобен конфликт с помощта на юмруци не доказва нищо и може да доведе единствено до по-тежки последици – като тези в случая.

Повече подобни новини четете в Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Партиен член

преди 6 години

На магистрала е забранено движението на пешеходци велосипедисти и др.Не се уточнява къде са спрели.За аварийно спиране има аварийна лента.За тези дето обвиняват веднага шофьора да ги питам.На Тракия всеки ден при хубаво време карат велосипеди и то от години.Ако стане белята кой ще е виновен.Ще кажете шофьора .?Сигурно и вие сте шофьори.Да не се случва на никой.

15

Професор Тюхчеф

преди 6 години

Колкото и скоростна да е магистралата, за камионите ограничението са 90км/ч, и също така всеки возил се на МПС различно от лека кола , знае че колкото си по на високо имаш по-добра видимост, така че този с камиона е трябвало да прецени че има спрели коли и отдалече да намали.Ако бяха спукали гума , и тамън слизаха с триъгълниците - пак ли щеше да ги отнесе?

14

Др. Уотсън

преди 6 години

До АнонименПо принцип на магистрала( а и не само) трябва човек да е фокусиран и да си отваря очите. Аз лично до 100 метра разстояние мога да преценя дали обекта пред мен е спрял или горе долу с каква скорост се движи. Което ми дава достатъчно време да намаля или спра. Трябва да имаш и добри рефлекси и да не си заблеян, а и колата ти да е ок.

fallback