Снимкa: Volvo
fallback

Първият в историята на шведския производител Volvo изцяло електрически модел ще се появи на пазара през 2019 г. Това ще бъде хечбек, разработен съвместно с китайската компания Geely, съобщава изданието Autocar, което се позовава на свои източници.

Премиерата на автомобила ще е догодина, като дизайнът му ще повтаря почти напълно този на концептуалния модел 40.2 (на снимката), представен през 2016 г. Първоначално шведите имаха намерение да предложат на клиентите си електрически кросоувър, но в крайна сметка са решили да направят хечбек.

В основата на модела ще бъде модулната архитектура CMA, разработена съвместно от Volvo и Geely. Конструкцията на шасито позволява използването както на 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели, така и на електромотори. Пробегът с едно зареждане ще е около 500 км.

По предварителни данни, цената на бъдещия модел ще варира между 35 000 и 50 000 долара. Толкова струва и Tesla Model 3, но за съперник на своята кола на ток шведите сочат електричческия хечбек I.D., подготвян от марката Volkswagen.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

митето

преди 6 години

Преди китайците да купят волво,форд бяха собственици.Едно от условията им при продажбата беше че продават само марка.Всичкото ноухау Форд си го прибра.Тоест шведи ли са,китайци ли са....Все тая.Технологии йок.Всичко е китайско. Те ако шведите правеха хубави коли,нямаше през 10 години да ги препродават.

19

пепи

преди 6 години

Да бе да.Китайците снасят парите пък шведите си развяват коня.Не на мене тия глупости.

18

Анонимен

преди 6 години

За незапознатите:Марката Волво за колите е продадена на Китай. Но разработките и контрола са си на шведите. Китайците нямат пръст в това. Освен за предложения който могат или не могат да бъдат одобрени.Всъщност Волво(и WV) са на светлинни години пред Тесла в електромобилите и то отдавна.(дори при самоуправляващите) Просто икономическите показатели, фунционалността и пазара не бяха достатъчни за масова продажба. На тариката Мъск, просто му наливаха държавни пари до сега, ама свърши тая:

fallback